kiskori molesztálás


Vadsuhanc # 2017.07.25. 16:45

jogiügy

Öreg Tölgy diplomatikusan tudtodra adta, hogy olyan szakértői vélemények szükségesek, amelyek a gyermekek elmondását kétségessé teszi.

Ne ess abba a hibába, hogy Te magad akarod megítélni az ügyet, azon az okon, hogy rokon a gyanúsított.

Nem írtad a gyermekek életkorát, de erősen gyanítom, hogy a pubertás korban benne vannak bőven. Sajnálatos módon ezen gyermekek fantáziája elég erős a nemi dolgok igen csak érdeklik őket. Ahogy írod itt még megfejelhető a dolog a kedves szülők hozzáállásával is.

Erősen javasolt általam egy igazán hozzáértő ügyvéd megbízása.

Tapasztalatom, hogy ilyen ügyekben a gyanúsított személy erős hátrányból indul még akkor is, ha az ég világon nem tett semmit.

jogiügy # 2017.07.25. 16:29

Köszönjük. A nyomozás alatt vagy utána kell bizonyítani? Az előzetesből mikor és hogyan engedik ki?

Öreg Tölgy # 2017.07.22. 11:10

A Fluor Tomi videó egyértelmű kiskorú veszélyeztetése. :) Komolyra fordítva a szót: az kell hozzá, hogy a sértetti oldal "hazugsága" ne csak a terhelt és családtagjai, hanem a hatóság számára derüljön ki.

jogiügy # 2017.07.21. 19:23

Üdvözletem.
Családtagomat előzetesbe tették, mert öt gyerek (inkább szüleik) szerint megrontotta őket, általános iskolások. Az igazságügyi vizsgálatkor egyikről kiderült, hogy hazudott. Fluor Tomi videót nézetett velük, ami gyerekek szülei szerint „felnőtt film”. Egyiket betakarta, fogócskázáskor kergette és gyerek nadrágja lecsúszott.
A vádló családdal már évekkel előtte problémáik voltak, amikor másik lakásba költöztek, akkor jelentették. Ilyenek miatt komolyan el lehet ítélni egy embert? Hogyan hozzuk ki a családtagot előzetesből? Köszönöm.

Toomi # 2014.12.23. 11:06

Valaki tudna segíteni egy döntésben?
Ma pár barátommal azt vitattuk, hogy hol, és hogyan kezdődik el a molesztáció. Ha valaki tud segíteni azt megköszönöm szépen

Agent Cooper # 2014.05.26. 09:14

Kedves Verácska*!

A telefontanút nem erre találták ki. Tessék bemenni a rendőrkapitányságra és ott elmondani a történteket. A panaszfelvevő nem tagadhatja meg a jegyzőkönyv felvételét, mert azzal bűncselekményt (bűnpártolás) követhet el.
Sajnos egy hozzá nem értő pszichológus komoly károkat tud okozni, fontos lenne, hogy először igazságügyi szakértő hallgassa meg a kiskorút.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Verácska* # 2014.05.25. 13:40

Megtettem, igaz csak telefontanún keresztül, ahol igérték, hogy továbbítják a feljelentést.
Abból sem lett semmi.
Tájékoztattak, hogy anyuka menjen a rendőrségre, mert különben ő is bűnrészes.

Azóta elküldte a lakásból az élettársat, de nem ment inkább megverte a gyerek előtt. Rendőrség kiment és megkérdezték, hogy ugyan most hova menjen az Úr?,és ne hergeljék inkább... Bevitték a rendőrségre, majd elengedték. Így anyuka gyerekkel együtt elhagyta a lakást. Mikor bejelentette, hogy kiskorú veszélyeztetésért fel akarja jelenteni, közölték, hogy egy pofon nem pofon, ilyen jogszabály nincs. Menjen haza és ha megint bántja, na majd akkor telefonáljon nekik.
Így most ő lakik a lakásban.

Szolgálunk és védünk.

ObudaFan # 2014.05.25. 12:31

Te is tehetsz feljelentést, így rajtad is múlik.

Verácska* # 2014.05.25. 09:58

Kedves Agent Cooper!

Én mindent megteszek, hogy a rendőrségre kerüljön az ügy, de sajnos nem rajtam múlik, hanem az anyukán és a szűkebb családon. Most úgy döntöttek, hogy a kislányt június közepén meghallgatja egy pszichiáter és az alapján döntik el, hogy feljelentik-e a nevelőapát. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy ha egy pszichiáter azt gondolja hogy nem kell korábbra hozni a beszélgetés időpontját, mégis mit várhatnak tőle? :-(

Üdv, Verácska

Agent Cooper # 2014.05.24. 21:53

Kedves Verácska*!

...három héttel korábban volt hasonló ügyük és kiderült, hogy nem volt igaz, amit a gyerek elmondott...” És ez a maszlag eltántorította? Egy gyerek élete és egészséges fejlődése kevésbé fontos, mint egy dolgozni nem akaró rendőr? Egyébként meg ne inkább ezerszer ne legyen igaz, mintsem egyszer igaz?
Na az ilyen rendőröket, akik azokat a polgárokat riogatják, akik hozzájuk fordulnak, vizes gumicsizmával rúgnám ki a testületből...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Egyjogász # 2014.05.24. 11:33

"azt az információt kapta, hogy ha molesztálás miatt feljelentést tesz és nem igaz, akkor még ő járhat rosszul."

Érdekes, amikor filmekben vannak ilyen ügyek, a rendőrség mindíg teljes empátiával kezeli a szülőt és a gyereket is, és nem mondanak ilyet, mert ők is jól tudják, hogy leginkább a pszichológusi szakvélemény dönti el, hogy a gyerek igazat mond-e vagy fantáziál.

Viszont ha a szülő ilyet megtud, (szerintem) köteles rögtön intézkedni (a gyerek ugyanis kiszolgáltatott és nem intézkedhet), még akkor is, ha netán utóbb kiderül, hogy a gyerek hazudott. (De valószínűleg annak is van valami oka, ha ilyet mond egy felnőttre.)

Szóval érdekes, bár engem is lebeszéltek, amikor lopás miatt akartam feljelentést tenni, hogy csak rontaná az ügy a statisztikájukat, ja, és foglalkozni is kell vele.

Viszont azért talán az ilyen ügyekben nem kellene a yardnak elrisztania a hozzá forduló embereket...

ObudaFan # 2014.05.24. 10:05

És ez most sem fog addig kiderülni, amíg pszichológus meg nem vizsgálta.

szepan # 2014.05.24. 07:23

Kérem segítsenek!
Négy gyermekes családapa vagyok, anyósom egy telefonos veszekedést követően bosszúból feljelentett a gyámügyön hogy éheztetjük, nem látjuk el rendesen a gyermekeinket, nem hordjuk oviba, orvoshoz és még sorolhatnám. (azért gyűlöl ennyire mert én vagyok otthon a gyerekekkel és a feleségem dolgozik) Plusz még feljelentett hogy szexuálisan molesztálom a fiamat is. A gyámügy már kint volt és mindent rendben találtak, viszont a rendörségre továbbították a feljelentését az általa vélt molesztálás miatt, most mi lesz velünk? Tényleg el kell viselnünk a családom meghurcolását? Akkor is ha kiderült hogy minden egyéb hazugság volt? Remélem az fel fog tünni a rendőröknek hogy a veszekedés után tette meg a feljelentést.
Kártérítési pert indíthatok ellene? Ha igen mikor?
Segítségüket köszönöm.

Verácska* # 2014.05.24. 06:44

Kedves Agent Cooper!

Köszönöm gyors válaszát.

Igen tudom mit kell tennünk, de sajnos a rendőrség közölte, hogy három héttel korábban volt hasonló ügyük és kiderült, hogy nem volt igaz, amit a gyerek elmondott.
Szerintem ezt az esetet is ezért kezelik "óvatosan".

Még egyszer köszönöm.

Verácska

Agent Cooper # 2014.05.23. 20:29

Kedves Verácska!

Ön pontosan tudja, hogy mit kell tenni! Semmi mást, mint egy bejelentésben tényszerűen leírni azokat az információkat, amik tudomásukra jutott, és ezt tartalmilag már feljelentésként kell kezelnie a rendőrségnek (ismeretlen tettes elleni feljelentés). Baj csak abban az esetben lehet, ha leírt tények valótlanok.
Tekintettel arra, hogy nagyon súlyos bűncselekményről beszélünk, a szülőnek kötelessége feljelentést tenni. Célszerű a Megyei Rendőr-főkapitányság Ifjúságvédelmi Osztályával felvenni a kapcsolatot.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Verácska* # 2014.05.23. 18:13

Nem rég a családban egy kislány (9 éves) elmesélte, hogy miket kér a nevelőapja tőle mikor nincs otthon az anyukája -kimeríti a molesztálás fogalmát-, a családtagok döbbenten hallgatták. Anyuka értesítve lett az esetről. Ezzel párhuzamosan az iskola jelezte, hogy a kislány viselkedése megváltozott. Anyuka időpontot kért pszichológustól (mielőtt a kislány mesélte a molesztálást). Miután értesült a molesztálásról ki akarta költöztetni a nevelőapát aki nem volt hajlandó elhagyni a lakást, ezért ők mentek el. Rendőrségen azt az információt kapta, hogy ha molesztálás miatt feljelentést tesz és nem igaz, akkor még ő járhat rosszul. De szakszerű pszichológiai kivizsgálás (rendőr pszichológus, vagy igazságügyi szakértő) csak feljelentés alapján indulhat.
Mit tehet az anyuka ebben az esetben? Létezik ilyenkor ismeretlen tettes elleni feljelentés, hogy legalább a gyermek vizsgálata megtörténhessen?

Válaszokat előre is köszönöm-

Verácska

porcmistrec # 2013.09.13. 17:22

Tovabba mindenkepp, joszandekulag javasolt pszichologus felkeresese, mert a multbeli esemenyek tonkretehetik a kapcsolatodat.

Agent Cooper # 2013.09.13. 12:47

Kedves andikandi!

A körülményeket sokkal pontosabban kellene ahhoz ismerni, hogy pontosan minősíteni lehessen a cselekményt. De nagyon valószínű, hogy az eltelt 13 év miatt a cselekmény már elévült. Másrészt az ilyen jellegű ügyekben nagyon nehéz a bizonyítás, tanúk általában nincsenek, és ilyen időtávlatból már esetleges bizonyítási eszközök sem lelhetőek fel. Mindebből viszont az következik, hogy feljelentést - sajnos - nem érdemes tennie. Viszont a rendőrség ifjúságvédelmi osztályán mindenképpen tehet bejelentést, ami alapján titkos információgyűjtés elrendelésére kerülhet sor, és így esély lehet arra, hogy kiderüljön, ha még mostanság is végez hasonló dolgokat.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

andikandi # 2013.09.12. 17:46

Lassan egy éve vagyok együtt a párommal. Ő az első, akit intim területekre engedtem, ám az első érintéseknél sírógörcsöt kaptam. Aznap estére már mindenre emlékeztem.
Volt idő mikor a szomszédom vigyázott ránk a testvéremmel. 7 éves körül lehettem, akkor ért hozzám először, titkos játékként bevezetve. Megígértette, hogy nem beszélhetek róla és én hallgattam rá, hisz mindig ott volt nálunk, a nagyszüleim barátja.
Mikor kamaszodni kezdtem, akkor fogtam fel, mi is az, amit tesz. Mindig édességeket adott. Mikor látta, hogy kezdek nagyobb lenni, bunkert épített a háza mögött és közösülni próbált többször is. Mivel fájdalmat okozott, panaszkodtam, ő pedig "még be sem tettem" félén panaszkodott.
Már fél éve, hogy újra emlékszem mit tett velem és azóta sem bírok túllépni rajta teljesen. Időnként újra sírógörcsöket kapok, amit nehezen titkolok a szüleim előtt, hisz nem akarok még több fájdalmat okozni nekik.
Most 20 éves vagyok. Szeretném tudni, hogy ha feljelentem, mennyi esélyem van arra, hogy hátralévő nyugdíjas éveit büntetésben töltse.
Érdemes kitennem magam annak, hogy a legfájóbb pontom az emberek elé tárjam?