Rendőrségi feljelentés - mi a teendő?


Öreg Tölgy # 2017.01.14. 12:54

Hát ez sajnos nem közveszélyokozás, mert annak más a törvényi fogalma, de még csak nem is magánlaksértés, ha nem bekerített helyről van szó. Gondolom, a raklap értéke nem haladhatja meg az 50 ezer forintot, így tulajdon elleni szabálysértés.

drbjozsef # 2017.01.14. 12:49

Látom a polgármester már elkezdte...

Csuklósbusz # 2017.01.14. 12:43

Adott egy kerítés nélküli ingatlan, közút mellett. Ellopták a vízóraakna tetejét.
Raktam a helyére egy raklapot.Azt is ellopták.

Meguntam így feljelentést szeretnék tenni. Érdemes egy raklap miatt?
Úgy szeretném hogy foglalkozzanak is vele... tehát közveszélyokozás ( beleeshet bárki), magánlaksértés ( mert bementek a portámra) stb.

Érdemes? Ha a rendőrség e-mail címére elküldöm a a fényképeket meg az esetleírást akkor e-mailben lehet feljelentést tenni?

Engem be fognak hívni?

végrehajtó1 # 2016.06.13. 12:06

érdeklődni szeretnék, hogy feljelentés tehető-e autóm összekarcolása miatt

Persze tehetsz feljelentést pl: rongálás miatt. Az értéket is írd le mert az fontos.

Bár a kérdés inkább arra vonatkozik, hogy érdemes-e, bármit tesz-e a rendőrség ebben az ügyben.

Hát sokszor csak az idődet múlatod vele.
De írd le hogy kérjék ki a kamera felvételeit. Ha még meg vannak.

Gabi789 # 2016.06.13. 11:41

Tisztelt Szakértő,
érdeklődni szeretnék, hogy feljelentés tehető-e autóm összekarcolása miatt (kulccsal a teljes jobb oldal), de nem tudom az elkövetés idejét/napját? Bár a kérdés inkább arra vonatkozik, hogy érdemes-e, bármit tesz-e a rendőrség ebben az ügyben. Térfigyelő kamera van, általam kikérhető-e a felvétel?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget.

Atika37 # 2015.12.01. 07:32

Sziasztok.

Tegnap araszolás közben nekimentem egy autónak kb 5Km/h val.Az illetö belenézet a visszapillantó tükörbe és ahogy zöldre váltott továbment.Ahogy néztem az autobol nem volt serules,így én is továbhaladtam.Viszont mi van akkor ha később bizonyosodik meg róla hogy mégis van egy pici sérülés,?es feljelent,úgy hogy ő sem es én sem száltam ki a kocsibol.Emiatt aggódom egy kicsit.
Köszönöm a segitseguket.

Agent Cooper # 2013.01.29. 13:30

Kedves Norbertbp13!

Az eset részletesebb ismerete nélkül nehéz bármit is felelősséggel mondani.
Volt-e rendőri intézkedés a helyszínen, mikor és hogy történt a feljelentés, mit tartalmaz a feljelentés, voltak-e tanúk, történt-e helyszíni szemle, ezek mind fontos szempontok.
Egy biztos, feljelentést visszavonni nem lehet (legalábbis ebben az esetben), legfeljebb módosítani majd a sértetti kihallgatás során, ahogy azt Rafina67 is jelezte.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Rafina67 # 2013.01.29. 12:32

Kedves Norbertbp13!

A feljelentés szövegében gondolom benne van mindez, amit nekünk ide leírtál. Ha nem akkor az első sértetti kihallgatáson ezt pótolni kell.

Minden jót!
R

Norbertbp13 # 2013.01.28. 20:36

Sziasztok! Tettem egy feljelentést. Bántalmaztak hárman de utána nem emlékszem semmire, mikor felkeltem eltűnt a telefonom, az irataim és 20.000 foritom. Egy kocsmába voltam iszogatni és eléggé berúgtam és az esetből nem sokra emlékszem. Csak egyedül erre hogy nekem estek. Nem vagyok benne biztos hogy ők vették el, de elvileg készült videó is az esetről, mert ott elég sok térfigyelő kamera van. A kérdésem az lenne ha kiderül hogy nem ők vették el, akkor abból lehet nekem bajom? esetleg viszavonható a feljelentés? vagy van lehetőség peren kívül egyezkedésre? A válaszokat előre is köszönöm!

Rafina67 # 2013.01.28. 14:07

Kedves ferrke!

Nem az a lényeg, hogy miben indult, hanem az, hogy hogyan lett vége.

Üdv:
R

ferrke # 2013.01.28. 09:48

Rafina!
Az én automat is meghuzták parkolás közben. A tettes megállás nélkül elhajtott és rongálás cimen indult meg a nyomozás...

enzsuzsa # 2013.01.28. 09:47

köszönöm szépen a hozzászólásokat! megkérdeztem, azt mondja, hogy kiszállt, és megnézte, de csak karcolást látott. mivel hozzátartozóról van szó, megnevezni nem szeretném, de azt hiszem nem is vagyok köteles. mégegyszer ksözönöm szépen, mostméár kicsit nyugodtabb vagyok! :)

Rafina67 # 2013.01.28. 09:07

Kedves enzsuzsa!

Akkor pedig csupán szabálysértés és mivel a Zsuzsából úgy következtetem, hogy ön is nő ezért idézték be. Ott elmondja, hogy nem ön vezetett, hanem más (ki).
Izgalomra semmi ok, csupán időtöltés.
Üdv:
R

Agent Cooper # 2013.01.25. 14:03

Én még azt is el tudom képzelni, hogy a hölgy, amikor észlelte a koccanást, kiszállt, látta, hogy a másik autóban senki nem ül, de nem vette észre a sérülést a másik autón :) Persze ha felvétel van arról, hogy simogatja a horpadást, akkor nem annyira hihető...

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

enzsuzsa # 2013.01.25. 11:05

A hölgy kiszállt, megnézte az autót, nem ült benne senki (parkolóban állt, de nem szabályos parkolóhelyen, hanem a kanyarban a parkolóhelyek mellett, mert zsúfolva volt az egész karácsony előtt), és mivel nem volt a környéken a tulaj, elment. azért nem idézték be gondolom, mert nem az övé az autó, hanem az enyém... de a felvételen mindenképp látszik, hogy nem én vagyok. az idézésben szabálysértés áll.

Rafina67 # 2013.01.24. 22:05

Kedves Kérdező!

A bíróságon van jelenésed?
Ez nem megszokott egy ilyen egyszerűnek látszó kis ügyben.
De ne vállald magadra semmiképpen.
A térfigyelő kamera azt is rögzítette, hogy a nő nem állt meg, nem szállt ki és nem győződött meg arróül, hogy a másik autóban van e segítségre szoruló, sérült személy. Ez cserbenhagyás.
Persze akkor sem értem, hogy a rendőrségre miért nem idézték be.
Én izgulnék kicsit az önök helyében.
Minden jót!
R

Véleményem # 2013.01.23. 17:09

Mondd el mi hogyan történt, aztán a bíró majd megmondja hogy mi lesz a továbbiakban...

enzsuzsa # 2013.01.23. 13:33

Kedves Fórumozók,
tanácsra lenne szükségem. még decemberben kölcsönadtam az autómat egy hozzátartozónak, aki egy parkolóból kifelé tolatva nekikoccant egy ott parkoló autónak. erről nem tudtam egészen addig, amíg meg nem érkezett a levél a rendőrségi feljelentésről (térfigyelő kamera rögzítette, rendszám alapján azonosítottak be), hogy jelenésem van a bíróságon. a rokonom elmondása alapján egy tenyérnyi sérülést okozott a másik autón, és mivel nem volt ott a tulaj, nem tudta, mi a teendő ilyenkor, így elhagyta a helyszínt (még nem volt ilyen helyzetben a hölgy sosem, nem is vezet túl gyakran).
ilyen esetben mire számíthatok, mi fog történni a bíróságon?