Eltette az előleget és nem csinálja a munkát


juju # 2013.04.17. 07:28

Hát igen igen, most már tudom, hogy hülye naív voltam!!!! késő bánat
Mobilszám van és e-mail cím és internetes szakmai hirdetés, Facebook foto, mindenhol hiteles fényképek, csak így lehet őt megtalálni, de fellelhető.
A megrendelésekről és a kifizetett előlegről e-mailben van levél a gépemen elmentve.
Vajon ez elegendő és elfogadható bizonyíték?????
Felszólítani csak e-mail-ben tudom, mert nem tudom a címét.
köszönöm

wers # 2013.04.16. 09:07

Egy vadidegennek adott megbízást, beazonosítan csak telefon számmal és interneten tudja.
Eltűnt.

Most már az is felmerült bennem, hogy mi van akkor, ha egyszerűen lelép a pénzzel és lakáskulccsal

Ennek a reális esélyével kellett volna számolni előre is.
Csak ismételni tudom, hátha idetéved valaki még azelőtt, hogy lohol a pénze után:
Nem fizetünk el nem végzett munka után. Ha azt mondja, meg kell venni az anyagot, mert maga nem tudja megfinanszízozni, akkor anyagot kell neki adni, nem a pénzt. Vagy magunk megvesszük, vagy elmegyünk vele, és ott fizetünk. Főként, ha semmit nem tudunk az illetőről.
Ezen kívül nem árt a megállapodást írásba foglalni, és a megállapodott összegbők egy-két évre (függ, mi is a munka) esetleges garanciális javításokra visszatartani.
Nem hátrányos ha kérünk referenciát, utána érdeklődünk.

Ja, és nem mindig az Óccsójános (számlával xFt, számla nélkül - 30%) a legjobb választás.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.16. 06:21

Felszólítani határidővel a teljesítésre; ha az eredménytelen, akkor megcsináltatni mással, az előleget és az esetleges többletköltségeket megtéríttetni.

juju # 2013.04.16. 06:05

Lakásfelújításba fogtam, rács, ajtócsere, wc, speciális méretű bútorkészítés, tolóajtós szekrény stb.
A szimpatikus lakásfelújító szakembert az internetről választottam. Szinte mindent elvállalt jó áron. E-mail-ben fixáltuk a tennivalókat és az árakat. ezek az e-mail-ek elmentve, megvannak. Első alkalommal, amikor elkezdte a munkát, nagyon bíztató volt minden. Ügyesen és szorgosan dolgoztak a kollégával egy napot azután elvonultak, semmit nem fejeztek be. Azt mondták, hogy a műhelyben csinálják a többi cuccot és majd hamarosan jönnek. Adtam előleget 180 ezer forintot összesen és lakáskulcsot.
Ezután nem történt semmi. Második héten hívtam a telefonon, de nem vette fel a telefont, majd néhány nap után jelentkezett és azt mondta, hogy Bécsben volt és majd a jövő héten csinálják a munkát, eljött a jövő hét, nem történt semmi. Hívtam telefonon: azt mondta nyugi, csinálnak mindent a műhelyben és a jövő héten szerda magasságában mennek és csinálják.
Megijedtem és közben tájékozódtam; az ismerőseim azt mondják így szokott ez lenni, valószínűleg linkeskedik. Most már az is felmerült bennem, hogy mi van akkor, ha egyszerűen lelép a pénzzel és lakáskulccsal, akkor mit tudok csinálni vajon? Elkezdtem keresni az interneten, Facebookon megtaláltam mindkettőjük profillját, amelyen ott van a család és néhány adat, de nem sok:
fotó, iskola, telefonszám, e-mail cím. Van hirdetése fényképpel, mint lakásfelújító, telefon és e-mail címen kívül nincs több itt sem.
Az ismerőseim azt mondják a rendőrség ilyen esetben nem csinál semmit.
Mit lehet tenni? Mire számíthatok?
köszi a tanácsot