Internetes csaló


Agent Cooper # 2013.09.11. 10:41

Kedves ivj94!

A feljelentést bármelyikük megteheti, viszont bárki is teszi meg, célszerű ezt a lakóhelyéhe szerinti kapitányságon megtennie.
További kérdéseire válaszolva:
Ilyenkor mi a teendő?
Be kell menni a rendőrségre megtenni a feljelentést.
... a feljelentéshez mi szükséges?
Az, hogy valaki megtegye (azaz elmondja, hogy miről is van szó, amit a rendőrségen jegyzőkönyvbe foglalnak).
Banki átutalás bizonylata meg a beszélgetésem vele illetve a a neve, címe?
Igen, természetesen ezeket mindenképp vigye magával.
Ezenkívül a rendőrség kérhet más adatokat?
Ha akarnak, ezt közölni fogják.
Leszokta ilyenkor kérni az internetszolgáltatótól az adatokat?
Igen, az internet-szolgáltatóktól általában megkeresés útján szerzik be a szükséges adatokat.
Vagy mit csinál?
A rendőrség nyomoz, és ráadásul az ilyen ügyekben elég hatékonyan.
Esetleg erről egy rövid tájékoztatót tudnának adni?
A feljelentése alapján a rendőrség nyomozást rendel el, megkeresi és elfogja az elkövetőt vagy ha nem sikerül, lezárja a nyomozást. Ha van elkövető, akkor az ügyészség vádat emel, a bíróság pedig kiszabja a büntetést.
Valamint a per hosszáról, kell-e valamilyen költséget nekem állnom, mennyiszer és hol kell jelen lennem?
Ezek közül a kérdések közül csak a költségekre lehet válaszolni: a büntetőeljárás illetékmentes.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ivj94 # 2013.09.10. 18:58

Üdvözletem!
18 éves egyetemi hallgató vagyok. A nyáron egy processzort és alaplapot és memóriát "vásároltam" az Aprod.hu-n keresztül egy személytől. Azóta sem kaptam meg a csomagot, de a 35.000 Ft előleget átutaltam. + egy 15-20.000 Ft-os processzort is (Mondván beleszámítja az árba). Ilyenkor mi a teendő? Hallottam olyanról, hogy neten keresztül is el lehet indítani a feljelentést. De még inkább arra vagyok kíváncsi, hogy a feljelentéshez mi szükséges? Banki átutalás bizonylata meg a beszélgetésem vele illetve a a neve, címe? Ezenkívül a rendőrség kérhet más adatokat? Leszokta ilyenkor kérni az internetszolgáltatótól az adatokat? Vagy mit csinál? Esetleg erről egy rövid tájékoztatót tudnának adni?
Valamint a per hosszáról, kell-e valamilyen költséget nekem állnom, mennyiszer és hol kell jelen lennem? Főként az utóbbi a problémás, mert egyetemre járok és nem igazán tudok és nem is szívesen tenném, hogy egy-egy tanítási napról elmegyek. (Nem is tudom milyen igazolást kérjek erről, mert 2012 óta a gyakorlati és elméleti órákon is kötelező a részvétel)Igazából az idő az, ami miatt mindig azt mondtam magamnak, hogy majd később majd ha lesz időm, akkor megteszem a feljelentést, de már tényleg nem akarom tovább halogatni.
Köszönöm a segítségnyújtást!

Ui.: Felvettem másik 2 emberrel a kapcsolatot akiket átvert. Ilyenkor lehet valamit tenni, hogy gyorsabb legyen az ügyintézés? Főként azért, mert az ország három különböző sarkában vagyunk és nehéz lenne megoldani, hogy mindannyian egyszerre találkozzunk.