Gúnyvers, szidalmazás. Becsületsértés, zaklatás?


Agent Cooper # 2013.02.27. 23:16

Kedves hiperikum, a másik topicban már megkapta a választ.

A. C.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

hiperikum # 2013.02.27. 12:25

Tisztelt cím!

Érdekelne mit tehetek egy internetes zsarolás ellen. egy videót tenne f3l rólam amit nem kellene más lásson. az ismerőseim között akarja elküldeni ha nem adok 3000dollárt neki. szeretnék minél előbb segítséget
vagy ötletet kapni.

Köszönettel

Agent Cooper # 2013.02.27. 08:57

Kedves stephan94!

Az elmondottak alapján a rágalmazás és a zaklatás gyanúja merülhet fel, azonban tényleg kérdés, hogy egyből feljelentést kell-e tenni, nincs-e esetleg más megoldás. Szerintem a büntetőjog eszközét ultima ratio jellege miatt csak legvégső esetben szabad igénybe venni.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

stephan94 # 2013.02.27. 08:30

Tisztelt fórumozók!
Becsületsértésért tehetek e magánindítványban feljelentést az alábbi események alapján?
A történet röviden ismertetem:
Néhány fő ellenségem folyamatosan provokál, sérteget, pletykál rólam. Ezzel megpróbáltam nem foglalkozni az utóbbi fél évben. Viszont egyre durvább eszközökhöz folyamodnak annak érdekében hogy kikészítsenek. Szó szerint sereget toboroznak ellenem, borzasztóan manipulatív személyek szóval elég sikeres az akciójuk.
A tényleges eset ami odáig vezetett, hogy jogi útra való terelésen gondolkodom, hogy egy gúnyverset írtak rólam, melyben egy oldalon keresztül taglalták azt, hogyan igáznak és törnek meg az általuk toborzott 'gladiátorokkal' illetve kifejtették ellenem érzett gyűlöletüket az egész osztályközösség nevében. Olyan szavak, kifejezések használatával, mint például ''leszarlak mint egy wc csészét'' stb...
Ezt a remekművet az osztályunk számára létrehozott fb csoportunkban publikálták, hogy többször is nyomatékosította az íroja, hogy nekem/rólam szól. Majd az osztálytermünkben lévő faliujságra is kifüggesztették, mint 'az osztály himnuszát' és a 'vers' másolatai kézről kézre járnak.
A vers mellett egyéb vulgáris kifejezések sorozatával, durva szövegkörnyezetben taglalják a szexuális, nemi identitásomat.
Ezeket elmentettem, így bizonyítani tudom.
A kérdésem tehát hogy érdemes e feljelentést tennem.