Ügyvédi letét


Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.03. 09:39

De azért kérdezek, hogy ne legyek demagóg. :)
Ugyan. Ebben az utolsó posztban még rá is tettél pár lapáttal.

gizi39 # 2013.07.03. 09:37

Nem mondanám demagógnak, inkább a kiszolgáltatott átlagember jogos és tapasztalatokon nyugvó bizonytalanságának.:-)
Tudod, amikor ügyvédet akarok fogadni, s azzal kezdi, hogy óránként 50 ezer, zsebbe, akkor jogosan gondolok arra, hogy nem véletlen, hogy hasonló a közgondolkodás, mint az orvosok hálapénzével kapcsolatban.
De azért kérdezek, hogy ne legyek demagóg. :)
Köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.03. 09:13

Aki még ügyvéd, az nyilván nem követett el bűncselekményt. Aki hosszabb ideje az, az hosszabb ideje nem követetett el. Ha ilyet választasz, kicsi az esélye, hogy eztán majd fog.
De egyébként sem kötelező letéti szerződést kötni. Ha te gyanakvó vagy, oldd meg másként.

Meglehetősen demagóg a szöveged.

gizi39 # 2013.07.03. 09:02

Nyilván azért kérdezek, hogy több fogalmam legyen.

Azért az a tény, hogy egyre több ügyvédi sikkasztásról olvasni, hallani, eléggé elbizonytalanítja az embert, érdemes-e ügyvédhez fordulni, hiszen az ügyvéd-ügyfél kapcsolat elsősorban bizalmi kapcsolaton alapul.

Nem vet jó fényt a szakmára. Olyan ez, mint amikor az ember orvost választ, s az a műtéti kezelés helyett kibelezi az embert. Már elnézést a hasonlatért. :)

Sherlock # 2013.07.03. 08:57

Nem sok fogalmad lehet a pénzmosásról.

Bizonyos esetekben meg egyébként is jelentenie kell az ügyvédnek a lóvét, ügyvédi letétben rejtegetni meg egyébként is piti dolog, akinek annyi van hogy ilyenben gondolkozik, talál jobb megoldást.

gizi39 # 2013.07.03. 08:49

Eszerint a letét olyan, mint a pénzmosoda?

Ha nem akarja valaki, hogy a hatóságok konkrétan követni tudják a vagyon nagyságát, az eredetét, a pénzmozgást, akkor vállalnia kell a kockázatot, hogy esetleg az ügyvéd Madagaszkáron akar királyt játszani?
:)
Jól nézünk ki.

Sherlock # 2013.07.03. 08:46

Ezzel minden funkcióját elveszítené a letét. Drága is lenne.

gizi39 # 2013.07.03. 08:45

Olvasom, hogy sajnos nem egyedi eset, hogy egy ügyvéd nem tud ellenállni a kísértésnek, s hozzányúl a nála letétbe helyezett milliókhoz. Gyakorlatilag sikkaszt, bűncselekményt követ el, ha esetleg visszateszi, akkor is.

Miért nem hoznak törvényt arról, hogy az ügyvédi iroda legyen köteles személyre szóló, külön letéti számlákat nyitni az ügyfélnek?

Úgy, hogy a számlán lévő összeghez csak és csakis az ügyvéd és a pénz tulajdonosának együttes aláírásával lehessen hozzáférni (átutalni, felvenni).

Bármelyikük egyedül kísérelné meg, a bank legyen köteles megtagadni az átutalást, kifizetést.

Egy huszárvágással megszűnhetne a "letét lenyúlás" bűncselekmény.