becsületsértés


tusika1971 # 2013.10.12. 15:00

köszönöm a válaszodat!irtam a freemailodra

ObudaFan # 2013.10.12. 08:40

Kérheted.
Írd.

tusika1971 # 2013.10.11. 18:45

A tanuk számtalanszor jelen voltak mikor szidott engem,többek között tölük értesültem miket mond rólam,párhuzamosan fut egy másik ügy is ellene zaklatás miatt,a rendörség 5 hónapig nyomozott mire lezárta az ügyet és az ügyészség vádat emelt ellene,még tárgyalás nem volt.Esetleg kérhetem.-e a biróságot kérje ki ennek a nyomozásnak az anyagát,mert ott is benne van hogy beszélt velem/rólam.Még azt kérdezném meg lenne család jogi próblémám is a fenyegetése miatt,privátban megirhatnám neked ,az email cimedet megadnád ha mód van rá.Köszönöm.

ObudaFan # 2013.10.11. 13:28

Ha a tanúk képesek hitelesen előadni a történetet, nem keverednek ellentmondásba magukkal, egymással, veled, a többi bizonyítékkal, akkor elég. Ha nem így lesz, akkor nem lesz elég.

tusika1971 # 2013.10.11. 13:15

Ismét tanácsot szeretnék kérni,ma meg volt a meghallgatás a becsületsértés miatt.Természetesen az exem mindent tagadott,söt meg fenyegetett ,hogy a közös gyermekünket akit én nevelek születése óta elpereli tölem.Most tanukat kell majd hivnom akik bizonyitják, hogy átkozott és szidott.Már van két tanum akik vallanak .Kérdésem elég lesz két tanu?Mi várható a következö tárgyaláson?Meddig tarthat ha a tanuk egy formán ellene vallanak és ök bizonyitják,hogy én igazat mondok.Köszönettel

Agent Cooper # 2013.09.30. 21:46

Obudafan, a blogon a gyalázkodó neve és telefonszáma van.

Kedves csalamádé!

Én mindenképpen azt javasolnám Önnek megfontolásra, hogy vegye fel a kapcsolatot az illetővel, és jelezze neki, hogy sérti Önt a hozzászólása, és egyben kéri, hogy azokat vagy törölje, vagy moderálja, különben kénytelen lesz feljelentést tenni becsületsértés miatt.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2013.09.30. 20:03

Hát mi van azon a blogon?

csalamádé # 2013.09.30. 17:05

Köszönöm a segítséget. Közben két kattintással megtaláltam az illető saját blogját, névvel, telefonszámmal. Ebben az esetben mit tanácsolnának, hogyan kezdjek eljárni az ügyben? Nagyon szépen köszönöm!

olorsi # 2013.09.30. 15:48

Elvileg többen hallották,hiszen a verekedésre kijöttek. Viszont a legtöbben H.K mellett állnak, még hamis tanuzást is magukra vállaltak. A három tanuja háromféle teljesen más történetet mondott el a szembesítéskor a verekedésről (legalább megbeszélték volna), a cigány ku....-ást "nem is hallották" Sőt ott sem voltam szerintük.Páran, akik még mentek volna tanuskodni, végülis nem mentek el és persze ők sem hallottak semmit. Mégis hány tanu kellene nekem??? Egy van, aki a gyerek sikítására jött ki, ő cibált el a rendőrségre. Meg az élettársam.
Vagy hagyjam a francba az egészet? Mondjuk az egész verekedős történetet súlyosbítaná, ezért is ragaszkodnék hozzá.
Vagy könyveljem el, ez ma Magyarország....

Köszönöm a válaszokat :)

Agent Cooper # 2013.09.30. 14:50

Ha csak páran hallhatták, akkor valóban csak szabálysértés, de ebben az esetben viszont meg kellett volna küldenie az ügyészségnek az illetékes szabálysértési hatóságnak a feljelentést.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2013.09.30. 14:15

Ez így csak akkor bűncselekmény, ha nagy nyilvánosság előtt történt. Ha nem, akkor csak szabálysértés.

olorsi # 2013.09.30. 12:39

Köszönöm a gyors választ!

Az ügyészség szó szerint azt írta, hogy a nyomozást megszünteti, indoklása: a cselekmény nem bűncselekmény. : "... azzal tehát, hogy H.K O. Orsolyának és gyermekének a fentetebb részletezett mondatokat kiáltotta, büntető törvénykönyvbe ütköző cselekményt nem valósított meg..."

Ezt júliud 4-én kaptam, írták, hogy 8 napon belül panasszal élhetek, ezt megtettem, nem is válaszoltak.

Esetleg írjak levelet a bíróságnak, annak a bírónőnek, aki szintén megállapította a a vétséget?

Agent Cooper # 2013.09.30. 10:57

Kedves csalamádé!

Az Önt sértő megjegyzés miatt feljelentést tehet a bíróságon 10.000 Ft illeték megfizetésével. A bíróság vagy elutasítja a feljelentést, vagy nyomozást rendel el az elkövető személyének megállapítása céljából. Amennyiben sikerül beazonosítani az elkövetőt, úgy magánvádas eljárásban kerül sor a felelősségre vonására. Nem szükséges, hogy az Ön neve alatt jelenjen meg a cikk, elég, ha a cikk alapján Önt az ismerősei be tudják azonosítani. Az inkriminált megjegyzés interneten történő megjelenítése minősítő körülmény.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

csalamádé # 2013.09.30. 09:52

Tisztelt Szakértők!

Egy ismert kisgyerekes oldalon megjelent a szüléstörténetem (ez a téma gyakori ezen az oldalon). Az egyik kommentelő durva, primitív és sértő megjegyzéseket tett rám, természetesen minden ok nélkül, ezért gondolkodom rajta, hogy becsületsértési pert indítanék ellene. Azt gondolom, nem normális, hogy valakit így lehordjanak, amikor éppen a gyermekáldásáról számol be. A kérdésem az, hogy ezt megtehetem-e, ha név nélkül íródott a történet, ami alapján egyébként az ismerősök megismertek, többen is írtak, hogy ugye ezt én írtam (volt egy fotó a kisfiamról is mellékelve, az alapján is beazonosítottak). És ha lenne esély ezt az embert perbe fogni, annak mi a pontos menete?
Az IP címet magánszemélyként is elkérhetem az oldal üzemeltetőjétől?
Köszönöm a segítséget

Agent Cooper # 2013.09.30. 07:58

Kedves olorsi!

Nem lehetséges, hogy valamit félreértett. Ugyanis a leírt információk alapján becsületsértés egyértelműen megvalósult. Nem lehetséges, hogy az ügyészség csupán azt közölte, hogy nem kívánják képviselni a vádat. De ebben az esetben Ön mint magánvádló, ettől még eljárhat az elkövetővel szemben, és akár kártérítést is követelhet.

Mindenesetre az is furcsa, ha az ügyészség egy panaszra egyáltalán nem reagál. Látni kellene a határozatot, amit küldtek, így látatlanban nagyon nehéz tippelgetni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

olorsi # 2013.09.29. 16:32

Tisztelt Fórum!

Már régebben feltettem a kérdésemet, de nem jelent meg. Talán kimoderálták?
Megpróbálom megint.

Még áprilisban történt, hogy hétköznap éjjel a szembeszomszédunk hangosan zenét hallgatott és részegen üvöltöztek órák óta. Párom kiment szólni, megverték. Emiatt már folyik az eljárás, a rendőrség nemrég zárta le a nyomozást, bíróságra kerül az ügy.
Az én történetem ebben az, hogy amikor párom kiment és hallottam, hogy jobban ordítanak és is kimentem, 10 éves gyerekem kijött utánam. Akkor láttam, hogy a párom feláll a földről és bejön (később jobban megverték, mert visszament). Mikor a fő részeg verekedő meglátott engem, el kezdett üvöltözni, hogy: " te rohadt cigány k...-va, mi van te is kijöttél?" Majd meglátta a lányomat, elindult felénk folyamatosan ordítva: "Mi van kijött a cigány k....-va gyereked is, most tanulj anyádtól, te is k...va vagy, mint ő...stb..." Folyamatosan gyalázkodott.
Mivel volt tanu (ő vett rá), elmentem a rendőrségre és feljelentettem becsületsértésért. Utána el kellett mennem a bíróságra, meghallgattak, majd közölték hogy valóban becsületsértésnek minősül. Az mondták, hogy átadják a kerületi ügyészségnek. Na onnan kaptam egy tulajdonképpen "lapattintó" levelet, amiben az ügyészség lezárta az ügyet, mondván ez nem becsületsértés. Hozzá kell tennem, bár a vezetéknevem valóban utalhat cigány származásra (mint kiderült, cigánygyűlölő a pasi és a nevem miatt azt hitte az vagyok),sem én, sem élettársam nem az. Írták, élhetek panasszal, éltem is, de lassan 3 hónapja nem is válaszoltak.
Akkor ezek szerint én is átmehetek az illetőhöz, akinek német a vezetékneve és simán lenácizhatom vagy lezsidózhatom üvöltve őt is és kiskorú hozzátartozóját is????

Köszönöm, ha válaszolnak!

Agent Cooper # 2013.09.29. 14:07

Kedves tusika1971!

Akkor 11-én személyes meghallgatás lesz. A személyes meghallgatásra Önt, mint feljelentőt és a volt férjét, mint feljelentett idézték. Amennyiben Ön erre nem megy el, úgy azt a vád ejtésének tekintik. A személyes meghallgatáson a bíróság ismerteti a feljelentést és megpróbálja kibékíteni Önöket. Ha ez eredménytelen, akkor a bíróság meghallgatja a feljelentettet, hogy a feljelentésben foglaltakat beismeri-e, illetve felhívja arra, hogy jelölje meg a védekezéséhez az esetleges bizonyítási eszközöket. Ezután a bíróság végzést hoz, az ügyet tárgyalásra utalja, és kitűzi a tárgyalásra az időpontot.
A tárgyaláson majd Ön, mint magánvádló vagy az Ön képviselője képviseli a vádat.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tusika1971 # 2013.09.29. 05:27

Vannak gyerekeim,két felnött és egy kisbaba aki ettöl az embertöl van:(Jelenleg még nem szándékozok ebböl a városból elmenni,aki ismer az tudja milyen ember vagyok ill.amiket ö állit hazugság,egyedül a párkapcsolat terén van gondom.

monalisa1 # 2013.09.28. 19:42

Esetleg fontolgattad-e már hogy elköltözöl máshová, mert amíg a faluban "közös levegőt" szívtok ő nemigen fog lemezt váltani., ha később férjed és gyerekeid lesznek mindig "emlegetni" fog előttük téged - vagy visszahallják másoktól. (Inkább fizet és/vagy leüli, de akkor se.)

tusika1971 # 2013.09.28. 18:37

Meghallgatás jövö hónap 11.én lesz.Nem tudom kiképvisel mivel csak egy idézést kaptam a biróságtól,hogy jelenjek meg meghallgatásra.kb.2 évig hallgatam az extöl,hogy milyen nagy k...és ri..vagyok.és ezt mindenkinek elmondta ill. hogy prostituáltként dolgozom és árult is.Azt szeretném megtudni egy ilyen tárgyalásnak milyen lehet a kimenetele.Elég tételt szeretnék kapni azokért a sok fájdalomért ami engem ért.Milyen büntetést kaphat?Meddig tart egy ilyen tárgyalás mire itélet születik?Elöre is köszönöm.

Agent Cooper # 2013.09.27. 19:58

Kedves tusika1971!

A vádat ügyész képviseli? Vagy Önnek kell képviselnie? A személyes meghallgatás már megtörtént?
Sajnos abból, amit ír, nehéz kihámozni, hogy tulajdonképpen mit is szeretne...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tusika1971 # 2013.09.27. 19:00

A rendörségen már megtettem a feljelentést,és a biróság már kitüzte a tárgyalást jövö hónap 11.-én lesz.Tanukkal tudom bizonyitani ,hogy mindig csak k...nak és ri...nak nevezet ill.árult a kocsmában mint prostituáltat.

Agent Cooper # 2013.09.27. 17:19

Kedves tusika1971!

Az elmondottak alapján a volt férje rágalmazást követ el (valószínűleg annak is a minősített esetét). A rágalmazás magánindítványra büntetendő, a feljelentést 10.000 Ft illeték lerovása mellett a bíróságon kell megtennie. Megteheti a feljelentést a rendőrségen is, ebben az esetben nem kell illetéket lerónia, viszont a feljelentést a rendőrség megküldi a bíróságnak.
Amennyiben a volt férjét elítélik, abban az esetben az Ön személyiségi jogainak megsértése miatt kártérítésre követelhet tőle.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tusika1971 # 2013.09.27. 16:26

2 évig éltem házasságban a férjemmel,ahogy össze házasodtunk onnantól kezdve folyton szidott átkozott,K...,ri...és sorolhatnám még.Ez év áprilisában váltunk el azóta is csak átkozz mindenki elött és azt terjeszti rólam,hogy prostituált vagyok ami nem igaz.Juliusban elegem lett feljelentetem becsületsértés miatt.Azt szeretném megkérdezni,ilyenkor milyen büntetést kaphat,ill. azok az atrocitások amik értek az ö mocskos koholt hiresztelései miatt ,kérhetek.-e fájdalom dijat?