Csalás elszenvedésekor érhet - e vád engem?


ObudaFan # 2013.08.27. 07:21

Ha feljelentést teszel és polgári jogi igényt érvényesítesz, az ingyen van, ellentétben a magánnyomozóval.
Rágalmazást és önbíráskodást adatok begyűjtése biztosan nem valósít meg. Hogy más bűncselekményt megvalósít-e, az az adatszerzés módjától függ.

makiwara # 2013.08.27. 06:22

Köszönöm a hozzászólást. A makiwara névről utólag tudtam meg a jelentését, és egyáltalán nem vagyok agresszív ember.

A kérdésemre szeretnék választ kapni.

Agent Cooper # 2013.08.27. 00:11

Kedves Tibor!

Úgy gondolom, hogy célszerűbb megtennie a feljelentést. A makiwara becenevet sem véletlenül választhatta, gondolom, hogy ugyanarra használja, mint én. Yame, naore! Márcsak azért is, mert a rutinos csalók strómanokkal dolgoznak, és nem hiszem, hogy előrébb lesz, ha megtalálják Önnek azt a hajléktalant, akinek a nevére nyitották a bankszámlát...
Egyébként sem feltétlen igaz, hogy „a sima feljelentéstől meg nem kapnám vissza a pénzemet”.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

makiwara # 2013.08.25. 16:44

Üdvözlöm
előre is köszönöm a választ.

Internetes vásárlás alkalmával károsítottak meg, nem kis összeggel. Az eladó másnap kinyomta 2-szer a hívásom, a profilját törölte apródon, a telefont azóta sem nézi, és az emailekre sem reagál. Egyértelmű mi történt, ez volt 1 hónapja.

Nem akartam a rendőrséghez fordulni, mert polgári perre nincs pénzem, a sima feljelentéstől meg nem kapnám vissza a pénzemet, így úgy döntöttem, máshogy próbálkozom.

Magánnyomozót hívtam fel, akitől azt kértem, nézzen utána nekem az illető lakcímének, esetleg másféle adatainak. Mielőtt elvállalná, azt mondta, megteszi, de gondoljam át, nem-e valósítok meg rágalmazást, önbíráskodást, stb.

Azt terveztem, ha a lakcíme meglenne, írnék neki egy ajánlott levelet, amit alá is kell írnia az átvételhez. benne egy felszólítással a fizetésre. Azt remélem, ha tudja hogy birtokában vagyok a címének beadja a derekát, és visszautalja a pénzem.

A kérdésem az lenne, hogy ezzel megvalósítok-e valamiféle rágalmazást, önbíráskodást, stb.?
Köszönöm a választ
Üdvözlettel
Tibor