banki rendőrségi feljelentés


Agent Cooper # 2013.08.01. 06:19

Kedves domber00@citromail.hu!

Feljelentést tehet a lakóhelye szerinti rendőrkapitányságon csalás miatt, de számítson arra, hogy az eljárás hónapokig tarthat.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

domber00@citromail.hu # 2013.07.30. 07:21

Érdeklődnék,nem tudom jó helyen járok e,tanácsot szeretnék kapni.Az aprod.hu hirdetési oldalon vettem egy terméket,elutaltam az ősszeget,az illető vissza is üzent hogy odaért az utalásom,és hogy feldta postára a dolgot,de a mevett dolog nem érkezett meg,közben az illető törölte is magát,tehát tipikusan belefutottam egy ilyen átverésbe.A váltott üzenetekmegvannak,és egy név,és egy számlaszám,az illetőé,érdemes e feljelentést tennem ezzekkel az informásiókkal,illetve számithatok e valami jó dologre.Az ősszeg amivel az utalás,megkárosítás történt,15 ezer forint volt.

Köszönöm ha valaki válaszol,akár itt,akár emailben is.

domber00@citromail.hu

Ycal # 2013.04.23. 16:54

Sherlock:

Tudod, hogy én csak egy gyenge elméjű vagyok...

Csupán azt voltam bátor megkérdezni,hogy egy 2007-es okirathamisítás mikor évül el...

Sherlock # 2013.04.23. 16:30

Már büntiben is spíler vagy, Ycal?

Ycal # 2013.04.23. 16:20

EVSIK:

Ha most nagyon demagóg akarnák lenni, akkor azt mondanám, amit a bankok szoktak.....

Ha a bank egyszer már elfogadta a munkáltatóit, akkor most miért akar megtévesztésre hivatkozni?

(Gondolom ismerős az: Aláírta a szerződést szlogen)

Az okirat hamisítás valszeg. biztos megáll , de kérdés, hogy nem évült-e még el...

De én nem a munkáltatóiról beszéltem az elején, hanem arról, hogy a bank részletekben folyósítja a kölcsönt , ha épülő házra veszed fel....

Mindig annyit, hogy a a következő fázishoz elég legyen...

De azt is csak akkor, ha igazolják, hogy a házépítés a megfelelő ütemben halad...(gondolom erre saját belső szabályzat van, a visszaélések elkerülése miatt)

Ezért írtam, hogy minimum az ügyintézőnek is ott kellene ülni, mert valszeg. benne volt a buliban....vagyis sáros a bank is a kialakult helyzet miatt.....

EVSIK # 2013.04.23. 14:55

Ycal!

Tapasztalatom szerint a munkáltatóik ellenőrzése baromi ostobán történik: a banki nyomtatványon van egy olyan rész, hogy kitöltésért felelős ügyintéző neve, valamint valamint telefonszáma. A bank felhívja a telefonszámot, kéri a kitöltésért felelős ügyintézőt. A bank beolvassa a munkáltatóin szereplő adatokat az ügyintéző pedig elmondja, hogy valóban ez-e az adat, vagy sem. Ez csak és kizárólag annak az ellenőrzésére jó, hogy esetleg a dolgozó nem-e toldotta-e meg egy nullával az ott szereplő számokat, vagy nyúlkált bele a kész munkáltatóiba valamilyen úton-módon. Ez a módszer annak az ellenőrzésére nem alkalmas, hogy a kiállítás során a kiállító csalt-e avagy sem.

Üdv: EVSIK

Ycal # 2013.04.23. 14:32

Szöszybarby:

Mikor készült a munkáltatói és mikor derült ki,hogy hamis?

Sherlock # 2013.04.23. 12:32

Cipész a kaptafánál.

Ycal # 2013.04.23. 12:27

Sziaszok,

Csak egy felvetés az OTP-s ügyhöz:

Épülő háznál a banknak mintha ellenőrizni kellene a készültségi fokot és ez alapján kellene részletekben folyósítani...

Vagyis minimum az ügyintézőnek ott kellene ülni az adós mellett...hivatkozhat a bank egyáltalán csalásra,ha ő is részt vett benne?

Gondolom nem csak a hamis munkáltatói miatt van a balhé...amit szintén ellenőrizhetett volna a bank..szvsz

Agent Cooper # 2013.04.19. 06:26

Kedves szöszybarby!

Ezt a fenyegetéses történetet senki nem fogja bevenni, kb. a harmadik mondat után csúnyán megbukik. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lehet igazság alapja a leírtaknak, de annyira nem életszerű így, hogy erre védekezési stratégiát építeni felelősen nem lehet. A rendelkezésre álló információk alapján a büntetést szerintem nem lehet elkerülni, a cél csupán annak mérséklése lehet.
Egyébként a várható büntetés szempontjából talán szerencsésebb is, hogy az eljárás Nagykátán és nem Gödöllőn folyik.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2013.04.18. 14:19

Jó nagy bajban vagytok. És ezt azért, valljuk be, nem elsősorban a vállalkozó okozta, legfeljebb annyit tudtok elérni, hogy ő is ott üljön mellettetek a padon, de titeket nem ment az, hogy ezt ő javasolta.

szöszybarby # 2013.04.18. 12:35

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy az otp bank nyrt fel jelenetet engem és páromat a vád jelentős kárt okozó csalás büntette és okirat hamisítás. megkaptuk a vádiratot a nagykátai járási ügyészségtől. A kirendelt védő ügyvédünk Dr. Madarász Noémi akivel nem tudjuk felvenni a kapcsolatot mert nem jelent meg a rendőrségen sem és telefonon sem lehet elérni. Banki hitelünknél a vállalkozó át vert minket.2007-ben fel keresett minket egy vállalkozó,hogy épít nekünk egy családi házat a gyermekek után járó szocpolból és a mellé felvett hitelből,továbbá minden papír munkát ő intéz.Szóbeli megállapodás történt köztünk, elkezdte a ház építését az engedély után és közölte mikor a háznak álltak a falai hogy hogy akkor menjünk a nagykátai otpfiókba intézni a hitelt mi mondtuk neki hogy várjon még 2 hónapot mert a férjemnek nincs még meg a 3 hónapja az új munka helyén. De ő erősködött hogy ez nem probléma mert ad neküknk munkáltatóit mi nem akartuk és konfliktusunk is volt ez miatt fenyegetőzőt és a végén be adtuk a derekunkat és rá bólintottuk. Minig ő vitt mionket a bankba és amint fel vettük a pénzt és kiléptünk az ajtón rögtön elvette tőlünk és tudtunkra adta ha nem adjuk oda a pénzt nagy bajban leszünk mert mindig volt vele legalább 3db nagyobb mérettű emberke. Ez így ment jó darabig a ház nem épült megfelelő ütemben és minőségben. A vége az lett hogy ezt meguntuk és azt mondtuk a vállalkozónak hogy addig nem lessz pénz a kezében amíg az edigg elkövettet hibákat ki nem javítják. erre ő életveszélyesen megfenyegettet minket ,hogy ránk gyújtja a házat meg azt is ami eddig épült.
kénytelenek voltunk a pénzt oda adni amivel ő meg lépett és legközelebb a rendőrségen találkoztunk vele. A bankban kiderült hogy hamis a munkáltatói, és a törlesztőt sem tudtuk fizetni. Ezért vádolnak minket nagy kárt okozó csalás bűntettével és a munkáltatói miatt okirat hamisítással.
Mikor annak idején kérdeztük a vállalkozót hogy miért kell nekünk Nagykátára menni mert Gödöllő közelebb van azt mondta azért mert ott biztosan megkapjuk a hitelt mert benne van a bank igazgatő és az ügyintézők is. Ami így is volt mert rajtunk kívül a rendőrségen 31 db ilyen ügy van. Mi nem akartunk mást csak egy saját házat amit később nem tudtunk fizetni és ezért lincselnek meg minket. Szeretnénk egy megfizethető ügyvédet mert a kirendelt ügyvédünk nem foglalkozik velünk. Előre is köszönöm válaszukat!
Tisztelettel: Potyókné Király Barbara