Internetes csalás


Agent Cooper # 2014.02.06. 16:26

Kedves Pista69!

Ön csalás áldozata lett, ne dőljön be még jobban! A 370 euró már úgyis elúszott! Ne növelje a kárát!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Pista69 # 2014.02.06. 09:41

Üdv!!!
Csalás, vagy nem???
Eladtam egy órát Belgiumba, amit GLS-el küldtem el előreutalással. A vevő küldött is a bankszámlaszámomra a bankján keresztül pénzt 370 Eurót, amit csak akkor szabadít fel, ha átvette az órát... Erről a bank is küldött nekem bizonylatot.
A futár sikeresen kézbesítette a csomagot, de ekkor a vevő azt írta, hogy kiderült a bankja csak 500 Euró felett tud utalni, ezért ő bizalommal ráutalt még a számlára 130 Eurót. És kéri, hogy ezt a különbözetet utaljam el Westend Unionon a kislányának Nigériába, aki egy keresztény szeretetszolgálatnál önkéntes és igazoljam a banknak az utalást. Akkor azonnal megkapom a számlámra az 500 Eurót.
Kérném segítségüket, hogy ilyenkor mit tegyek, kihez fordulhatok segítségért!!
Köszönöm!!!

pityi77 # 2013.09.06. 16:23

Üdvözlöm.Én olyan ügyben kérnék segítséget, hogy az apródon rendeltem egy telefont magánszemélytől 20000ft volt az ára.Én jóhiszeműségből 22000ft utaltam neki, hogy a postaköltségre is elég legyen.Adott bankszámla számot, nevet, telefon számot.Elutaltam a pézt, de semmit nem kaptam érte.Telefont nem veszi fel, üzenetekre nem válaszol, az apródról törölte magát.Nem tudom hogy kaphatnám vissza a pénzem.Ha feljelentem attól félek nem foglalkoznak vele mert nem egy nagy összegről van szó, és majd nekem kerül még több pénzembe.Tőlem kb 300km-re lakik, hol tárgyalnák az ügyet ha addig eljutnánk, az ő körzetében, vagy az enyémben.Érdemes valamit lépnem, vagy inkább vegyem tudomásul, hogy ezt a pént elbuktam.

amigo57 # 2013.09.04. 18:28

Kedves Agent Cooper!

Köszönöm a választ. Utoljára még azt szeretném kérdezni, hogy a sok idegeskedés miatt gyomorfekélyem lett, de ez már elmúlt. Ilyenkor van e esetleg lehetőség, hogy pénzbüntetést ítéljen meg a bíró a tartozáson felül. Ha igen, akkor kb mekkora összeg lehet. Köszönöm

Tisztelettel: amigo57

Agent Cooper # 2013.09.03. 21:21

Kedves amigo57!

A fizetéses meghagyásos eljárásban a polgári jogi igényét a végrehajtón keresztül tudja érvényesíteni - ha tudja.
Mindenképpen érdemes a polgári jogi igényeinek érvényesítését kérnie a büntetőeljárás keretein belül. Így nem kell illetéket fizetnie, és a bíróság az ítéletében rendelkezik a polgári jogi igényről is, amelyet innentől be tud majd hajtatni.
A bíróságon indítványozhatja, hogy az érintettek bankszámláját a bíróság zárolja, hogy polgári jogi igényét érvényesíthesse.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

amigo57 # 2013.08.31. 10:31

Köszönöm s segítséget. Az igényeimet hogyan tudom majd érvényesíteni? Amikor tanúként hallgatnak meg a bíróságon közöljem a bíróval, hogy ha megállapítható az egyetemleges felelősség, hajtsák be a pénzem? vagy lezárul az ügy és utána polgári peres úton?

Életemben nem voltam még ilyen helyen, hálisten, úgyhogy nem tudom mi hogy történik.

Agent Cooper # 2013.08.30. 22:05

Kedves amigo57!

Az igényeit olyan mértékben és azzal szemben tudja érvényesíteni, amilyen összegre és akivel szemben a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett. Egyetemleges felelősség megállapítható abban az esetben, ha több elkövetőt vonnak felelősségre az eljárásban, ilyenkor bármelyik elkövetővel szemben érvényesíthető az igény, viszont ezt nem lehet összemosni a fizetéses meghagyásos eljárással.
Abban viszont biztos lehet, hogy ha valaki csalásból él, az semmilyen módon nem fog önként fizetni.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

amigo57 # 2013.08.28. 15:45

Tavaly decemberben vásároltam egy aukciós oldalon angol használruhákat 210.000Ft érétkben. Az illető, akitől vettem másnak adta ki magát, mint akié volt a fiók. Az árut kb 1 hónapra rá kaptam csak meg, melyből 35.000Ft értékű csomag hiányzott. Az áru minősége nem felelt meg a leírtaknak. Az áru vásárlásakor termékgaranciát, számlát ígért, egyiket sem lehetett érvényesíteni. Folyamatos telefonhívásokkal sem kerültem előrébb. Majd egy illetővel sikerült irattatnom egy tartozáselismerő nyilatkozatot, 60.000Ft-ról. 35.000Ft a meg nem kapott csomag + 25.000Ft, hogy ilyen rossz minőségű ruhákat kaptam. Ő magára vállalta az egészet, de nincs semmije, se munkája, a családja bankszámláját használja, hogy tőle semmit se tudjanak behajtani. Körülbelül 7en vagyunk károsultak, aki tőle vett. Az ügyben már nyomoznak csalás miatt. Egy anyuka csinálta az egészet a lányával, viszont a lánya magára akarja vállalni. Az anyuka fiának kellett utalni a pénzt. A fiókot inaktiválták, viszont márciustól csináltak egy új fiókot, ott már az anyuka élettársának kellett utalni a pénzt. Én időközben fizetési meghagyást kezdeményeztem, ami jogerőre emelkedett, most küldöm a végrehajtót. A kérdésem, hogy én kezdeményezhetem, hogy visszakapjam a pénzem a per során. Mennyi pénzt lehet érvényesíteni egy ilyen ügyben? 210.000Ft + kamatok? Mit tudok esetleg tenni. Pár tanácsot szivesen fogadnék. Esetleg lehetséges e az, hogy a család bankszámláit inkasszózzák, míg a tartozást kiegyenlítik? Bőven elég lenne, ha azt a 60.000Ft-ot fisszafizetnék. Ők folymatosan hazudoznak mindenről.