Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Csalás ügyében kérdések

Vadsuhanc #   2017.12.07. 18:36

Ha a BV csoport nem köröz akkor nincs még ítélet az ügyedben.

Panka1985 # e-mail 2017.12.07. 18:07

Birosag , plussz rendorseg

Vadsuhanc #   2017.12.07. 17:10

Panka1985

Pontosan ki köröz ? Rendőrség, Bíróság vagy BV csoport?

Panka1985 # e-mail 2017.12.07. 16:23

De sajnos abbol van . Uzletszeruen elkovetet csalas ....
A cegeknel meg otthon voltak a szuleim . Amikor megkerestek akkor kozoltek a szuleimmeil /ott volt a szekhely/ hogy ne mondjon semmit hissz ismert szemelyek es tudnak mindent .
Tobb 4 feljelentom lett ... amibol 1 el van ugyvedi dokumentumom . 10 tanuval ... na ebbol lett egy buntetoejaras ... amin en nem vettem reszt es ugy bez ki lett egy itelet is ... amit megincsak nem tudok hogy mi lett ...???????????? de a korozesi portalon ott szerepelek nemzetkozileg .
3 eve kb

Vadsuhanc #   2017.12.07. 14:18

Panka1985!

Meggyőződésem, hogy neked nem az uzsorakölcsön miatt van a problémád, hanem onnantól és abból kifolyólag, hogy " vegyek egy pár céget a nyakamba " kérésnek eleget tettél.

Hogy ügyvédet találj ettől kicsit összeszedettebben kellene leírnod a problémád mindamellett, hogy értem az elkeseredésed.

Vadsuhanc #   2017.12.07. 14:11

rollercroaster

Köszönöm a megtisztelő bizalmadat, de én nem vagyok ügyvéd csak a véleményem mondtam el. Az elérhetőségem ott van a nevem mellett, de kérlek a fenteket ne hagyd figyelmen kívül.

Panka1985 # e-mail 2017.12.07. 13:52

A papir lenyegeben arrol szol hogy adott “kolcson “ uzleti befektetesre .
4 milliot . Ha ezen mulna hogy lekeruljek a korozesrol vagyok olyan anyagi helyzetbe kitudnam fizetni..... de egy kicsit bosszzant a dolog ...
Tonkre tettek az illetok rendesen . A csaladom is itt van mostmar par eve .. szoval tartanom nem bagyon kell toluk . A fo “gyoker “ fia es a rendor kapitany lanya ... frigyet kotottek ... na onnan aztan akkora mellenye lett ennek az illetonek ... hogy azt gondolja a korona le se eshett a fejerol ....
Nagyon sokk emailt irtam a rendorsegre , elrakattam az osszes nyomozast ... de valahogy nem vagyok ott es megall a dolog .....
Szoval ahogy irtam lehetosegem lenne kifizetni ... de inkabb kifizettem arra hogy bebizonyitsam az igazamat ....

rollercroaster # e-mail 2017.12.07. 11:20

Vadsuhanc

Esetleg ha van privát lehetőség akkor ott elküldeném a levél tartalmát, mert nem szívesen publikálnám.

Mateo86 # e-mail 2017.12.07. 08:55

Üdv !

Korábban irtam hogy már jó idelye nem.jött tárgyalásrol idézés .... ez most megjött ... január 30 pont a születésnapomra rakták :/ Kérdésem az lenne hogy az ügyész letöltendöt kért ezt a gyakorlatban is megadja a biró ? Még soha nem voltam tárgyaláson .. Ha letöltendőt kapok akkor már haza se mehetek ? Vagy azért lehet ezt húzni halasztani ?

Vadsuhanc #   2017.12.07. 06:20

rollercroaster

Hát elég nehéz kiszedni belőled a részleteket. HA az a papír az ügyésztől származik és megrovásban részesített, akkor tovább büntető szankciótól nem kell tartanod.

Attól viszont tarthatsz, hogy a sértett beperel és a Bíróságon fogja követelni Tőled a pénzt amit nagyon jó eséllyel meg is ítélnek neki. Ezután végrehajtást kezdeményezhet ellened.

Én ezt olvasom ki abból amit írsz. Szóval pontosan mit tartalmaz az a " papír " amit kaptál és kitől is?

Panka1985 # e-mail 2017.12.07. 04:04

Sziasztok ! Par kerdesem lenne....
A kovetkezo 2010 ben uzsorakolcsonhoz / vedelmi penz /
Folyamodtam . Muszaly volt ... gazolajjal korbe locsoltak az uzletem ezzel jelezve ha nem fizetek lessznek gondok . Igy hat amig adosuk voltam beken hagytak . Havi 350 ert . 1,5 millios kolcsonre .
2012 a boltnak annyi ... mondanom se kell hogy fizetni nem tudtam .
Jottek az otletek : vegyek egy par ceget a nyakamba . Megtettem . De nem volt eleg , kocsim ugrott , na akkor ugy dontottem kerem a rendorseg segitseget , de hat nem segitettek , inkabb le beszeltek mindenrol ...
Kiutazas mellett dontottem / engedely keres , ugyvedi papir a kiutazasom elott 2 nappal , 4 milliorol . Mihelyst kiertem pestmegyei brfk feljelentes ... az ugyet megszuntettek .... 2014 korozesre tettek amit nem ertettem .
Europai / nemzetkozi . Felvettem a kapcsolatot a rendorsegel 35 millio ft csalassal vadolnak ... 4 en 10 tanuval , mivel nem voltam otthon gondolom elitelt a birosag . Ha ezt az oszeget kifizetnem kozvetito altal eltorlik a korozest ... eszem agaban sincs ! Kerdem en mennyi az elevulesi ido ? Es a buntetes merteke ? Esetleg lenne e itt olyan ugyved aki megnezne az ugyem ... mert hat kozvetet bizonyitekokal rendelkezem amiben a toketol a kamatig mindent leirnak , ez lessz az lessz ... hogy lehet 5 bol 35 ??? A rendorseg csak azt hajtogatja faradjak haza ...
???? hat koszonom nem . Hova forduljak a feljelentesemmel ??
Esetleg van e itt olyan ugyved aki vallalna a vedelmemet ?
Perujitas ? Otlet ? Elore is koszonom a valaszokat ! Tisztelettel ???????? bol . ????????

rollercroaster # e-mail 2017.12.07. 03:16

Kihallgattak gyanúsítottként a rendőrségen?

  • Igen.

Vádemelés történt az ügyben ?

  • Azt hiszem igen.

Bírósági tárgyalás volt?

  • Nem.

Milyen hivatalos papírod van az üggyel kapcsolatosan?

  • Annyi, hogy lezárták az ügyet, de vissza kell fizetnem az összeget egy időn belül, ami ha nem sikerül, akkor bíróságra megy az ügy.

Milyen szobában, hol és kivel ültél le?

  • Nagyon valószínűnek tartom, hogy az ügyész hivatott be magához engem, a sértettet, és a sértett szüleit, ahol két hallgató volt, akik elvileg tanoncok voltak.

Ott elmondták, hogy vissza kell fizetnem az összeget, vagy bíróságra fog menni az ügy.

Hány éves voltál amikor a pénzt " kicsaltad" ?

  • 18
Vadsuhanc #   2017.12.06. 11:13

Kedves rollercroaster!

Talán először Neked kellene válaszolni a kérdésekre. Amit írtál teljesen értelmezhetetlen.

Kihallgattak gyanúsítottként a rendőrségen?
Vádemelés történt az ügyben ?
Bírósági tárgyalás volt?
Milyen hivatalos papírod van az üggyel kapcsolatosan?
Milyen szobában, hol és kivel ültél le?
Hány éves voltál amikor a pénzt " kicsaltad" ?

rollercroaster # e-mail 2017.12.06. 10:38

Esetleg valaki aki ért hozzá, kérem válaszolna a kérdésemre? :/

Mateo86 # e-mail 2017.12.03. 17:06

Köszönöm szépen a választ ! :)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.12.03. 16:57

Az időmúlás nyomatékos enyhítő körülmény. (Már ha nem a bűnismétléssel telik.) Szóval a terheltnek annál jobb, minél később.

www.kbs-ugyved.hu

Mateo86 # e-mail 2017.12.03. 16:41

Üdv !

Kérdésem lenne hogy igy vádirat után lassan fél év eltelt és még mindig nincs tárgyalás ez jelent valami enyhitő vagy súlyosbitó körülményt ? Vagy igazábol egyiket sem .... Vákaazokat előre is köszönöm !

rollercroaster # e-mail 2017.11.24. 18:39

Sajnos még magam sem vagyok tisztában teljesen a végével.
Annyi történt, hogy elhívtak engem, a srácot, és a szüleit egy szobába, ott kellett beszélgetni, és ott mondták, hogy két éven belül ha visszafizetem akkor lezárul az ügy, amennyiben nem, akkor bíróságra viszik.

Engem igazából csak a letöltendő zavar, mert más miatt nem nagyon kell aggódnom. Nagyon tiszta életet élek, kizárt, hogy még egyszer bármi hasonlót tennék.
És teljes mértékben szándékomban áll visszafizetni a teljes összeget, de elképzelhetetlen mennyiségű dolog szakadt a nyakamba, ami persze nem kifogás, de eléggé lekorlátolt a törlesztésemben.

Vadsuhanc #   2017.11.24. 10:29

rollercroaster

Azért azt leírhatnád, hogy mi lett a feljelentéssel kapcsolatos eljárás vége. Mert az én nem olvasom ki a leírásodból. Kaptál büntetést és, ha igen mi volt az ?

drbjozsef # e-mail 2017.11.24. 06:48

Vegyél fel valamilyen hitelt, és rendezd abból az adósságot.
Igaz, ha azt nem fizeted, a bank nem lesz annyira elnéző a végrehajtás iránt.

Egyebekben pedig nagyobb értékre elkövetett csalás esetén ha nincs más tényező (visszaeső, bűnszövetségben, üzletszerűen), akkor igen valószínűtlen a letöltendő büntetés.

rollercroaster # e-mail 2017.11.24. 00:39

Üdv mindenkinek.
Nagyon félve írom ezt le, de szeretném ha egy olyan választ kaphatnék, amiben nem elítélve leszek, hanem segítséget kapok.

A történetem az, hogy körülbelül 5 éve egy internetes játék végett pénzt csaltam ki egy barátomból, körülbelül 2300 euró értékben. Ő feljelentést tett ez miatt, és találkozás után, lezárták annyival a pert, hogy vissza kell neki fizetnem a pénzt 2 éven belül.
Na most a gond az, hogy rengeteg dolog sort követett egymás után, és úgy néz ki, hogy nem leszek képes ezt teljesíteni.

A sráccal nem vagyunk haragban, és a feljelentők (a szülei) azt mondták az ügyész előtt, hogy Ők engem nem megbüntetés céljából jelentettek fel, hanem azért, hogy megtanuljam a leckét.

Mondanom sem kell, hogy nem lennék itt ha nem tanultam volna meg a leckét, mert már fóbia szinten félek az ügytől, és minél jobban közeledik a lejárati dátum annál jobban félek.

Na most az nagyon fontos információ, hogy nagyon tiszta múltam van, soha nem keveredtem bele semmibe, és azt hiszem eléggé nyílvánvaló, hogy nem vagyok egy bűnöző.

A kérdésem az, hogy esetleg megúszhatom ezt az ügyet egy felfüggesztettel, vagy mindenképpen letöltendőt fogok kapni?

(Fontos tényező, hogy alkalomadtán amikor volt pénzem, próbáltam törleszteni, szóval nem a teljes összeggel tartozom.)

Mateo86 # e-mail 2017.11.11. 15:23

Még egy kérdésem lenne .... megnyertem egy Németországi öntödébe egy állást igy a Suzuki gyárat othagynám... ha nem tudok megjelenni tárgyaláson és ezt jelzem akkor azért kaphatok valami büntetést ? Vagy ebben ez évben lehet hogy nem is lesz tárgyalás már ? Mert hivtam a biroságot ök azt mondták nem biztos hogy lesz mert nem ez a legfontosabb ügy ..

Eddigi válaszokat köszönöm szépen !

ObudaFan # e-mail 2017.11.11. 14:29

Enyhitő körülmény az hogy azóta dolgozom normális bejelentett munkahelyen?

Igen.

Enyhitő hogy van egy 2 éves kiskorú gyermekem?

Igen.

Korábban (2005)óta kezeltek már pánik betegséggel,öngyilkossággal többször, stb

Ez is lehet enyhítő.

Enyhitő lehet az hogy a 300.000 ft bol vissza utaltam már 250.000 ft ot?

Igen.

Továbbá mennyire ront a helyzetemen hogy korábban (kb 5 éve voltam má büntetve teljesen más ügyböl (felfügesztett 2x volt ) egyik 5 éve másik kb 8 éve )

Ez meg súlyosító.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.11.11. 09:32

Nem ítélet - vádirat.

www.kbs-ugyved.hu

Mateo86 # e-mail 2017.11.11. 09:16

Szép napot mindenkinek!

Vádiratot kaptam 2017.agusztus.24 dikén amibe az áll hogy 1./ a vádlottat a btk.37§/2/bekezdés a./pontja alapján - figyelemmel a 80. és 81§-aira is börtönbüntetlsre itélje,
2./a Btk 38.§ /2/ bekezdés a./ pontja alapján határozza meg feltételes szabadságra

Vádolnak :

Kissebb kárt okozó üzletszerüen elkövetett csalás büntette /300.000 ft

Nagyobb kért okozo üzletszerüen yfolytolagosan elkövetett csalás büntette 2millio ft

Kérdéseim:

  • Most akkor börtönbe kell mennem az már biztos?
  • Enyhitő körülmény az hogy azóta dolgozom normális bejelentett munkahelyen?
  • Enyhitő hogy van egy 2 éves kiskorú gyermekem?
  • Korábban (2005)óta kezeltek már pánik betegséggel,öngyilkossággal többször, stb

Enyhitő lehet az hogy a 300.000 ft bol vissza utaltam már 250.000 ft ot?

És hogy az összes okozott kárt meg szerrtném.tériteni....

Továbbá mennyire ront a helyzetemen hogy korábban (kb 5 éve voltam má büntetve teljesen más ügyböl (felfügesztett 2x volt ) egyik 5 éve másik kb 8 éve )

Vákaszokat köszönöm!