Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


bírói önkény

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2017.08.27. 10:19

... ha csak négy bugyi van:

https://www.facebook.com/…74556605272/?…

batka75 #   2017.06.21. 09:33

Nincs olyan, hogy topik megszüntetése??

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2017.06.21. 07:42

Burn Out

A sorozás is megszűnt 2004-ben és a Bírói Önkény is meg fog szűnni nemsokára.

Eddig rengeteg sikerünk és győzelmünk volt már. Egyre több a szövetséges szervezetünk is. Köztük számos reform bíró.

Burn Out # e-mail 2017.06.19. 19:21

itt van ez a bírói önkény elleni gittegylet vagy inkább bukott ügyek ügyeletes igazságharcosai, őket lenne érdemes kérdezni

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2017.06.15. 06:51

Bírói Önkény Ellen mozgalom Kisokos
Sok figyelemfelkeltő mém képpel:

http://vilagnezet.blog.hu/…alom_kisokos

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2017.06.15. 06:48

gerbera317;

Tévedsz. Több fajta ilyen szallona is létezik. Bizonyos disznófajtákat átminősítettek nem disznókká. Pölö mangalica. Másrészt meg a disznókat több kibucban úgy nevelik és eszik meg, hogy azok rövid lábú gazellák.

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2017.06.15. 06:45

Egyjogász;

Az ügyvédeknek nem kötelességük pártatlannak lenniük. Azt gondoltam ezzel tisztában vagy.

Dr.Attika # e-mail 2017.04.25. 09:10

És a falusi tanítónők a papok mellett.

"Ifjú tanítónő érkezik a faluba. A paplakk egyik szobájában nyer elhelyezést. Csomagolja ki a ruháit és a szomszéd istállóból meglepik a legyek. Ablak nyitva. Fog egy légycsapót és csapkodja őket, miközben azt hajtogatja: Kurva legyek. Ne! legyek. A plébános hallgatja a szomszéd szobából. Egy idő után beszól az ablakon keresztül: Tanító kisasszony! Mielőtt hétfőn munkába áll, jó lenne ezt a kérdést eldöntenie."

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Egyjogász #   2017.04.25. 08:05

"papok, bankok, a politikusok, gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak."

És az ügyvédek? A sok ügyvédgyalázó topic után már furcsa, hogy ők nem kapnak itt is.

Javaslom a "Bírói Önkény Ellen" mozgalmat kiterjeszteni a "Bírói és Ügyvédi Önkény Ellen" mozgalommá.

Öreg Tölgy # e-mail 2017.04.25. 05:43

Bírói önkény az, ha nem mi nyerünk.

gerbera317 # e-mail 2017.04.24. 22:31

A topik címe olyan, mint a "kóser szalonna". Bírói önkény, ilyen nincs. A bíró közhatalmi tevékenységet lát el. Közhatalmi tevékenységnél az önkény, fogalmilag kizárt.

Dr.Attika # e-mail 2017.04.24. 22:20

Soros György keze ide a fórumra is betette a lábát.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2017.04.24. 21:56

Bírói Önkény Ellen mozgalom kisokos

A bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb problémája. Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok, gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak. Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorlat is a bűnelkövetés eszközévé is vált. Ez ellen jött létre a Bírói Önkény Ellen mozgalom, mivel az állam nem teszi a dolgát, vagy nem eléggé jól.

Milyen keretek közt működtök?
Mi még egy nagyon alakulófélben lévő mozgalom vagyunk, semmink sincs. Nincs hivatalos társadalmi szervezet bejegyzésünk, nincs működési szabályzatunk, nincs bankszámlánk, nincs pénzünk, nincsenek alkalmazottjaink, nincs ügyvédünk, nincs titkárnőnk. Nincs önálló honlapunk, nincs irodánk, nincs nyomtatónk, nincs számítógépünk, ... Ugyan olyan emberek vagyunk, mint te, kisebb, vagy nagyobb gondokkal. Sortársak vagyunk.

Még is akkor mire vagytok jók?
Többnyire itt tanácsokat információkat tudunk adni egymásnak, mint mozgalom panaszodhoz, feljelentéséhez is csatlakozhatunk. Van erre a célra egy zárt munkacsoportunk. Amit eddig el tudtunk talán érni az csak annyi, hogy kezdjük bevinni a köztudatba, hogy van olyan, hogy Bírói Önkény, ami ellen fel lehet lépni és tenni kell. Tehát a mi hatásaink, ha lesznek, sajnos hosszú távon hathatnak csak.

Miben tud a mozgalom segíteni jogsegély téren?
Segíteni semmiben sem tudunk. Nem azért vagyunk. Tehát nem jogsegély, hanem inkább állampolgári bűnüldöző szolgálat vagyunk. Azért jöttünk létre, hogy hosszú távon megszűnjenek a bírói visszaélések. Tehát a tagjainknak kell tennie ezért és a mozgalomért, ha ezt el akarja érni. Vannak követeléseink, amit kiegészíthetsz és majd küzdhetsz is velünk, hogy megvalósuljanak.

Ki az alapító?
Az alapító egy műszaki mérnök többdiplomás 50 év körüli családos, ideológiailag és politikailag is független férfi, aki már ezt megelőzően is számos közéleti mozgalomban tevékenykedett sikeresen. Ezek közül a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligáját lehet kiemelni, amely 2004-re elérte alapvető célját, felfüggesztette működését és csak egy figyelő bizottsága van, az esetleges visszarendeződések ellen, ha szükséges újraélesztik a LIGÁT. Ha mi is elérjük céljainkat, mi is így teszünk.

Kikkel működtök együtt?
Mivel mi nem a bírók, hanem a bírói önkény ellen vagyunk így már számos tisztességes hazai jogviszonyokat akaró bíró is a szimpatizánsunk. A deviza-károsult csoportokkal is vannak kapcsolataink, de ők egymással sem tudnak kijönni, így velünk sem nagyon lelik a közös nevezőt, de azért bizakodunk. Jogvédő szervezetekkel, amelyek neveit minden nap halljátok, vagy olvassátok, olyan gondok vannak, hogy nem nagyon tudják felmérni az ügyünk fontosságát és így rájuk nem is nagyon számíthatunk. Ha tudtak volna tenni érdemi dolgokat és tettek is volna, akkor nem kellett volna nekünk is megalakulnunk. Akkor elég lennének ők. Igazából, ha a bíróságok is azok lennének, aminek lenniük kellene, akkor szintén nem lenne szükség a létezésünkre. Tehát mi mindenkivel együtt működünk, akivel csak lehet, de a tetteket nézzük és nem a leírt szép ígéreteket.

Simán leráznak majd benneteket és semmibe sem fognak nézni várhatóan. Mit tesztek ez ellen?
Ez a mi mivel tudunk még is hatni kérdéskör. Mint már érintettem, az alapítónk tapasztalt ilyen téren és igen széles és hatékony, már sok helyen kipróbált módszertanokkal rendelkezik. Mi nem akarunk tüntetésekre és demonstrációkra járni. A bíróságok elárasztása tömeges beadványokkal és ügyekkel sem a mi stílusunk. Amit teszünk majd viszont az összehangolt azonos fellépés bizonyos esetekben. Összehangolt azonos polgári engedetlenség bizonyos esetekben. Összehangolt bojkott bizonyos dolgok ellen. Összehangolt erkölcsi és etikai elítélés. Hogy ezek hatnak-e, csak egy példát írok. A Tigáz és Más Gázos Cégek Által Megkárosítottak jogaiért csoportban az alapítónk évekkel ezelőtt összehangolt bojkottot hirdetett meg a Tigáz-Eni érdekcsoportjába tartozó Agip benzinkutak ellen. “Senki se álljon meg ilyen kútnál, sem tankolni, sem vásárolni, de még pisilni se.” szövegezéssel. Eltelt néhány év és az Agip eladta a hazai benzinkútjait, amit a MOL vett meg. Az ENI véletlen egybeeséssel magyarázta a dolgokat, de a valóságban a bojkott hatott.

Konkrét eredmények vannak már esetleg?
Igen vannak és több is. - Látszólagosan kis 1100 fős létszámunk ellenére már országos szinten tudnak rólunk a különféle bíróságokon, rendőrségeken és jogvédő csoportokban is. Ezekről folyamatosan értesülünk, hogy hol itt, hol ott tűnt fel egy kinyomtatott figyelemfelkeltő képünk, vagy a nevünk. - Erkölcsi téren is, adott keresőszavakra rákeresve , mint például “bírói bűnözés” egyre több anyagunk és képünk kerül be az élmezőnybe. - Egy konkrét bírót Vavriknét a Fővárosi Törvényszék bíráját, hivatalával együtt elmarasztalta jogerős határozatban a Fővárosi Ítélőtábla. Fura módon az elmarasztalás ellenére és azzal szembeszegülve nem a jogorvoslás felé mozdultak el a dolgok, hanem a további bírói és bírósági törvénysértések és ezzel együtt sajnos bírói és bírósági “bűncselekmények” felé.

https://www.facebook.com/…24105103652/

Burn Out # e-mail 2017.03.13. 20:36

Öreg Tölgy beelőzött :)

Burn Out # e-mail 2017.03.13. 20:36

az alperes az eljárt bíróság, ő folytatta le az eljárást

Öreg Tölgy # e-mail 2017.03.13. 20:33

Nem akarom védeni ezt a szerencsétlent, de feltehetően a kártérítési ügyben volt alperes az a törvényszék, amelyik az alapügyben folytatta az eljárást.

Mindenesetre igaza van K.B.S.-nek, az ítéletből egy (állítólagos) mondatot ismertünk meg, a többi a posztoló kommentárja, márpedig ennek a kórképnek az egyik jellemzője, hogy minden vereségből hatalmas sikert tudnak vizionálni.

Dr.Attika # e-mail 2017.03.13. 20:18

" alperes folytatta le az eljárást..."

Ha van önkiszolgáló bolt, miért ne lehetne önkiszolgáló bíróság.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

alfateam # e-mail 2017.03.13. 19:25

Ez:
„Az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy az alperes által lefolytatott alapeljárásban történt eljárási szabálysértések a felperes tisztességes eljáráshoz való jogát sértették.”

az alperes folytatta le az eljárást...

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.03.13. 19:00

No, mi haragított meg ennyire?

Ami pedig a hírt illeti, meggyőzőbb lenne, ha láthatnánk azokat az ítéleteket teljes terjedelmükben. Így, különösen a felperes előéletét ismerve én nem sok hitelt tudok neki adni.

www.kbs-ugyved.hu

alfateam # e-mail 2017.03.13. 13:57

hogy az alperes által lefolytatott alapeljárásban történt eljárási szabálysértések a felperes tisztességes eljáráshoz való jogát sértették.”

Elmész ám a jó-büdös, szóval, oda ! Eszelős fajankó!

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2017.03.13. 13:44

Törvényszegő a Fővárosi Törvény*szék. -Jogerősen

A Bírói Önkény Ellen Mozgalom intézkedéseinek ez az első komoly sikere. Két tőlük független bíróság által, jogerősen megállapításra került, hogy jogsértők. A jogsértés gyakorlatilag általuk történő bűncselekmény elkövetését is jelenti.
Az első fokon Székesfehérvári Törvényszék megállapította az alapperben eljáró Fővárosi Törvényszék törvények és jogszabálysértéseit.
Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla megerősítette a Fővárosi Törvényszék többrendbeli elmarasztalását és a részleteket kihagyva csak a lényeget idéznénk:
„Az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy az alperes által lefolytatott alapeljárásban történt eljárási szabálysértések a felperes tisztességes eljáráshoz való jogát sértették.”
A törvények szerint áltudós Fazekas Sándornak a Fővárosi Törvénytelenségi-szék elnökének kötelessége lenne az adott eljáró bíró ellen fegyelmi és-vagy büntető eljárást indítani, a mentelmi jogának a feloldásával. Mivel a törvénytelenségekről tudott és ezen kívül is sok más esetben is törvénytelenül járt el ő maga is, neki pedig SOS be kellene nyújtani a lemondását.
Jelenlegi és jövőbeli sikerünk annak az alapelvünknek köszönhető, hogy nem a bírók ellen vagyunk, hanem a bírói önkény ellen küzdünk. Ebben a küzdelemben pedig már egyre több tisztességes és törvénytisztelő bíró is egy oldalon, egy érdekeltségben van velünk. Egyre több bíró szeretne egy megtisztulást és valódi jogállamot. Ahogyan mi is.
Bírói Önkény Ellen mozgalom

https://www.facebook.com/…082414584488

Burn Out # e-mail 2016.12.17. 17:44

megvesztegették a bírót, de további részleteket nem lehet közzé tenni, nehogy a nyomozó hatóság és az ügyészség tagjait is megvesztegessék.... istenem...

Bírói Önkény Ellen # e-mail 2016.12.17. 13:53

Központi Nyomozó Főügyészségen feljelentett önkényes bíró
Bírói Önkény Ellen·2016. december 9.118 olvasás
A Bírói Önkény Ellen mozgalom harmadik konkrét tette.

2016. december 08-án a Központi Nyomozó Főügyészségen tett személyes feljelentést a Bírói Önkény Ellen mozgalom facebook oldalának adminja, az egyik budapesti bíró ellen, hivatali visszaélés, védekezési jog durva megsértése, eljárási szabályok durva megsértése, önkényeskedés, csalás és okirathamisítás miatt.
Mivel az esetben a bíró nagy valószínűség szerint nem csak önállóan cselekedett, hanem vagy bűnszövetkezetben, vagy megvesztegetés hatására, nem tennénk itt jelenleg közzé további részleteket, mert az esetleg az adott nyomozó és eljáró ügyészségi hatóság tagjainak megvesztegetésével is járhatna, az ügy elsimítása érdekében.

Az eset az igazságszolgáltatás a jogállamiság ellen vétett súlyos eset, ami ellen fellépnünk volt szükséges és kérjük azokat akik hasonló visszaéléssel találkoztak, vagy azok áldozatai, csatlakozzanak hozzánk és közös erővel tenni is tudunk ellene.

Bírói Önkény Ellen mozgalom

https://www.facebook.com/…038440555553

wers #   2016.09.29. 18:50

Ezt a részét ti jobban látjátok (én bírót legutóbb sporteseményen láttam), de azért odáig eljutni, hogy valaki azt híresztelje: „társadalmunk legveszélyesebb problémája” annak szerintem nem sok fogalma van a társadalom tényleges problémáiról.

Dr.Attika # e-mail 2016.09.29. 17:59

Sokszor polgári vagy büntető ügyekben tárgyaló ügyvédeknél "kiüti a biztosítékot" némely bíró tevékenysége. Ilyenkor is hivatásunkhoz méltón kell viselkedni és az adott eljárási törvények rendelkezése szerint kell jogorvoslatot keresni. Az más kérdés, hogy sikeres-e a jogorvoslati kérelem. Ha nem az indikálhat ilyen viselkedést, de ez a módszer még sem helyeselhető.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com