Baráti "bosszú" feljelentés


Agent Cooper # 2013.05.31. 12:25

ObudaFan,

miért célszerű az első kihallgatásra védővel menni, ha nem ismeri el a bcs elkövetését? Mondjuk én mindig örültem, ha ügyvéddel érkezett a gyanúsított, mert akkor már tudtam, hogy jó helyen tapogatózom...

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2013.05.30. 12:55

Hogy pontosan milyen büntetést kaphat, ha nem sikerül tisztázni, ahhoz tudni kellene, hogy mivel is gyanúsítják. Ez az első kihallgatáson ki fog derülni, mert a nyomozó hatóság közli, hogy mi a gyanú. Természetesen célszerű már az első kihallgatásra védővel menni.
Ha hamis állítást tett a feljelentésben, hamis vádért lehet majd feljelenteni, nem rágalmazásért. De csak ennek az eljárásnak a jogerős befejezése után.

Anita75 # 2013.05.29. 11:31

Tisztelt Ügyvédek!

A gondom a következő...párom a barátjának sokat segített megcsinálni a számítógépét kb. 15 éven keresztül, tanuk a szülők, a barátok...
A két gép össze volt kötve, és online csinálta a párom a barátja által kért segítségeket. Természetesen a két gép úgy volt összekötve, hogy a barátja megadta a kódokat.
Míg tartott a barátság, semmi gondja nem volt a barátjának. Tavaly nem tudott a rendelkezésére állni, és ezen összevesztek. A kapcsolat megszakadt. Azt hittük, hogy talált mást aki csinálja a gépét, nem is beszéltünk nagyon róla.
3 hete megjelent a rendőrség...lefoglalták a gépeket...a párom ma kapta meg a papírt, hogy kihallgatásra hívják, bűncselekmény miatt. A barátja feljelentette (bár ismeretlen tettes ellen tette).
A lényeg, hogy fellépett a barátja egy oldalra, ahova nem tudott belépni. Innen indult az egész kavalkád...
Párom ajánlotta neki ezt az oldalt, mi haszna lett volna, a barátjának a jelszavával felmenni, ha a páromnak is volt tagsága...?

  • Kérdésem, hogy hogy tudnánk a párom tisztázni ebben az esetben?
  • A kihallgatáskor kérhet-e ügyvédet? (Ez nem tűnhet esetleg annak, hogy Ő bűnös?)
  • Ha nem tudjuk bizonyítani az ártatlanságát, akkor milyen büntetést kaphat?
  • Ha végül tisztázzuk a dolgokat, feljelentetjük a barátját rágalmazásért?
  • A munkahelyet értesítik ilyen esetben? Mert olyan munkahelyen dolgozik a párom, ahogy az erkölcsit folyamatosan be kell mutatni. Egyszóval így menet közben is elveszítheti az állását...
  • Van esetleg az oldalon olyan ügyvéd aki vállalná a párom képviseletét? Sajnos akikkel beszéltem, visszautasítottak, csak akkor szeretnének majd "segíteni", ha mi tesszük meg a feljelentést, ha a párom részéről kiderül az ártatlanság.

Előre is köszönöm a válaszukat.
Üdv.
Anita