Telefonos becsapás még mindig


Gabicsek # 2012.12.07. 19:59

És, hogy feljelenthetem-e kényszerítésért. (Nem kényszerített,de hogy induljon ellene eljárás.)

Ez érdekes felfogás.

capisca # 2012.12.04. 11:47

SZerintem nem állja meg a csalás. A jogszabály szerint "Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el."

SZerintem nem volt meg a tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart elem. A részletre vételben benne van a kockázat, hogy ha elveszted a munkádat nem tudod a részletet fizetni. A posztoló barátja nem tudott arról, hogy el fogja veszíteni az állását (ha igen és erről a posztolót nem értesítette akkor megállja a helyét a csalás szerintem). Bár, ha azt vesszük a számla és részletek fiezetésének képessége vonatkozásában lehet tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart elemet megtalálni. SZerintem posztoló nagy kockázatot vállaltál, hogy a nevedre kötötted a szerződést.

Polgári peres út szerintem járható, de a szolgáltatónak akkor is te tartozol.

Üdv
Capisca

Kovács_Béla_Sándor # 2012.12.04. 07:28

Csalás éppen lehet. (A többi hülyeség.) De ha kap is egy megrovást, a szolgáltatónak akkor is te tartozol.

kovacs_dora # 2012.12.04. 06:24

Tisztelt Fórumozók!
Egyszer már érdeklődtem erről, de most újra előjött a téma. Szóval én június 1-én vásároltam a nevemre az egyik ismerősömnek egy Iphone 4 S típusú telefonkészüléket részletfizetésre. A szerződést az én nevemre kötöttük, de ő fizette ki a 40.000 forint kezdőrészletet és a 10.000 forint kaukciót. A telefonszámlákat viszont nem fizette, mert elveszítette a munkahelyét. Szeptemberben találkoztunk aláírt nekem egy papírt amiben elismerte, hogy ő használta a telefont, és vállalta, hogy megpróbálja a tartozást rendezni. Időközben 270.000 forint lesz a kaukcióval együtt a tartozás. Én szeptember elején letiltattam a SIM kártyát és a telefont is. Az ismerősöm kért részletfizetést a tartozásra, de mivel én több hónapig nem tartózkodtam a lakcímemen, ezért a T-mobile visszavonta a részletfizetési engedményt a tartozásra. Azt szeretném megkérdezni, hogy feljelenthetem-e az ismerősömet lopásért? Feljelenthetem-e csalásért? És, hogy feljelenthetem-e kényszerítésért. (Nem kényszerített,de hogy induljon ellene eljárás.) Vagy csak a polgári peres út marad? Esetleg valamiért feljelenthetem?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Szép napot kívánok!