Mit kaphatok? Internetes csalás


Agent Cooper # 2013.07.24. 05:22

Kedves donau!

Az "és hogy meddig zaklathatnak még" kérdésre szeretnék csak reagálni.
Amennyiben újabb sértettek kerülnek látótérbe, úgy borítékolni lehet az üzletszerű elkövetés megállapítását, és a családtagos mese is azonnal összeomlik. Ez azt jelenti, hogy évekig kell még bujkálni a felelősségre vonás elől.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Véleményem # 2013.07.23. 21:45

Valaki55

Ha sok embert csaptál be akkor csak idő kérdése hogy mikor buksz bele, ez csak gyűlni fog, mármint a sértettek száma. Egy kommentben már olvashattad hogy milyen büntetésre számíthatsz. A beismerő vallomás a te javadat szolgálja. A tagadás hozzá járul majd a büntetés kiszabásánál, mert az ilyen bűncselekményt ma már a technika adottságai miatt nagyon jól rád tudják bizonyítani mivel te vagy az elkövető. Nem árt ha haza térsz a kihallgatásra meg tárgyalásokra amik rád várnak. Idővel sor kerül rá. Amennyiben nem szándékozol együtt működni a hatóságokkal, úgy borítékolható a körözésed és nem csak az ország területére. Ahol jelenleg dolgozol ott sem élhetsz nyugodtan majd...

Gabicsek # 2013.07.23. 21:38

Eltarthat még egy darabig, a nyomozást két havonta lehet hosszabbítani. A nyomozást nem felfüggesztették azért, mert nem volt megállapítható a bűncselekmény, inkább megszüntették, mely ellen panasz érkezett, amelynek helyt adtak. Ők tudják, milyen tanúkat akarnak még kihallgatni. Aztán elképzelhető, hogy megint ugyanígy megszüntetés lesz a vége. Majd kiderül, várj türelemmel.

donau # 2013.07.22. 20:20

Üdvözlöm.
A vallomásom az volt amit itt leírtam .Egy családtag részére tettem fel,és mindent úgy mondtam ahogy itt le van írva. A nyomozást azért függesztették fel mert bűncselekmény nem volt megállapítható.A károsult nem reagált a felajánlásomra. Később azért indították újra mert felebezett a ez ellen hogy nem volt megállapítható bűncselekmény.Mindig arra hivatkoznak , hogy tanukat kell még kihallgatni. Fogalmam sincs még milyen tanuk lehetnek mikor senki rajta és rajtam kívül nem volt.Meddig tarthat még ez az egész és mi lehet a vége?
Válaszát előre is köszönöm

JFJFJF # 2013.07.19. 22:24

donau:

Az akkori jegyzokonyvben mi volt a vallomasod?
Milyen indokkal szuntettek meg az eljarast?
A karosultak elfogadtak a felajanlasod?
Mi a nyomozas hosszabbitasanak az oka?

JFJFJF # 2013.07.19. 21:01

ObudaFan:

Ez akkor lehetne lehetoseg ha peldaul egy kamera nelkuli, publikus internet hozzaferesrol bonyolitotta volna az uriember az online uzerkedeseket. Viszont akkor valoszinuleg nem is kerdezett volna itt mert nem talaltak volna meg IP cim alapjan. Vagy az lenne a tenyallas hogy megtalaltak de a felesege szamlaja, es nem az IP cim miatt.

donau # 2013.07.19. 09:49

Tisztelt Jogi Fórum

2009-ben egy családtag kérésére feltettem két telefont a Vatera internetes aukciós oldalra amik el is keltek a két telefon kb összesen 150 ezer forintért. A családtag nem küldte el a telefont és engem feljelentettek. Voltam a rendőrségen ott jegyzőkönyvet vettek fel .Az eljárást egyszer már megszüntették majd újra kezdték azóta eltellt három év én akkor kértem közvetítő segítségét és a károsultnak felajánlottam egy magasabb sértékű saját tulajdonú telefont.Én azóta külföldön élek természetesen a hatóságokkal közöltem az elérhetőségemet és kaptam ismét egy levelet , hogy a nyomozást sokadjára is meghosszabbították. Kérdésem milyen büntetésre számíthatok és hogy meddig zaklathatnak még. Válaszukat előre is köszönöm

Valaki55 # 2013.07.19. 09:28

Igen..de a rendőrök a többiről még nem tudnak...csak 3-4 feljelentés érkezett hozzájuk..és ha megnézik majd a számlakivonatokat látni fogják a majdnem napi rendszerességgel érkezőket jó pár hónapon keresztül.
Én beszéltem múlthéten a rendőrrel és elég laza volt azt mondta írja egy levelet hogy mikor szándékozom haza menni..vagy nem szándékozom...meg is írtam hogy a közeljövőben nem fogok haza látogatni, de lehet hogy csak a címem akarták így kideríteni. Szóval ha beismerek mindent akkor lehet hogy nem is engednek vissza? pedig nekem itt van a munkám azt nem akarom hogy kirúgjanak mert akkor nem tudom fizetni sem az albérletet..sem a visszatérítést.Arra lehetne hivatkozni hogy a megélhetés miatt csináltam? Mert tényleg az miatt...most is azért vagyok itt mert otthon nagyon keveset kerestem és sok volt a kiadásunk..

ObudaFan # 2013.07.19. 08:35

Attól függ, előfordulhat azért, hogy egy számítógépet sokan használnak, és így nem beazonosítható az elkövető. Az tény, hogy azért ez nem gyakori.

JFJFJF # 2013.07.18. 14:47

Valaki55:

Ha IP cim alapjan megtalaltak akkor ott mar teljesen egyertlemu minden. Ez konkretan erosebb bizonyitek mint pl. a hivaslista. Raadasul a feleseged neven van a szamla szoval itt szerintem nincs mit tagadni, minden bizonyitott. Ebbol ket dolog johet ki: vagy a feleseged vagy te leszel elitelve. Elsore be kellett volna vallani mindent mert igy ketszeri tagadas utan mar annak sem ugyanolyan lesz az erteke. Szerintem tegyel irasban egy beismero vallomast amelyben tisztazhatod azt is, hogy miert vagy kulfoldon es meg mielott birosagi szakaszba kerul az ugy probald megteriteni a sertettek karat. Igy valoszinuleg felfuggesztettet kapsz. Ha nincs szerencsed akkor amint bebizonyosodik, hogy kulfoldon tartozkodsz a rendorseg kiad ellened egy europai elfogatoparancsot pl. bunismetles veszelyenek fennallasa, vagy akar bizonyitekok eltuntetese miatt.

ObudaFan # 2013.07.18. 14:05

Hogy hogyan jársz jobban, arról azért túl sok hasznos tanácsot ennyi információ alapján ne várj.
Ha elítélnek, borítékolható a szabadságvesztés és a pénzbüntetés, az lehet a cél, hogy az előbbit függesszék fel.

Valaki55 # 2013.07.18. 12:30

Az interneten kicsaltam az emberektől kb. 6-800.000ft-ot kisebb összegekben (5-25.000).Már jópáran feljelentettek,
a rendőrség IP-cim alapján behívott kihallgatásra két alkalommal is tagadtam mindent! Jelenleg külföldön tartózkodom EU. (Nem ez miatt) és most is keresnek de már beszéltem velük és mondták hogy küldjek egy levelet hogy elhiggyék valóban külföldön tartózkodom e, büntetlen előéletű vagyok, hogyan járok jobban ha bevallok mindent vagy ha tagadok tovább? A számlaszám nem az én nevemen volt hanem a feleségemén