Büntető eljárás rendőrségi szakaszban


Rafina67 # 2013.01.04. 10:37

1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról
Nem vagyok ügyvéd.

A határozatokban nincs tételes felsorolás.
A lefoglalásról szóló jegyzőkönyvekben kell lennie a lefoglalt dolgok részletes felsorolásának.
Ez a jegyzőkönyv, ha tényleg tőled foglalták le szerintem megnézhető. Ami nincs benne a felsorolásban az nem vehető bizonyítékként figyelembe.

ObudaFan # 2013.01.04. 10:31

Gyanúsítottként bármikor jelezheted, hogy vallomást szeretnél tenni, illetve írásban is benyújthatod a vallomásodat. Most az egy más kérdés, hogy célszerű-e, ennek a megítéléséhez ismerni kellene az ügyet.
A többi kérdésre a válaszhoz pedig látni kellene a lefoglalásról szóló határozatot, hogy mennyire lettek, nem lettek tételesen átvéve az iratok.

Jymi # 2013.01.03. 22:25

Érdeklődnék, hogy mi a törvény büntető eljárásról rendőrségi szakaszban.
2012. január 4-én kezdődött egy eljárás, ami miatt engem őrizetbe vettek, és 72 óra után 147 napig voltam házi őrizetbe. A másodfokú bíróság kiengedett, mert irat ellenes adat közlés történt az ügyész részéről.

Viszont én arra lennék kíváncsi, hogy engem nem kellene kihallgatni?
Amikor januárba bevittek akkor egy 30 percben meg hallgattak, de azóta semmit nem kaptam. Csak mindig az ügyész hosszabbított a nyomozási határidőt, amit most már csak a fő ügyész tehet majd meg, mert eltelt egy év ha jol tudom?

A jogszabályokat leírnák nekem, vagy azok törvényi számát.
Mit tehetek akkor, ha a tőlem elvitt eszközökről, és iratokról a mai napig nem készült tételes jegyzőkönyv?

Megpróbáltam pár iratot visszakapni, de csak egy telefonos megkeresést kaptam, hogy azok nincsenek ott, pedig az utolsó oldalig mindent elvittek közel 8 év irat anyagát kb. 8000 oldalt.
Tehetek e feljelentést mert eltűntek dolgaim amik nekem fontosak?

Legfőbb kérdés, van e Önök között olyan ügyvéd aki korrekt és vállaja az ügyeket. Sajnos eddig közel 1 milliót vett ki pár ügyvéd a zsebemből, de én írtam a fellebbezéseket és mindent az ügyemben.

Várom válaszuk