Közvetítői eljárás


Agent Cooper # 2013.08.29. 15:20

Kedves tamás911!

A kedvező szakértői vélemény esetén a tanács elnökének tájékoztatnia kell Önt a közvetítői eljárás iránti indítvány megtételének lehetőségéről. Amennyiben a közvetítői eljárást indítványozzák, úgy az előkészítő ülés megtartása kötelező.
Amennyiben a szakértő maradandó fogyatékosságot vagy súlyos egészségromlást állapít meg, úgy egyáltalán nem lehet kizárni a letöltendő szabadságvesztés kiszabását.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2013.08.29. 09:27

Szerintem egyértelműen újra kell kérni.
Maradandó fogyatékosság esetén esetleg lehet aggódni, de igazából nem hiszem.

tamás911 # 2013.08.29. 06:28

Ha minden igaz addig amíg a szakértői vélemény el nem készül - ami ugye legkorábban a bűncselekmény megvalósulását követő 1 év - felfüggesztetették az ügyet.
Ez körülbelül szeptember végén telik le, de februárban az előkészületi tárgyaláson már kutya baja sem volt a sértettnek, így reménykedek a számomra kedvező szakvéleményben. Tehát újra kérvényeznem kellene a közvetítői eljárást? Ebben az esetben újabb előkészületi tárgyalásra kell majd menni, vagy a sértett beleegyező nyilatkozata érvényben marad és automatikusan kiutalhatják az ügyet közvetítői eljárásra?
Reménykedem benne, hogy sikerül közvetítői eljárás keretein belül rendezni az ügyet mert idén diplomázok és friss diplomásként nem lenne előnyös ha büntetett előéletű lennék. Egyébként ezt megelőzően még soha semmilyen problémám sem volt a törvénnyel, beismerővallomást is tettem és nagyon megbántam a dolgot. Ha mégis bírósági ítélet születne, előfordulhat, hogy letöltendő szabadságvesztést szabnának ki rám ?

Agent Cooper # 2013.08.28. 15:33

Kedves tamás911!

Ugyan még ilyen esettel nem volt dolgom, de azt gondolom, hogy azzal semmiképp nem tehet rosszat, ha ismételten indítványozza a közvetítői eljárást.
Egyébként milyen stádiumban van az ügy? Újabb szakértői vélemény beszerzése történik, vagy felfüggesztették az eljárást?
Sajnos a minősítésnek a súlyos testi sértésnél nagy a jelentősége, mert minősített esetnél könnyen szabnak ki letöltendő szabadságvesztést.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tamás911 # 2013.08.27. 18:49

Üdv!

Elég bonyolult helyzetbe kerültem egy felelőtlen ittas döntésemet követően. Egy kocsmában italoztunk a barátaimmal, amikor belénk kötöttek. Mi a kocsma egy másik részére mentünk, hogy elkerüljük a nagyobb bajt, ám az egyik bajkeverő utánunk jött és tovább inzultálta a társaságot. A végkifejlet egy súlyos testi sértés ügy lett aminek én vagyok a vádlottja. Eddig a történet nem kapcsolódik szorosan a témához, ám a nyomozati szakasz lezárását követően beadtam egy kérvényt a közvetítői eljárásra vonatkozóan, amibe a bíró és a sértett is belement az előkészületi tárgyalás során, ám az ügyész fellebbezett. A fellebbezését pedig a törvényszék helybenhagyta. A fellebbezés alapját az szolgáltatta, hogy az orvosi vélemény amit a sértett sérülésekor megállapítottak nem zárta ki a maradandó károsodás lehetősége amit csak 1 év múlva lehet megállapítani.( egyébként 90% hogy nincsen maradandó károsodása az illetőnek) Alapvetően a kérdésem az lenne, hogy amennyiben megállapításra kerül, hogy nincsen maradandó károsodása a sértettnek akkor automatikusan közvetítői eljárásra utalják az ügyet, vagy ezt újra kérvényeznem kell?
Előre is köszönöm a válaszokat!