közúti közl. szab.ok kisebb fokú megsértése


fekete mamba # 2013.09.12. 17:37

Jaj, nehogy már egy naptól legyetek megijedve... Egyébként jól írja előző, most is ki lehet fizetni, de szabálysértési elzárásososkat amúgy sem zárnak össze gyilkosokkal, nyugi. Ha a párod kevesebbet keres napi 5000 forintnál, nem is biztos, hogy megéri fizetni, főleg, hogy mindjárt itt a fűtési szezon, és addig sem pörög otthon a gázóra, kaja meg ingyen van.:-)

Agent Cooper # 2013.09.08. 06:12

Kedves Andrea69!

Amennyiben a pénzbírságot az elzárás (ami nem börtönbüntetés!) foganatosítása előtt igazoltan kifizetik, abban az esetben az elzárás nem foganatosítható (azaz nem kell leülni az egy napot).

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Andrea69 # 2013.09.05. 21:49

Tisztelt Jogi Fórum!

Érdeklődni szeretnék, hogy egy 5000 Ft-os közlekedési bírság be nem fizetése miatti egynapos börtönbüntetés esetében mire lehet számítani? Azt hiszem, valami lámpa nem égett, mikor megállították a páromat. Elfelejtettük feladni a csekket, és a tárgyalásra sem mentünk el, tanyán él a párom, nem hozzá érkezik a postája, mire megkapta az értesítést a tárgyalásról, már lekéste, és most nagyon meg vagyunk ijedve ettől a börtönbüntetéstől.)Milyen elhelyezésre, viszonyokra lehet számítani?
Köszönettel. Andrea

Agent Cooper # 2013.09.03. 21:15

Kedves rrena!

A határozattal szemben 8 napon belül kifogással élhet. Mindenképpen érdemes megragadnia ezt a lehetőséget, mert ennél rosszabb helyzetbe már nem kerülhet, viszont esélye nyílik arra, hogy a büntetését mérsékeljék.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

rrena # 2013.08.30. 09:45

2 hónapja volt egy autóbalesetem,most kaptam egy 50ezres csekket.
Nem volt más veszélyeztetése,vmin megcsúszott az autó és az árokban landolt (ott nem volt szalagkorlát).
Csak az arra járó rendőr megállt és így került felvezetésre az ügy.
Nem mentem gyorsabban a szakaszon megengedettnél.A papírba azt írták nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedtem a szakadó esőben.De az eső akkor már rég nem esett és előtte is csak picit szemerkélt!
Vajon érdemes meghallgatást kérnem?
Vagy úgyis én húzom a rövidebbet és csak plusz költséget csinálnék?50 ezer nekem nagyon sok,mit érdemes tennem??