Szexuális zaklatás, személyes adatok


bromi # 2013.01.14. 21:58

Szerintem a 2 legfontosabb kérdés az ügyben:

  • hol volt a srác az e-mail küldésének időpontjában?

Mert ha pont a hölgynél, és még bizonyítani is tudja valahogy a nő, az elég szarul fog kinézni a bíróság előtt, mert ugye a fiú hozzáférhetett az e-mail fiókhoz, a hitelkártyához, és elküldhette magának a levelet a nő nevében.
Mindezt egyébként úgy is megtehette ha nem volt éppen a helyszínen, erről egy informatikus szakértő tudna többet mondani miután megvizsgálta az e-mailt és a hölgy gépét.
Szerintem a bíró is átlátja majd, hogy a srác ennyi erővel küldhetett volna olyan levelet is, ami egyértelművé teszi hogy a nő felhatalmazta a kártya használatára

  • melyik fél meséje lesz következetes, változatlan, az elejétől változatlanul fenntartott....

Nem tudom jogilag mennyire állná meg a helyét, de egy rejtett kamerás felvétel lehet mozdítania az ügyön, ha például a hölgy állítja hogy soha nem próbálkozott a fiúnál, a videón viszont látszik hogy minden provokáció nélkül mégis pedig a fiú ellenáll. Gondolom ezen a téren nem változott meg a hölgy hozzáállása a srác felé.

Bekapcsolva felejtett webkamera, toll kamera, vagy egy jó pozícióban felejtett telefonnal könnyen megoldható, plusz innentől minden telefonos és személyes beszélgetést is érdemes felvenni, ki tudja mi merül még fel alapon.
Okostelefon, diktafon, mp3 lejátszó, ma már sok eszköz képes ilyesmire.

Bizonyítékként lehet hogy nem fogadják majd el, de mindenképp hatással lesz a bíróságra, csak vigyázni kell nehogy visszafelé süljön el, pl ha kiderül hogy cselesen lett megvágva a felvétel.
A felvételek létéből nem hiszem hogy származhat hátrány, az ügyvéd meg majd eldönti hogy érdemes-e előrukkolni vele.

wers # 2013.01.14. 11:46

320 ezer elköltéséhez elég nagyfiú volt az illető
Nekem nagyon fura ez a történet

kovacs_dora # 2013.01.11. 16:32

Nem, mert a hölgy kezdett ki vele. Ő azt mondta, hogy undorodik a hölgytől. Kérem legyen szíves a kérdésemre válaszolni. Nagyon szépen kérem ügyvéd úr!

Dr.Attika # 2013.01.11. 16:20

Az nem lehet, hogy gerontofil a kisded.

kovacs_dora # 2013.01.11. 15:55

Igen. Nekünk mindig az lesz. A hölgy pedig egy 70 éves idős nő. A készpénzfizető eszközzel való visszaélés akkor is megáll, ha a kártya adatait a sértett küldte el?

Sherlock # 2013.01.11. 15:55

:D Kisfiú :D
Kisfiú milyen ügyvéd lesz így?

Dr.Attika # 2013.01.11. 15:45

A kisfiú a 18 éves fiatalember?

kovacs_dora # 2013.01.11. 15:29

Most derült ki, hogy a kisfiút a Btk. 313/C. § (4) bekezdés b./ pontjával vádolják. Azt szeretném megkérdezni, hogy a visszaélés, akkor is megáll, ha a sértett küldte el a bankkártyájának az adatait?

Kérem segítsenek, mert nagyon fontos!

Előre is köszönöm!

ius latratus # 2013.01.11. 13:54

Istenem...

kovacs_dora # 2013.01.11. 13:51

Tisztelt Ügyvéd Úr!
A fiú azt is elmondta, (most beszéljük az ügyet) hogy a nemi szervét nem egyszer megfogta, illetve azt is elmondta, hogy őt arra kérte, hogy fényképezze le őt meztelenül.

A polgári peres bíróságnak megírtam emailben a levelet a bíróság email címére.

Tisztelettel:

Kovács Dóra

ObudaFan # 2013.01.11. 13:15

Ez nem zaklatás így.
Ha így történt, írhattok.

kovacs_dora # 2013.01.11. 13:14

Szóval a zaklatásról megkérdeztem a fiút, és az alábbiakat mondta el.
Azt mondta, hogy először elkezdte fogdosni. Azután pedig megakarta csókolni, de a fiú nem engedte. Ezt követően történt az, hogy emailben elküldte a bankkártyájának az adatait emailben, és telefonon keresztül pedig engedélyezte neki a vásárlást. Ezt követően többször hívogatta esténként a fiút. Volt sokszor olyan, hogy késő este hívta át magához, azzal az ürüggyel, hogy segíteni kell neki. Mesélte a fiú, hogy egyszer le is vetkőzött előtte, illetve egyszer a nadrágját ki akarta gombolni, de nem engedte neki. Azt mondta ekkor neki, hogy vásároljon még nyugodtan és bátorodjon. Ezt követően pedig fel akarta kérni hamis tanúzásra egy polgári peres ügyben. Azt szeretném kérni, hogy írjunk a polgári peres bíróságnak, hogy fel akarta kérni a hölgy a fiút hamis tanúzásra?

Előre is köszönöm!

kovacs_dora # 2013.01.11. 11:35

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Az email csak a kártyájának a számát, a kártya biztonsági, titkos kódját, illetőleg a kártya lejárat számát tartalmazza csak. Csak számok vannak benne, de egyebet nem írt. Telefonon közölte vele, hogy vásárolhat nyugodtan a kártyájával, illetve azt mondta, hogy ez majd bátorítja, illetve majd később kér tőle egy szívességet. Szívességnek azt kérte, hogy hamisan tanúskodjon mellette egy ügyben, de ebbe nem ment bele, és ezért jelentette fel.

Rafina67 # 2013.01.11. 10:52

Kedves Kérdező!

A büntetőeljárás folyamatába épített közvetítői eljárást nem járható, mert ahhoz be kell ismerni a bűncselekmény elkövetését a kisfiúnak.
Másfajta közvetítői eljárás, ahol tisztázzák a történteket a felek, pontosan megbeszélik, hogy mi is történt valójában más esetben célra vezető lenne, de egy manipulatív, felnőtt és egy szinte még gyerek közt ez nekem nem tetszene. Az önálló beszélgetés kezdeményezéséből meg ez a hölgy lehet, hogy önbíráskodást produkálna.

Javaslatom: Minden sms, e-mail, papír alapú levél, vagy közvetítő személy által átadott üzenetet dokumentálni és egy szakemberrel átbeszélni jól a történteket, minden eseményt pontosan. Egészen az ismeretségük kezdetéig visszamenően, ha célszerű.

A legapróbb részlet is fontos lehet. A nyomozó arra keres bizonyítékot, amit könnyen bizonyíthatónak talál, tehát a bonyolultabbakat fel kell tálalni neki.

A szakember az ügyvéd, vagy legalább eljárási tapasztalattal rendelkező jogász. Rendőr ismerősök megkeresését nem javasolom, nekik ártanának ilyesmivel.

Sok sikert!
R

ObudaFan # 2013.01.11. 09:20

Az e-mail azt mindenképpen igazolhatja, hogy az adatokat kitől tudta, és esetleg a csalást is ki lehet vele védeni, de nyilván látni kellene magát az e-mailt is, és végig kellene beszélni az ügyet a feljelentettel.
Ahhoz is nagyon részletes adatok kellenek, hogy el lehessen dönteni, hogy a másik fél részéről megvalósult-e zaklatás, vagy sem.
A közvetítői eljáráshoz beismerő vallomás szükséges, tehát bár elvileg a csalás vonatkozásában erre lenne lehetőség, de legalábbis a leírtak alapján nem tűnik célszerűnek ezt az utat választani.

kovacs_dora # 2013.01.11. 08:51

Tisztelt Fórumozók!
A férjemnek az unokatestvére 18 éves. Van a városban egy idős nő, aki egyszer elhívta magához. Először csak számítógépet javított neki. Egy idő után sokszor kezdett járkálni a hölgyhöz, mivel ő állandóan hívta magához. A hölgy szeptemberben felkínálkozott a párom unokatestvérének. A fiú még csak18 éves. A hölgy elkezdte fogdosni, és ezután meg akarta őt csókolni. Azonban a fiú megijedt. Ezután a hölgy azt mondta neki, hogy nyugodtan vásárolgasson az ő kártyájával maximum 200 ezer forint értékben. A hölgy a saját email címéről elküldte a bankkártyájának az adatait a fiúnak, aki vásárolt vele közel 200 ezer forint értékben, mivel a hölgy mondta neki, hogy nyugodtan vásároljon. A fiút ő egy jogi ügyéhez felhasználta. A fiú 200 ezer forintot vásárolt a kártyával és 120 ezer forintot adott neki állítólag a hölgy. Van a hölgynek egy polgári peres ügye, amiben fel akarta kérni a fiút hamis tanúzásra, mivel a fiú ügyvédnek készül, ezért nem vállalta a hamis tanúzást, így a hölgy feljelentette őt, hogy őt becsapta hogy 320 ezer forinttal becsapta, illetőleg azzal, hogy visszaélt a személyes adataival.
A fiút idézte a rendőrkapitányság, és tudjuk, hogy milyen ügyben, mivel a hölgy felhívott minket és elmondta nekünk, hogy ő feljelentette nagyobb értékre elkövetett csalásért, illetőleg visszaélés személyes adattal bűncselekmény miatt.
Szóval neki van egy email üzenete, amelyben a hölgy a saját email címéről elküldte a kártyaszámot, a hátoldali kódot, illetve az érvényességi kódot. Így is megvalósul a visszaélés személyes adattal?
Illetve ha elmondja a rendőrségnek, hogy őt szexuálisan zaklatta az idős hölgy, akkor mi lesz.
Illetve még azt is el szeretném mondani, hogy a hölgy azért jelentette fel a fiút, mert hamis tanúzásra akarta felkérni, de a fiú nem ment bele.

Kérem legyenek szívesek segíteni, hogy mit tudunk tenni, illetve legyenek szívesek abban segíteni, hogy itt kérhetjük a közvetítői eljárást, illetve hogy ebből milyen büntetést kaphat. A fiú 18 éves, gimnáziumba jár, nincs igazolatlan hiányzása, büntetlen előéletű, a hölgy szexuális zaklatta őt. Megrovásnál nagyobb büntetést kaphat?
Lehet közvetítői eljárás?

Előre is köszönöm!

Kovács Dóra