Tanú kioktathatja az ügyészt?


Tele # 2013.10.20. 15:27

Dehogy illeti meg a miniszterelnöki megszólítás. Bíróságon nem szokás senkit sem rangja, beosztása szerint szólítani vagy kezelni. Gondolod, hogy a japán császár előtt térdre kellen borulni és felségnek kell szólítani a bíróságon? Adna ám jócskán a függetlenség látszatának egy nagy pofont. A civil protokoll nem érvényes ott. Ez csak Fletó nagyképűsködése volt, remélem helyreigazították.

Egyjogász # 2013.08.23. 14:18

Biztos forrásból tudom, hogy a Fletó is olyan öltözékben szeretett volna megjelenni a bíróság előtt, mint amilyenben Mester Csabi sztárügyvéd úr szokott (lsd. alábbi link), de aztán a jóakarói lebeszélték, ezért vette ilyenre a figurát....:)))

Egyjogász # 2013.08.23. 14:14
Dr.Attika # 2013.08.23. 08:40

Van egy vicc.
A kandúr macskát átdobja a kerítésen a gazda, mert vegzálta a nőstény cicákat. A kerítésen fenn akad a hímtagja a kandúrnak, de mikor földet ér az ott levő nőstény macskáknak bemutatkozik: Én vagyok a tökös Joe. Majd felnéz a kerítésre, ahol látja a fennakadt hímtagját és ennyit mond: Pontosabban most már csak Joe.

capisca # 2013.08.23. 08:08

Incselkedett az ügyésszel Feri bá. Azért mondta neki szólítsa Miniszterelnöknek.
Nyomásgyakorlás, ugyanmár. Kire tudna nyomást gyakorolni (arra a pár db. hívére max.)

Dr.Attika # 2013.08.23. 08:08

Nézzük a jogszabályi rendelkezést.

2010. évi XLIII. törvény

a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról

A politikai vezetőkre vonatkozó közös szabályok

8. § (1)35 Ha a politikai vezető megbízatása megszűnik, jogosult az e megbízatására utaló megnevezést használni, kivéve ha megbízatása

  1. - a miniszterelnök esetében - összeférhetetlenségének kimondása vagy a megválasztásához szükséges feltételek hiánya megállapítása,

...............
miatt szűnt meg.

Ezen törvényi rendelkezés szerint használni jogosult, de arra már nem, hogy más is így szólítsa.

Ebből levonhatjuk azt a következtetést, hogy Gyurcsány Ferenc ügyészség fele történő kioktatása jogalap nélküli.

Sherlock # 2013.08.23. 07:32

Ugyan, amíg mester csabát nem nevelik meg és halálfejes övvel/gyűrűkkel, szakadt farmerban megy be a tárgyalóterembe, addig Feri bá hadd legyen már olyan ruhában, amilyenben akar. Nyomásgyakorlásnak meg annyira lehet értékelni, mint a fogatlan kutya morgását.

Agent Cooper # 2013.08.23. 06:48

KBS-sel értek egyet, a bírósági eljárás során nem illeti meg a miniszterelnök megszólítás. És sajnos egy ilyen jellegű megnyilvánulást nem tudok másként értékelni, mint nyomás gyakorlás kísérleteként (azaz értelmezésemben: amit mond, azt mint miniszterelnök, az ország első számú vezetőjeként mondja, amit nem lehet megkérdőjelezni). Az pedig már csak hab a tortán, hogy ha valaki egy hivatalos (sőt bírósági!) eljárás során miniszterelnökként kíván megnyilvánulni, annak illene megjelenésében is miniszterelnökként kinéznie.

A. C.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

efi99 # 2013.08.22. 18:54

Hogyne lehetne.
Pelikán József még a bírót is kioktatta és milyen igaza is volt.

Dr.Attika # 2013.08.22. 18:25

"Az egy nagyon drága dorkó. :)"
Attól még csak dorkó marad.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.22. 18:17

Nyilván megilleti a miniszterelnök megszólítás.
Dehogy illeti meg! A tárgyaláson a résztvevők megszólítása a perbéli szerepük szerint történik. Ezzel is azt fejezzük ki szimbolikusan, hogy az eljárás személytelen, csak a tényekre és a jogra van tekintettel.

nem illik farmerban és tornacipőben (dorkóban) megjelenni.
Az egy nagyon drága dorkó. :)

Dr.Attika # 2013.08.22. 18:05

Érdekes az alábbi tudósítás.
http://index.hu/…lomast_tett/

Nyilván megilleti a miniszterelnök megszólítás. Az is nyilvánvaló, hogy bíróság előtt nem illik farmerban és tornacipőben (dorkóban) megjelenni.

Az illetlen öltözékben megjelenő miniszterelnök megszólításra jogosult személy kioktathatja az ügyészt? Jó lenne ismerni az ügyészi replikát és a tanácselnöki reakciót.