polgári perben büntetőügy


mezolivi # 2013.03.10. 09:52

De azt mondják, hogy hamis vádért feljelentette vagy feljelenti a felbujtó.

lajcsó # 2013.03.10. 09:50

"Igazából édesapám nagyon semmivel nem tudja bizonyítani, hogy őt hamis tanúzásra hívták fel." Éppen azért hagyd a fenébe az egészet, mert visszafelé sülhet el az egész!

mezolivi # 2013.03.10. 09:42

Köszönöm szépen a választ! Még annyit szeretnék elmondani, hogy a felbujtó azzal fenyegetőzik, mivel a bíró az emailt felolvasta, hogy édesapámat feljelenti hamis vádért. A bírónő megmondta, hogy ő ezzel a papírral nem foglalkozik, mert az emailra küldött beadvány nem joghatályos. Igazából édesapám nagyon semmivel nem tudja bizonyítani, hogy őt hamis tanúzásra hívták fel. Ebből indíthatnak ellene eljárást? Lehet ebből valami?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdvözlettel:
Mező Lívia

lajcsó # 2013.03.09. 06:55

A leíró helyes felvilágosítást adott. Ne fáraszd az ügyészeket értelmetlen ügyekkel!

mezolivi # 2013.03.08. 15:25

T. Fórumozók!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy édesapámat az egyik ismerőse megpróbálta egy polgári ügyben hamis tanúzásra felhívni. A polgári per értéke kb. 3 millió forint. Azt ígérte neki a felbujtó, hogy ad neki 350 ezer forintot, ha az ő állítását támassza alá. A felbujtó még akkor amikor a bíróság tudomására hoztuk a hamis tanúzásra felhívást nem indítványozta az édesapám kihallgatását. (tudom, hogy kis értékű perekben az első határnapon kell) Elmesélte nekem az édesapám, hogy mit szeretne csinálni, és én mondtam neki, hogy ne tegye, mert a hamis tanúzást a törvény szabadságvesztés kiszabásával rendeli büntetni. Ekkor az én tanácsomra az édesapám írt egy emailt a Járásbíróságnak, a bíró részére. Mai napon tudtuk meg, hogy az ítéletet már kihirdették. Ekkor édesapám felhívta a bíró leíróját, aki azt mondta, hogy megkapták az emailt, de nem vették figyelembe, mivel a bíróság email címére nem lehet joghatályos beadványt beadni. Azt mondta neki a leíró, hogy menjen el a nyomozó ügyészségre és jelentse fel a felbujtót, de szerinte elutasítják a feljelentést.

Ilyen esetben mit kell tenni? Helyes felvilágosítást adott a leíró?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Mező Lívia