MÁV bírság S.O.S!


Burn Out # 2017.11.12. 16:29

Nem küldtek semmit, mindig mindent megkaptam.” - ez így elég értelmetlen.aki azt állítja, hogy küldött bármit is, azt jobb esetben tértivevénnyel küldte.

kovi93 # 2017.11.12. 14:48

Tudtommal 4 és fél év alatt ezek elévülnek, és akkor "behajthatatlan követelés" lesz belőle.

Quinoa # 2017.11.07. 08:47

Tisztelt hozzáértők!

2012-es MÁV menetjegy tartozásról lenne kérdésem.
Követelhetik ezt még rajtam? Több éve nem jött felszólítás evvel kapcsolatban, a végrehajtó iroda hazudott, miszerint azt állította, évente küldtek nekem levelet. Nem küldtek semmit, mindig mindent megkaptam.
Úgy tudom, 1 évre módosult a vasútnál is a követelhető idő.
Ráadásul volt jegyem is, csak nem szálltam le a vonatról, mert rengeteget késett, és a csatlakozást nem értem volna el, ami 1 nap 3x van csak.
A késésről kértem igazolást a jegyirodában, megvan még az is.

kiki11ke # 2013.01.07. 21:10

Üdv!

1 hónapja kb. ellenőrizték a bérletemet a vonaton. Miután az ellenőr közölte, h nem egyezik a diákom száma a bérleten lévő számmal. ( valószínű elírtam a 10ből kb 3 szám nem stimmelt) Majd azonnal el vette a bérleteimet hiába mondtam neki h csak elírás és közölte h feljelent :( Leírta az adataimat a diákról, jegyzőkönyvet nem adott, így nem is írtam alá semmit ( nem tudom ez számít e, úgy tudom, pl. BKV esetében ez fontos,mert ezzel igazolható a személyes jelenlét)
Pár hete kaptam egy csekket 16 650 forintról, lassan lejár a befizetési határidőm.

Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit lehet ilyen esetben tenni?

Ha írok egy fellebbezést a bírság összegének csökkentésére és beadom azt a MÁV ügyfélszolgálatára, akkor annak elbírálása valószínűleg már kicsúszik a fizetési határidőn túlra, ebben az esetben ezt az összeget növelhetik tovább vagy amíg nem a fellebbezést nem bírálják el addig nincs joguk emelni az összegen?

Ha befizetem ezt az összeget számíthatok további díjra vagy befizetés után megszüntetik az eljárást?

előre is köszönöm a választ.