halált okozó közlekedési baleset


Maria1981 # 2013.09.09. 10:57

Kedves fórumozók!
Köszönöm mindenkinek a reagálást és a hozzászólásokat, akár itt, akár e-mailben keresett meg. Továbbítok mindent az illetékeseknek!

gerilege # 2013.09.04. 11:30

Annyit tudok hozzátenni, hogy ha valóban a zebra előtt 150-200 méterre van a 30-as tábla (és nem 30-as zónáról van szó), akkor érdemes megnézni, nincs-e esetleg egy kereszteződés, ami feloldaná.
Illetve ha nem zóna, és nem is oldja fel semmi, akkor - természetesen a konkrét helyszín ismerete nélkül - sem tipikus vezetési helyzet egy ilyen sokáig tartó 30-as korlátozás. Ez utóbbi a lényegen sajnos sokat nem változtat a gyalogátkelőhely miatt, de a jelentős sebességtúllépés megítélésénél valami segítség lehet.

Agent Cooper # 2013.09.03. 22:07

Kedves Maria1981!

Sajnos Ön téves információt kapott, tevékeny megbánásnak (azaz a család részére történő fizetésnek) nincs helye, amennyiben a bűncselekmény halált okozott, a Büntető törvénykönyv 29. § (3) c) pontja így rendelkezik!
Mivel a balesetnek egy halálos áldozata és egy súlyos sérültje van, ráadásul gyalogátkelőhelyen történt, ezért a legvalószínűbb a letöltendő szabadságvesztés (fogházbüntetés) kiszabása. A bűncselekményért egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.
A vezetői engedélyt a rendőrség a jogszabályoknak megfelelően vonta be, és a szabadságvesztés büntetés kiszabása mellett a járművezetéstől is eltiltja majd a fiatalembert.
Ezeket az információkat Önöknek mindenképpen ismerniük kell, gondolom, hogy az ügyvédjük is hasonlóan tájékoztatta Önöket.
Nem hiszem, hogy bárki is gúnyolódna, hiszen egy ilyen sajnálatos esemény nemcsak az elhunyt hozzátartózóinak tragédia, hanem a baleset okozójának és családjának is.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

porcmistrec # 2013.09.03. 21:36

30-as tablanall 55-el menni, nem csekelyseg. Zebran halalos balesetet okozni sem, egyebkent elindulas elott a gjarmu muszak allapotat, fekeket is ideertve, minden esetben kotelezo ellenorizni. Sokkal kevesebbert is elveszik a jogositvanyt, bar szerintem itt nem ez a lenyeg, hanem hogy az illeto letoltendot kap-e vagy sem. Kozvetitoi eljarast akkor lehet kezdemenyezni, ha a biro hozzajarul, szerintem ez nem az az eset, ez komoly buncselekmeny. Itt nem gondolom, hogy a legfontosabb kerdes az lenne, mikor kapja vissza a jogositvanyat, amugy evek mulva.

Maria1981 # 2013.09.03. 18:12

Kiegészíteném még annyival a fönt írtakat, hogy a 30-as táblánál a fiú kb. 55km/h sebességgel ment.

Maria1981 # 2013.09.03. 17:48

Tisztelt fórumozók, ügyvédek!

Egy 22 éves fiú ügyében kérek felvilágosítást, akivel a következő történt:
Kb. 6-7 héttel ezelőtt egy kis város központjának zebráján, amely előtt egy 30-as tábla van kb. 150-200m-re,a fiú elütött egy épp a zebrára rokkantkocsival lehajtó, 99 éves öregembert, akit a felesége (eltörött az egyik lába) követett. A fiúnak, amit a rendőrségi szakértő is megállapított, elszállt a hátsó fékje és az abs sem működött rossz állapota miatt. Az autó egy kb. 70 cm magas "kőfalon" landolt, ezért tört el az ott álló nnéni lába. Semmilyen szer(alkohol,kábítószer,...)befolyása alatt nem állt. Az esetet követően az egyetlen volt, aki a bácsi segítésére ment, aki sajnos a kórházban a balesetet követően kb. egy órával meghalt. A fiút 3 hétig kezelték a pszichiátrián, majd hazamenetel után 3 héttel hallgatták.
A kérdés az, hogy önök szerint a fiú milyen büntetési tételre számíthat? Az ügyvéd egy olyan eshetőségről is beszélt, amit egyáltalán nem értek, hogy létezik egy bűnt kiváltó fizetés, ami azt jelenti, hogy az ügyvédek a családokkal egyeztetve elintézhetik, hogy a fiú a bácsi családjának egy közösen megállapított összeget kifizet és ekkor a rendőrség megszünteti az eljárást, a fiú visszakapja a jogosítványát, ami a balesetet követően, csak a kihallgatásán vettek el és nem kerül ügyészségre az ügy. Ez lehetséges? Hogyan? Hol lehet ezt a Btk-ban megtalálni? A rendőrség jogosan vette el a fiú jogosítványát?

Előre is köszönöm mindenki hozzászólását, de kérem azokat, aki csak szitkozódni tudnak és ócsárólni ezt a fiút, tartózkodjanak.