Szívességi lakáshasználat


holdvilag62 # 2013.10.03. 08:35

Félre érteted,nekem van haszonélvezeti jogom a fél lakáson, arra a részre amelyikre Édesapám a tulajdonos,ennek ellenére jogerős bírói ítélettel mégis a híd alá akarnak tenni.

monalisa1 # 2013.09.30. 09:42

Hogy tisztán lásd: a saját tulajdonrészére nem kérhetet haszonélvezetet csak a tiédre.

monalisa1 # 2013.09.30. 09:39

holdvilág62

Szerintem felesben tulajdonjogotok van a közös házon, ezen túlmenően anno 50% haszonélvezeti jogot bíztosítottál neki az 1/2-ed tulajdonrészedre, ha így van akkor ez pech - régről. Sajnos muszáj kiköltöznöd a házból és a további lakhatásodat magadnak kell megoldani. (Ez sima eset, felesleges belekeverni a valamikori bíró rokonát, sőt a jelen perben eljáró bírónő is a jog szerint járt el., a nejed mocskolódása csak mint "műsor" volt a jogvitában.)

Fordulj bírósághoz és kérd a közös tulajdon megszüntetését, a probléma az hogy a haszonélvezeti joga magszünéséért fizetned kell - annyit kérhet amennyit nem szégyel...

----
  • laikus hozzászóló
holdvilag62 # 2013.09.30. 09:19

Bírósági felülvizsgálatot fogok kérni,jogsértésre hivatkozva és főként a haszonélvezeti jogomra fogom fektetni a hangsúlyt,továbbá egyidejűleg fogom kérni a döntés végrehajtásának a felfüggesztését.

Agent Cooper # 2013.09.30. 08:41

Kedves holdvilag62!

Miért most kér segítséget, amikor már jogerősen döntés született az ügyében? Sajnos ilyenkor már sok mindent nem lehet tenni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

holdvilag62 # 2013.09.29. 08:28

A volt feleségem 23 évi házasság után vált el tőlem,majd kizárólagos lakáshasználatot kért a közös otthonunkra. A hazáságunk legelején megemlítette,hogy van egy rokonuk aki bíró volt.
A bíróságot végig hazudta,minden mondott rám amit csak egy férfi emberre lehet mondani,az elmondani valóira semmi bizonyítéka nem volt,mivel nem is lehetett,mert sohasem bántottam,a bíróság mégis neki hitt, kiskorú gyerek sincs.. A bírói elfogultságra nem lehet szavakat találni a másodfokot villámgyorsan lezárták és még esélyt sem hagytak,hogy harmadfokra vigyem,kitettek az utcára (ráadásul a lakás felén haszonélvezeti jogom is van).
Félek ezt az igazságtalanságot lelkileg nem fogom tudni feldolgozni,nem tudom hova fordulhatnék még jogorvoslatért.
30 napon belül el kell hagynom a bírói döntés alapján az otthonomat.
Haszonélvezeti jogomnál fogva kitehetnek az utcára? Kérem segítsenek.
Mit csináljak? Ha nem megyek ki a lakásból akkor a karhatalom fog kitenni? Nagyon kétségbe vagyok esve, nincs se munkám se pénzem,nincs hova mennem.

ObudaFan # 2013.06.09. 09:20

Pert lehet indítani az ingatlan elhagyása iránt.

Bellerophontesz # 2013.06.09. 09:07

Köszönöm a segítséget!

Még azzal kapcsolatban gondolkodtunk, amit a rendőrök javasoltak, hogy írni egy papírt, megállapodást, arról, hogy mikor költözik ki.
Én tartok attól, hogy ezt csak időhúzásra szánná... no meg nem tudom, hogy ezzel nem kereülök-e hátrányos helyzetba azáltal, hogy elismerek egy olyan "szóbeli szerződést" ami meg sem történt.

Az önkormányzatot akkor megpróbáljuk, köszönöm !

monalisa1 # 2013.06.09. 08:58

Az önkormányzattól kell bírtokvédelmet kérni: írásban távozásra szólítják fel, ha nem cuccol elkezdik bírságolni.
A fizikai erőszak nem javall: tettlegeséggé fajulhat aztán lehet bíróságra járni.
A dolgait nem lehet kitenni (...) mert ha valami elvész feljelentést tehet., "őrzési díjat" lehet kérni...

---
  • laikus hozzászóló
Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.09. 08:52

Ezt alaposan túlírtad. Lehet perelni.

Bellerophontesz # 2013.06.09. 08:12

Tanácsot szeretnék kérni ezügyben. Kb egy hónappal ezelőtt ismerősöm beengedett a házába egyik régi ismerősét, hogy amíg nem talál albérletet, néhány napig maradhat ott nála. Én is havonta egy két napot szoktam náluk tölteni, így csöppente bele ebbe az egészbe. Mivel ennek a férfinak voltak cuccai, amiket nem tudott elrakni sehova sem. megengedték neki, hogy a padlásra felvigye őket. Ez még a "beköltözése előtt " történt. Majd fokozatosan ahogy telt az idő, eleinte csak egy két napot töltött itt, majd utána már szinte minden nap itt volt.

Időközben megromlott a viszony a felek között, (max kb 1 hónapja lakik a házban), és a tulajdonos ki akarta rakni őt a házból. Viszont a férfi nem volt hajlandó "kiköltözni" mondván majd elköltözik, ha neki megfelelő lesz az időpont erre.
Kihívtuk a rendőrséget, hogy segítsenek kitenni, viszont a rendőrök nem tettek semmit, sőt még majdnem a másik felet erősítették meg, mondván szóbeli szerződés jött létre azáltal, hogy "életvitelszerűen él" itt a lakásban. (pedig semmi ilyen nem történt, csak megengedték neki, hogy egy két napot legyen itt, mivel egy másik helyen volt szintén egy szívességi lakáshasználata, de az 50 km-rel távolabb van a mostani munkahelyétől, így ha késő estig dolgozik, jó lenne ha egyszer egyszer itt aludhatna.
A rendőrök szerint viszont létrejött azáltal eyg szóbeli szerződés, hogy ide beengedték, így megoldás tehát csak az lehet, ha írnak egy megállapodást, hogy mennyi idő után megy el innen a "lakó". Ők úgy tekintették, hogy történt szóbeli megállapodás, ezt szerintem arra alapozták, hogy a cuccok fenn vannak a padláson.
A férfi nem fizet semmit sem, itt lakik, üvöltözik a háziakkal. és teljesen ellehetetleníti az itteni életet.

Azt lehet tudni a férfiról, hogy már több helyen volt ilyen szívességi lakáshasználó, lehet több helyen párhuzamosan is; ahonnan kidobták, mindenhonnan haraggal vált el. Tényleg nem történt szerződés, mivel a tulajdonos teljesen jóhiszeműen engedte meg neki, hogy először a cuccait felvigye a padlásra, mivel nem tudja sehova sem tenni, ne veszítse el őket. Majd fokozatosan egyre inkább beköltözött, és már kitenni sem lehet, mert nem hajlandó elmenni. ( bevallotta korábban, hogy egy jó motort nézett ki magának, és azt akarja megvenni... szerintem csak ingyen akar élni annak érdekében, hogy minél több pénzt szedjen össze a motorjára)

Én a tényeket látva azt mondtam, hogy itt szívességi lakáshasználat volt néhány napra vonatkozóan, semmilyen jogcíme nincs az itt lakáshoz, nem fizet semmit sem, stb,... És ennek ellenére úgy néz ki, hogy mégsem tudjuk kirakni?

Már az is megfordult az itteniek fejében, hogy szépen az utcára kirakják a holmijait, de ő fenyegetőzött, hogy pert indít, ha csak a holmijaihoz nyúlnak. Általában szeret fenyegetőzni, nem érdekli, hogy rossz a viszony az itteni tulajjal.. neki tőkéletes, hogy ingyen lakhat valahol, használhatja az áramot, a vizet, mindent.

Kérdésem az lenne, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Minden segítségnek nagyon örülnénk, mert ez a helyzet már kezd elviselhetetlen lenni, és úgy néz ki ez a ffi nagyon is tudja, hogy mit és miért csinál.