Rágalmazás kiskorú veszélyeztetése miatt


guba" # 2013.04.02. 14:37

Bizonyos esetekben igen. Te vagy-e a kiskorú nevelésére, gondozására, felügyelétére köteles személy?

Ez a törvényi tényállás következményeket értékel. Ha a tanúsított magatartás által a kiskorú testi, értelmi, vagy szellemi fejlődése nem kerül veszélybe, akkor nyilván nem.

corza # 2013.04.02. 08:52

Tisztelt Obudafan!

Annyit szeretnék kérdezni,hogy ha a saját tulajdonomban lévő ingatlanban kikapcsoltatom az áramot,és ott kiskorú gyermek van,az kimeríti-e a veszélyeztetés fogalmát.

Köszönettel: Corza

ObudaFan # 2013.02.26. 14:44

Meggyanúsítva ezzel nem lett a férjed.
A feljelentés tartalmától függően lehetett hamis vád, lehetett hatóság félrevezetése, de nem kizárható az sem, hogy nem valósult meg bűncselekmény.

maripen # 2013.02.26. 14:08

Tisztelt ObudaFan!

Az ügy lezárult, de a férjem nem kapott irásban tájékoztatást, mert nem gyanúsitott, amit én érdekesnek tartok.Idézek a Családsegítő Központnak írt leveléből.
"Tájékoztatom Tisztelt Címet, hogy a fentiszámú ügyben nyomozást rendeltünk el a Btk. 195§(1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő kiskorú veszélyeztetése bűntetének gyanuja miat XY ellen"

Ez ha nem gyanúsitás, akkor mi?

Amit mi nem kaptunk meg az ügy lezárásáról, mert nem vagyunk gyanúsitottak csak a gyerekjóléti szolgálat kapot belöle abban ez álltŰ:
"A kirendelt pszichológus szakértő szakvéleménye alapján az apa magatartása a kislányát Xy nem veszélyezteti, aki jelenleg lélektani értelemben egyensúlyban van, nyílt, nyitott, értelmes, kapcsolatra kész, együttműködő képeségű.

Fentiekre tekintettel a nyomozás 2013. 02. 13-án megszüntetésre kerül, mivel a cselekmény nem bűncselekmény.

ha teljes tudatában valakit megvádolok és ezt a rendörségen aláírja hogy a hamis vád bűncselekmény és annak ellenére is valja akkor ez minek minösül???

ObudaFan # 2013.02.26. 12:11

Rágalmazásnak biztosan nem rágalmazás, vagy hamis vád, vagy semmi. Hamis vádért meg nem tudsz feljelentést tenni, amíg az alapügy be nem fejeződik. Személyiségi jogi pert azt persze lehet indítani, de úgyis felfüggesztik azt is, amíg a büntetőeljárásban nem tisztázódik, hogy mi történt.

maripen # 2013.02.26. 09:55

Hali!

Mitt tegyünk?
A páromat feljelentette a szomszéd kiskorú veszélyeztetése miatt: A vád az vol a két 22 éve nőszemély részéről hogy a szegény éhező gyermekemet többször etették és az egy ik nő azt is valotta a rendőrségen hogy a gyerek állitása szerint szex filmet nézek együt.
Ezt a rendörség felfujta, de azt hogy ugyan azok a szomszédok véresre verte a férjemet a két nő végignézte és a kislányomtol elvette a telefont azt elbagalizálta.
Engen kihalgatak hogy ez igaz, de ez nem volt elég a családsegitők höz is elkülték a feljelentést. Na azok meg fenyegetek minket a gyámüggyel, és ugy beszéltek velünk mint bünösökkel, számomra ez megalázo és nagy trauma volt. olyanért voltunk kitéve ami nem igaz és kénytelenek voltunk 4 honapig ezt a szégyent végig szenvedni. a Rendörségen egy igaságügyi pszihologus mind a hármunkal elbeszélgetet. és az volt a vélemény hogy gyermek nem volt kitéve ilyen traumának és a szülök öszinte és nyilt emberek.
Ez az eset szerintem kimeriti a szomszédok által feljelentése egy szép rágalmazásnak.

Kérdés elkezdjem a pereskedést és ezért kérhetek anyagi kártéritést???

Válaszokat elöre is köszönöm