Mit tehetek, ha egy sértett nem utalja vissza a pénzem?


ObudaFan # 2013.07.22. 11:23

Maximum csalás, de lopás biztos nem. Hogy csalás-e, azt meg ennyi információ alapján nem lehet megmondani.

nature0102 # 2013.07.20. 08:58

Tisztelt Jogi Fórum!

A problémám eléggé összetett, de megpróbálom érthetően leírni, hogy miről is van szó. Június végén egyik internetes oldalon kinéztem magamnak egy Samsung Galaxy S3-as mobiltelefont függetlenül, garanciával. Felvettem a kapcsolatot az eladóval meg is adta a számlaszámot, ahova utaljam a vételárat. Ez június 28-án meg is történt. Elküldtem neki 60,000 Ft-ot és pár nappal később érkezett hozzám egy Samsung Galaxy S3 mini garanciapapírok nélkül, T-Mobile szolgáltatóval. Az eladónál megreklamáltam, hogy nem azt a telefont küldte, amit hirdetett, ekkor az eladó eltűnt a netről. Na mindegy mondom ezt nem hagyom annyiban. A számlaszám tulajdonosát közösségi portálok segítségével sikerült lenyomoznom, majd fel is kerestem. Ettől az alaktól azt a választ kaptam, hogy küldtem a tabletjéért egy nőt. Ők odaadták neki azt a tabletet úgy, hogy nem kértek tőle személyi igazolványt. Később kiderült, hogy ez a tabletes emberke azt gondolta, hogy én a tabletjét kívántam megvenni 60,000-ért. A közleménybe direkt beleírtam, hogy milyen mobilért ment a pénz. Az összeg sem stimmelt, mert ők 45,000 Ft-ért hirdették a tabletet én meg 60,000 Ft-ot küldtem, de ők mégis találkoztak azzal a nővel, mégis átadták a tabletjüket.

Most úgy áll a dolog, hogy én 60,000 Ft mínuszban vagyok azok pedig, akiktől a tapletet kicsalták 15,000 Ft pluszban. Bírósági ügyet szeretnének csinálni a dologból, szeretnék kideríteni ki volt az, aki a tabletjüket elvitte. Ezzel csak az a probléma, hogy az ügy évekig is elhúzódhat és ők addig nem akarják visszaküldeni a számlámra a 60,000 Ft-ot. Tudják jól, hogy nem én akartam megvenni a tabletjüket és nincs is nálam. Azt is tudják, hogy nem a tabletért utaltam a pénzt, mert ott a közlemény és az összeg sem stimmel. Így hiába sértettek ők is, de egyben jogtalanul birtokolják a pénzem, tehát közönséges tolvajok lettek.

Szeretnék feljelentést tenni ellenük lopás vádjával. Vajon mi lenne ilyenkor az ítélet? Én fizetnék rá vagy a bíróság mellém állna és nekem lenne igazam? Ugye nem lenne semmi gond ezzel, ha a tabletesek nem az én pénzemen szeretnének évekig ülni, míg a csalójuk előkerül...