feladnám magam


monalisa1 # 2013.08.22. 12:18

barnusmokos

Neked kell döntened: vagy haladéktalanul elmész a sebészeti ügyeletre és elkezdik rendbehozni a kezeidet - az orvos a lejárt TB kártya ellenére köteles foglalkozni veled -, vagy feladod magad és majd ott...

A két hete történt baleset óta a törött csontok összeforradási folyamata már megkezdődődőtt, félő hogy műtét és gipszkötés nélkül nem jól vannak összeilleszkedve - ez a későbbiekre nézve nem kis problémát okozhat.

Amíg "távol" leszel a rokonság bizonyára besegít, pl. ha kell a "szétdobják" a gyerekeket - melyiket hol tudnák átmenetileg befogadni és gondoskodni róla. / A feleséged majd valahogy megoldja...

Ami a felhalmozódott díjhátralékot illeti: "munkanélküli" vagy, állásod- jövedelmed nincs, alkalmi munkákkal próbálod fenntartani magad, a családot.

Az elmaradást adóként hajtják be, nagyon-nagyon indokolt esetben kérhető elengedés-, díjcsökkentés- és/vagy részletfizetés., minden családi állapot és jövedelemfüggő.

Én azt javasolnám "menj be" - peches eset, így jártál.

efi99 # 2013.08.22. 08:37

wers
Ja. De azért a 93 ezer négyzetkm jelentősen szűkülne.

wers # 2013.08.22. 05:47

Nem biztos, hogy otthonról írt

groszfater@gmail.com # 2013.08.22. 05:45

Dehogy-nem, folyamatosan jelen van és el is mondja a
Véleményét.

Dr.Attika # 2013.08.22. 05:40

Lehet, hogy a policáj mostanság mégsem olvassa a jogi fórumot, így a becsengetés elmarad.

efi99 # 2013.08.21. 18:59

És akkor a policáj elolvassa ezt a topikot, kikéri az IP címhez tartozó lakcímet és rövidesen becsönget barnusmokushoz és a dilemma megoldva.

barnusmokus # 2013.08.21. 15:04

Kedves monalisa1!Sajnos nem telik rá.
Tisztelt Véleményem!Sajnos nem olyan egyszerű dolog az "önkéntesség" Tisztában vagyok azzal,hogy akkoriban hibáztam és kijárna a felelősség,de ott vannak a gyerekek és ők a legfontosabbak.Azért is kérdeztem eredetileg,hogy kérhető az előzetes helyett a házi őrizet vagy a lakhelyelhagyás?Ha ez kérvényezhető milyen módon?

Véleményem # 2013.08.21. 14:49

barnusmokus

Add fel magad. A BV. majd intézi a műtétet.

monalisa1 # 2013.08.21. 14:24

barnusmokus

A közel két hete eltörött csuklóiddal sűrgősen orvoshoz kellene menni mert ha rosszul forrnak össze a csontok, előfordulhat nem fogsz tudni rendesen fogni, szorítani - nem tudsz pénzt keresni.

Van magánklinika egynapos sebészettel, ott nem kérik a TB kártyát - "csak" fizetni kell tudni...

Dr.Attika # 2013.08.21. 14:05

És az is elképzelhető, hogy nem évült el és az is, hogy igen.

ObudaFan # 2013.08.21. 13:53

Elképzelhető, hogy elévült, és az is, hogy nem.

barnusmokus # 2013.08.21. 05:08

Tisztelt ObudaFan!
Nem volt egyszerű.Jogi problémák miatt nem én vagyok a hivatalos apa.A munkahelyemen a főnököm tisztában van helyzetemmel,így nem bejelntve dolgozom.Volt pár nehéz helyzet de a mai napig sikeresen tudtuk venni az akadályokat.
Tisztelt oriontronic!
Korábban albérletekben laktunk,folyamatosan volt utánküldésünk a postán,egyszer csak gyanús lett,hogy semmi levél erre felhívtam a bíróságot.Telefonon azt mondták,hogy haladéktalanul menjek be.....nem mertem menni mert nem volt túl bíztató,így maradtam.Azóta lett saját házunk vidéken itt nyugodt az élet szerencsére.Sajnos még nem évült el.Ha azóta nem adott ki ujabb körözést a bíróság akkor még 9-hónap lenne hátra.

oriontronic # 2013.08.21. 01:16

Gondolom úgy mint általában, küldtek neki egy levelet hogy jelenjen meg a bíróságon vagy a kapitányságon de nem jelent meg.
Úgyhogy küldtek neki egy másikat, hogy mivel nem jelent meg, körözést adtak adtak ki ellene, amit átvehet a helyi kapitányságon.

Közben nyugodtan maradhat a bejelentett lakcímén, senki nem fogja keresni. Bejelentett munkát is vállalhatott volna, de egyébként a TB-t maga után is fizetheti.

Legfeljebb akkor bukhat le ha az utcán igazoltatják, vagy bejelenti egy jóakarója.

Nem lehet hogy azóta már elévült az ügy?

ObudaFan # 2013.08.20. 21:41

A gyerekek és a munka éppen lehet érv, de hét évig csak rejtőztél. Ez egyébként hogy sikerült munka és gyerekek mellett?

barnusmokus # 2013.08.17. 10:40

Tisztelt ügyvédek.Van egy hét éve húzodó ügyem zsarolás büntette miatt.Elég régóta sikerült mindentől távol tartani magamat.Az eset óta született három gyermekem,és három éve rendszeres munkahellyel rendelkezem.Sajos egy hete egy véletlen balesetben eltörtem mind a két csuklómat.Műteni kelett volna de nem engedtem mivel nincs tb-fedezetem sem.Sajnos olyan elhatározásra szántam el magamat,hogy be kell menjek a bíróságra feladni magamat,hogy tudjam magamat tovább kezeltetni.Mielőtt bemennék a bíróságra az elöttti napon tudnám intézni a bejelentkezésemet,hogy legyen állandó lakcímem.Annyi kérdésem lenne,ha bemegyek és feladom magam és véletlen előzetesbe kellene mennem,hogyan lehetne helyette házi őrizetet vagy lakhely elhagyást kérni.Köszönöm