Fakivágás jogtalan földhasználat


Joe23 # 2013.07.30. 16:52

Köszönöm a gyors választ.
Az ügy úgy áll jenen pillanatba,hogy ismeretlen a tettes.De az utolsó fa elvitelekkor ott volt a kitermelő és a megbízott.Szóval az elkövetők megvannak de nincs bizonyítás.!?És nem tudom mit tegyek,a rendőröket kérdeztem ki fogja nekem a kiesét fizetni,illetve az úti költséget de nem volt ésszerű válasz.Tudnátok Ügyvédet ajánlani?Somogy megye a helyszín
Köszönöm Szépen

Véleményem # 2013.07.30. 01:55

Ez egy hosszú folyamat, minimum jó pár hónap az ügy átfutási ideje, de kb. 6 millió tényező befolyásolhatja ezt még hosszabb időre is vagy ritkább esetben rövidebb időre is, de inkább csak hosszabb...

Nem ártana kiméretni... Ennek a költségét más nem fogja át vállalni, de jelen esetben lehet hogy erre nem lesz szükség majd közlik.

Nyomozati szakban van az ügy, ha minden igaz. Még egy darabig abban is lesz. Ha vannak elkövetők és rájuk is bizonyítható akkor egyszerűbb a helyzet.

Szakértő esetleg a kitermelt fa értékékez, egyébhez kell. ( gondolom én ) Ha van elkövető és viszi a balhét akkor ezt majd a bíró rásózza mint költség.

A te munka béredet nem tudom ki fizeti ki, de szerintem a rendőrség és a bíróság nem fogja, ha a külföldi munkádra utaltál ezzel. Az úti költség térítés esetleg...

Ezeket a kérdéseket az üggyel foglalkozó nyomozónak is felteheted, tudnia kell válaszolnia rá...

A költségekkel kapcsolatban, még lehet hozzá szól itt más is aki jobban benne van az ilyenekben...

Joe23 # 2013.07.28. 10:01

Tisztelt Szakértök Jogi Tanácsadók

Ez év július hónapba rét zárkert területemen illetéktelen fakivágás,és depózás szállítás történt.a feljelentést megtettem a helyi rendőr kapitányságon ismeretlen tettes ellen!az ügyben eljáró nyomozó úr arra kért,hogy ha láttok a földterületen további munkavégzést akkor hívjam a kapitányságot.ez így is történt ez a mai napon már két hete történt.én külföldön éllek dolgozom,ezért is utaztam haza.mivel a külföldi munkajógi szerződésekbe az áll,hogy az első hat hónap próba idő,és ez alatt semmilyen körülmények között nem kaphatok fizetett szabadságot ezért félő a munkámat is elveszítem.Az ügyben eljáró nyomozó Urat többször is megkerestem és nem tudott felvilágosítást adni.Az utolsó beszélgetésünk alkalmával egy új nyomózó Úrhoz irányított,és Ő azt mondta ha velem kapcsolatos megkeresés lesz az ügyben akkor értesítenek.
A föld vásárlásakor a terület nem lett pontosan kiméretve de az előző tulajdonos meg mutatta a terület részemet.A kérdésem az lenne,hogy ebben az esetben milyen nyomozati,illetve rendőri,bírósági előkészületek vagy szakértői felmérések vannak?És ez mennyi időt vesz igénybe?Az én úti,illetve munka béremet ki fizeti ki,és milyen formában?
Milyen igényeim lehetnek?
Előre is köszönőm a választ!Tisztelettel Joe23