büntetőjog


rangerboy # 2013.06.12. 08:40

Csak azt nem értem, hogy eddig miért nem jött semmi. Ha a cím megvan, akkor a svájciak felveszik a kapcsolatot a magyarral és akkor magyaországon utánam néznének,nem?
Ön szerint lehetséges, hogy svájc lefolytatott valamit, de a bevonásom és a magyar hatóság bevonása nélkül, amelyben azt hozta, hogy kiutasít?
Ez esetben akkor oda nem mehetek, mert felelősségre vonnak, de máshova, például ausztriába mehetek dolgozni?
Magyarországon mit hoznak lopás esetén, ami megtérült? pénzbüntetés, felfüggesztett?

Kőrőzést erre kiadhattak a svájci hatóságok?
Bár levelet nem kaptam, hogy jelenjek meg itt és ekkor.

Agent Cooper # 2013.06.12. 08:28

Kedves rangerboy!

Miután az ügynek három állam az érintettje, ezért gyorsaságot ne várjon. A nemzetközi bűnügyi együttműködés nem a kapkodás talaja. De még nem nyugodhat meg hosszú ideig, annak meg örüljön, hogy eddig nem történt semmi.
Olyan sok tényező befolyásol egy ilyen ügyet, hogy amíg valamelyik hatóság meg nem szólítja, addig még bármit tippelni is bátorság...

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2013.06.12. 08:23

Kedves MKitti!

Szerintem korántsem reménytelen a helyzet, nem szabad megijedni, mert egy ilyen szituációban az nem segít. Jó tanácsot adott a rendőr, én sem gondolom, hogy jelenleg ebből többet lehetne kihozni. Sok olyan momentum van, ami annyira gyengíti a kínai verzióját, hogy számomra kétségessé teszi, hogy tesz-e egyáltalán feljelentést.
Ugyanis ha egy visszaélést felfedezett, akkor az teljesen életszerűtlen, hogy azokat az alkalmazottakat tovább foglalkoztatja, akik "meglopták". Miért nem tett azonnal feljelentést?
Egyébiránt meg ki gondolná azt, hogy ésszerű viselkedés egy eladótól, hogy magától nem ad számlát úgy, hogy tudja, hogy minden mozdulatát kamera rögzíti?
Az aláírt papír miatt sem kell aggódni különösebben, mert a foglalkozás körében okozott kár megtérítésére a munkaügyi szabályok vonatkoznak, és hacsak a kínai nem bűncselekményre hivatkozik, akkor megtámadható a "papír". Bűncselekményre meg akkor hivatkozhat, ha van büntetőeljárás. De szerintem nem lesz, a jogsértő emberek általában kerülik az igazságszolgáltatást, mert nem akarják magukra felhívni a figyelmet.
Dióhéjban kb. ennyi, jó kis lecke volt Önnek, de tegye túl magát rajta, és ne aggódjon!

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

katakiss30 # 2013.06.12. 07:32

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, folyamatban van egy ügy amiben én vagyok a sértett. Az elkövetők elleni vád garázdaság( nyílvános rendezvényen rángattak, cibáltak,hangosan rágalmaztak engem és még akkor 17 éves fiamat. Őt is rángatták. Az autónkból kiakartak rángatni. Több tanú is van.)Rendőrségi nyomozás, tanuk kihallgatása megtörtént, az ügyészség tovább adta az ügyet vádemelési javaslattal a bíróságra garázdaság vétségével. Az érdekelne, hogy kb milyen büntetésre számíthatnak. Az egyik illető büntetett előéletű, a történtekkor felfüggesztett büntetése még élt, számos rendőrségi ügye volt már.A másik fél még nem volt büntetve. Hozzá teszem, hogy a kapcsolatunk családi (féltestvér).Akihallgatás során mindent tagadtak, még azt állították, hogy én voltam a kezdeményező. A tanuk vallomásában természetesen minden benne van, úgy ahogy történt. Április közepén kaptam az ügyészségtől a levelet, de azóta még nem történt semmi. Érdeklődjem vajon az ügyészségen? Még csak annyit szeretnék kérdezni, ha bírósági tárgyalásra kerül a sor akkor ügyvédet kell-e fogadjak, vagy az ügyész képviseli az ügyet? Elnézést, ha a kérdéseim kicsit bután hangzanak, de még nem voltam ilyen helyzetben és nem is tudom, hogy ilyenkor mi lenne a szokásos eljárás.
Előre is köszönöm válaszát
Kata

rangerboy # 2013.06.11. 15:27

Kérdésem volna, hogy mi történik abban az estben ha egy illető svájban lopást követett el. A rendőrség ausztria területén vette fel papírt, majd a papír aláírása után távozhatott. (a papíron az szerepelt hogy 600 euro értékűt tárgyat lopott. A tárgyat ott hagyta az elkövető)
Az a kérdésem, hogy az elkövető magyar állapolgár számíthat valamire akár magyarországon, akár ausztriában, ha bejelentik a munkahelyén?? Az eset 2012 decemberében történt, és azóta semmilyen levél,vagy rendőrségi megkeresés sem történt az elkövető lakcímén, pedig szélyigazolványát leméásolták az osztrák rendőrők, amelyet valószínúleg a felvett aláírt jegyzőkönyvvel továbbítottak svájnak (a személyi száma alapján ha svájc keresné az illetőt, akkor a rendőrség utána nézett volna a személy személyi száma alapján a lakcímének és felkeresték volna, nem??).
Tehát ha ellenőrzik valahol a személyt, közút,..., akkor azok látják, hogy őt keresi svájc 600 euros lopásért, és beviszik, vagy csak akkor vonják felelősségre, ha svájc területén igazoltatják,és tudják meg, hogy keresik őt?
Összegezve: lebukott, átadta a lopott tárgyat, papírt vettek fel, de elengedték az ausztria hatóságok, december óta pedig semmilyen rendőri megkeresés, levél vagy bármi sem volt.

Magyarország kiadná svájcnak? Ausztria szintén kiadná?

köszönöm válaszát.
Horváth zoltán

MKitti # 2013.06.10. 17:30

Kedves Agent Cooper! Ahogy visszaolvasgatom ,több helyen elég használható dolgokat írtál. Légy szíves olvasd el a történetemet,és írj Nekem tanácsot,vagy hogy egyáltalán mire számíthatok ebben az ügyben. Köszönöm.


M-Kitty

Doooly # 2013.06.10. 12:11

Ezek szerint előzetes letartóztatásban lévő személynél ilyen lehetőség nincs is?
Köszönöm a választ!

ObudaFan # 2013.06.10. 05:47

A bíróság az ügyész indítványára vagy hivatalból a szabadlábon lévő vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével végzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, közérdekű munkát, pénzbüntetést, foglalkozástól eltiltást, járművezetéstől eltiltást, kiutasítást - katonával szemben lefokozást, szolgálati viszony megszüntetését is -, továbbá intézkedésként próbára bocsátást, megrovást alkalmaz az ötévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűncselekmény esetén, ha

  1. a törvény a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését, a közérdekű munkát, a pénzbüntetést, a foglalkozástól eltiltást, a járművezetéstől eltiltást, a kiutasítást, a kitiltást - katonával szemben a lefokozást, a szolgálati viszony megszüntetését, a rendfokozatban visszavetést és a várakozási idő meghosszabbítását is - vagy a próbára bocsátás alkalmazását lehetővé teszi,
  2. a tényállás egyszerű,
  3. a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte,
  4. a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető.
Doooly # 2013.06.09. 16:57

ObudaFan!
Lehet, hogy arra gondolok... az pontosan micsoda, megkérdzehetem?:)

MKitti # 2013.06.09. 16:22

A vakbelemet 2 éve vették ki ,laparoszkópos műtét volt,közben megsértették a vastagbelemet,aminek következtében rengeteg vért veszítettem. Ahhoz hogy elállítsák,besűrítették a vérem,2 hétre rá vérrög keletkezett,és tüdőembóliát kaptam. Csak azért írtam le,mert ez számomra nem vicc,én csak tanácsot szerettem volna kérni,illetve útmutatást.Ha ebben nem tud segíteni Tisztelt Ügyvéd Úr,kérem mellőzze az efféle sértő megjegyzéseket. Köszönettel: Kitti.


M-Kitty

Doooly # 2013.06.09. 16:17

Én konkrétan így hallottam, ahogy leírtam. De sajnos nem nagyon értek hozzá...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.09. 08:01

OFF
A vakbeledet is online akarod kivetetni?
ON

MKitti # 2013.06.09. 07:00

Köszönöm a hasznos tanácsokat.Többre számítottam egy ilyen jogi fórumon. Tisztelettel:Kitti.


M-Kitty

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.08. 20:56

a tárgyalás mellőzéses eljárásban hozott végzésre

Vagy a tárgyalásról lemondásra. De jobb lenne, ha inkább a valódi kérdést tenné fel.

ObudaFan # 2013.06.08. 20:45

Tárgyalás nélkül legfeljebb jogorvoslati szakban hoznak ítéletet. De szerintem te inkább a tárgyalás mellőzéses eljárásban hozott végzésre gondolsz, nem?

Doooly # 2013.06.08. 18:35

Tisztelt fórumozók!
Valaki tudna esetleg nekem tájékoztatást adni, hogy mi is az a tárgyalás nélküli ítélet?
Köszönöm előre is!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.08. 10:26

ha már valóban megy a hivatalos formula, akkor természetesen kell az ügyvéd. Addig felesleges.

Nem. Régesrég kellett volna egy ügyvéd. Ha nem sajnáltatok volna rá harmincezer forintot, akkor most nem lenne veletek szemben egy hárommilliós tartozást igazoló, teljes bizonyító erejű magánokirat.

MKitti # 2013.06.08. 09:36

Értem én, de egyelőre csak egy infó kellene a várható büntetés mértékéről, ha eljut odáig a dolog. Ugyanakkor még az sem biztos, hogy a feljelentés megtörtént, bár sanszos. Szóval még csak infó kellene, s ha már valóban megy a hivatalos formula, akkor természetesen kell az ügyvéd. Addig felesleges. Köszönöm előre is a választ.
Kitty


M-Kitty

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.08. 07:34

Jézusom. Nem kellene megbízni egy ügyvédet? Lehetne közösen is akár.

MKitti # 2013.06.08. 07:28

Köszönöm a válaszokat. Íme a körülmények részletesebben:

Egy kínai üzletben dolgoztam 3 kolléganőmmel.Tavaly szeptemberben a főnökünk, a kínai behívott a konyhába ,és arra utasított minket,hogy blokk nélkül adjunk el árut azoknak akiket ismerünk.Viszont azt is mondta,vigyázzunk,le ne bukjunk az apeh ill,más hivatal előtt. Mi így is tettünk,hisz féltettük az állásunk,errefelé nem nagyon van álláslehetőség. Múlt héten azonban kapott egy e-mailt a főnököm,amelyben az állt,hogy tud-e a főnökség arról,hogy mi blokk nélkül adjuk az árut?Egy vásárló küldte az e-mail-t neki. Erre a főnök nagyon dühös lett, azt kiabálta hogy miért nem vigyáztunk eléggé,mert Őt most majd megbüntetik,és bezárhatja a boltot stb.. Éktelen haragra gerjedt,mi sírtunk .Azt mondta,ezt a balhét mi fogjuk elvinni,mert a kamerafelvételeken nem látszik hogy mi bevisszük neki a pénzt,csak az hogy blokk nélkül ütöttük az összeget,majd a pénzt behelyeztük a kasszába.Azt mondta,most rögtön kihívja a rendőrséget,ha nem írunk alá egy papírt neki 3 000 000 ft tartozásról. Azzal fenyegetett hogy soha nem találunk munkát és börtönbe juttat minket ,és a családunknak is keresztbe tesz. Hát ezt persze félig kínaiul félig magyarul kiabálta úgyhogy eléggé kétségbeestünk,és aláírtuk a papírt. Ő diktálta le. Az áll benne hogy károkozás miatt 3 millió forintot kifizetünk neki e hó végéig.Aztán dolgoztunk tovább,nem rúgott ki minket. Mi felhívtunk egy nyomozó ismerőst és találkoztunk vele, megkérdeztük,most mi lesz,vagy mit tegyünk. Hát mindjárt úgy kezdte hogy a papír aláírása előtt kellett volna felhívnunk,de annyira féltünk,hogy ilyen eszünkbe sem jutott. Végül azt javasolta, tegyünk bejelentést(nem feljelentést),amelyben le lesz írva hogy mi történt. Így is tettünk, a bejelentés megtörtént,és mi felmondtunk. A kérdésem az lenne hogy ha a kínai most feljelent minket( ő nem tud a bejelentésről),akkor mi történhet ,mivel tudunk védekezni, hiszen az ő kezében ott a kamerafelvétel,és az aláírt papír.A kamerafelvételen a kasszába kerül a pénz,az igaz,de akkor még mindig ott a papír.
Szóval ez volna "dióhéjban" a történet. Most itt állunk, s várjuk mi fog történni, miközben azért ez idegileg rendesen felőröl- Ezért várok egy olyan választ, amiből megtudhatom, mire lehet számítani.
Kitti


M-Kitty

Agent Cooper # 2013.06.07. 20:45

Kedves Mkitti!

A bűncselekmény egy három évi szabadságvesztéssel fenyegetett bűntett, a büntetés a pénzbüntetéstől a felfüggesztett szabadságvesztésig a legvalószínűbb, de erről a körülmények ismerete nélkül pontosabban nem lehet jósolni.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

MKitti # 2013.06.07. 17:36

Kedves fórumozók! Ha bárki tud ebben nekem érdemben válaszolni,ne habozzon. Köszönöm. Kitti


M-Kitty

MKitti # 2013.06.07. 11:46

Köszönöm válaszát. Nem tért ki rá, milyen büntetést szabhatnak ki.


M-Kitty

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.07. 06:20

Éppen eljuthat. De elvileg azt, aki nem bűnös, nem ítélik el. Elvileg.

(Azt, hogy mi bizonyított, mi nem, a bíróság fogja eldönteni. A terheltek szerint soha semmi nem bizonyított.)

MKitti # 2013.06.06. 18:59

Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő !

Kérdésem lenne hogy ha csak részben bizonyított sikkasztásról van szó, és az összegszerűség sem bizonyított akkor eljuthat e az ügy a bíróságig,illetve ha igen,akkor milyen büntetést szabhatnak ki büntetlen előélet mellett.A lehetséges vád szerint egy millió,a bizonyítékok alapján 10 000(tízezer) forint sincs. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: MKitti


M-Kitty