Lopás, mint bűncselekmény


Kerdezo111 # 2013.05.17. 11:32

Közvetítői eljárás és pár hónap felfüggesztett lett belőle. A felfüggesztés alatt is tiszta az erkölcsi bizonyítvány? És a felfüggesztést honnantól számolják: a bűncselekmény napjától vagy a felfüggesztés hatájba lépésétől? Előre is köszönöm

Agent Cooper # 2013.04.18. 08:52

Kedves Kerdezo111!

Amennyiben a lopás áruvédelmi eszköz sérelmével járt együtt, úgy értékhatárra tekintet nélkül bűncselekmény történt.
Mivel az elkövető beismerő vallomást tett és őszinte megbánást tanúsított, így valóban nagy az esélye, hogy a tárgyalás mellőzésével intézkedésként megrovást vagy próbára bocsátást alkalmazzanak.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kerdezo111 # 2013.04.18. 07:06

Egy hete az egyik ismerősömet rajta kapták, amikor próbált a Tesco-ból lopni. Bűncselekménynek minősül, mert levett pár darab árúvédelmi eszközt, és meghaladta a 20000Ft-ot. Utána próbálta elhitetni, hogy ő nem emelt el semmit se. MAjd pár perc után rájött, hogy nincs értelem annak, hogy tagadja, készségesen átadott mindent. Már a Tescoban ki szerette volna fizetni a kártérítést, és ellnézést is kért az okozott gondért, teljesen együttműködő volt. A rendőrségen beismerő vallomást tett, és ott szintén elmondta, hogy teljesen megbánta, még egyzser nem csinál ilyet, és ahogy lehet kifizeti a kárt.
Ez volt ez első este.

Azt mondták a rendőrségen, hogy nagy esély van a megrovásra, mert látták rajta, hogy őszinte volt, és tényleg nem csinál többé ilyet.

Mi várható?