Ügyészségi homály


Agent Cooper # 2013.10.09. 09:50

Kedves olorsi!

Ne aggódjon, azzal, hogy a kirendelt védő visszavonásáról határoztak, azzal megszűnt annak a lehetősége, hogy a férjét súlyos (azaz öt év vagy hosszabb szabadságvesztéssel fenyegetett) bűncselekménnyel gyanúsítsák.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

olorsi # 2013.10.07. 17:37

Köszi Gabicsek, így van. "....folyamatban lévő bűnügyben".
Csakhogy a rendőrségi nyomozás most lezárult és a rendőrség visszavonta a felvegyverkezve elkövetett garázdaságot. Ezért nem értettem, hogy akkor az ügyészségnél miért így jelent meg megint. Sőt a rendőrség a kirendelt ügyvédet is visszavonta.
Kirendeltek igazságügyi orvosi szakértőt,aki megállapítja a testi sértést és mértékét (gondolom erről van szó), azt várjuk....

Valószínűleg a megfogalmazást nem értettem jól, de akkor nem aggódom.
Köszi a válaszokat!

Gabicsek # 2013.10.05. 11:02

ezt írod:

a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt A. A. és társa ellen

feltehetőleg utána az is van írva, hogy "indult bűnügyben".

A nyomozás során végig ezt fogod látni, mert emiatt indult az ügy. Más kérdés, hogy záródik, mi lesz akkor a minősítés.

Agent Cooper # 2013.10.05. 08:07

Kedves olorsi!

Ebben az ügyben majd akkor lehetünk okosabbak, ha megismerjük a vádat. Egyébként meg az iratismertetésen (amennyiben egyáltalán elmentek) az Összefoglaló jelentésből pontosan tudniuk kellene, hogy mi is volt a nyomozóhatóság álláspontja.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Sherlock # 2013.10.04. 20:56

Pont azt mondom, hogy a férjedet is. A férjednél elképzelhető súlyos testi sértés előkészülete, de ezt itt ennyiből senki nem fogja megállapítani, a nyomozati iratok nélkül.

olorsi # 2013.10.04. 19:43

A más bűncselekményt nem értem miért hozzánk írták. Súlyos testi sértés a másik fél sara.
De értem, amit írtál, egyben kezelik az ügyet, nem személyre lebontva. Így van?

olorsi # 2013.10.04. 19:38

Ha jól értem, amit írtál, akkor ez csak egy valamiféle összegzés és nem a férjemet vádolják ezekkel a mondatokkal...Öszevonták kettőjük ügyét?

Sherlock # 2013.10.04. 19:33

Garázdaságnál az ellenfelek társak, mert együtt zavarják meg a köznyugalmat. A más bűncselekmény az más bűncselekményt jelent, ennyiből nem lehet megállapítani, lehet testi sértés, stb. Valószínűsíthetőleg elolvasta...

olorsi # 2013.10.04. 19:13

Tisztelt Fórumozók és Szakértők!

Többször kértem és kaptam kérdésemre választ. Ezt köszönöm. A legérdekesebb, hogy a legfontosabb ügyben nem kérdeztem. Azért teszem most, mert ma kaptunk érdekes levelet a kerületi ügyésztől.

Még áprilisban történt (két hete laktunk az új lakásunkban), hogy a szembeszomszéd este 11 óra után még mindig hangosan üvöltve zenét hallgat és részegen mulatnak. Mivel a gyerekem nem tudott aludni, férjem 5-kor kelt volna másnap, átment szólni, hogy legyenek csendesebbek. Akkor szóváltást követve hárman leütötték. A hangzavarra kimentem, 10 éves lányom követett.A férjem bebotorkált. Ekkor történt a becsületsértés, amire itt már választ kaptam, köszönöm.
Férjem nagy hibát elkövetve egy kést magához véve kibotorkált, hogy a lakásunk előtt állókat elzavarja. Persze olyan állapotban volt, hogy egy pillanat és kicsavarták kezéből a kést, majd lábon rúgták és mikor összeesett, még ráugrottak a lábára, hogy az kifordult. Mentő, rendőr...párom a gyanúsított, mert fegyver volt nála.
Később jött a tanúkihallgatás és szembesítés. Az illető vitt is két tanút, na hárman teljesen mást mondtak.Férjem lábát azóta többször vizsgálták, műteni kéne. A lényeg: a rendőrség lezárta az ügyet, visszavonta párom ellen a felfegyverkezve elkövetett garázdaságot és a kirendelt ügyvédet is visszavonták.
Most a csavar: Levelet kaptunk a kerületi ügyészségtől, ahová továbbították az ügyet. Ebben az szerepel, hogy decemberig meghosszabítják a nyomozás határidejét. Ez még nem lenne baj, de a megfogalmazás: "...a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt A. A. és társa ellen...." Hírtelen a férjemnek mitől lett társa??? És mit jelent a más bűncselekmény kifejezés???
A rendőrségen csak annyit mondtak, a következő lépés az igazságügyi orvosszakértő kirendelése. Köszi, addigra (december) mit állapítanak meg??
Elgondolkodtam, vajon az ügyészség egyáltalán elolvasta, mi is történt?

Köszönöm, ha válaszoltok!