ismeretlen tettes,vagy sem?


Dr. Jégember # 2014.11.28. 12:25

1./
Amennyiben a felvételen szereplő személyek nem "első áldozók", akkor a rendőrök eleve felismerik őket - nics miről beszélni.

2./
Tudhatja a kocsmai kiszolgáló, tulaj, törzsközönség hogy kik azok, őket nyilván megkérdezik erről.

3./
A fotókat körbeküldik a többi rendőrkapitányságnak, ha nem helyi elkövetők voltak, lehet hogy vidéken valamelyik rendőr tudja kik azok.

4./
A felvételeket bemutatják a TV-ben, valaki csak felismeri őket.

A védőjük mondjuk biztos firtatni fogja, hogy miért telt el 4 óra a pénz elvétele és a feljelentés között, de ettől függetlenül ez rablás és a rendőrök biztosan mindent megtesznek a tettesek kézre kerítése érdekében, márcsak azért is mert ez kiemelt bűncselekmény.

Dr. Jégember

Liqvorx89 # 2014.11.28. 03:02

Én nem ismerem a két férfit sajnos, csak egy kocsmába próbáltam lerázni őket ahová követtek, és ott olt kamera.

Liqvorx89 # 2014.11.28. 02:59

egy felvétel alapján hogy találnak meg valakit? 2000 forintot vettek el tőlem, és ha 4en ellenem vallnak valamit? csak az egyik bántott! amúgy a kifosztás és a feljelentés között telt el 4 óra.

Dr. Jégember # 2014.11.27. 13:23

Ha jól értem a kocsmai fényképeken felismerted az elkövetőket.

Mondjuk az nem tiszta, hogy mihez képest telt el 4 óra? A bántalmazás és a felvétel készítése, vagy a bántalmazás és a feljelentés között. (Nem mindegy)

Jó eséllyel megtalálják őket egyébként, lehet hogy a rendőrök előtt sem ismeretlenek. Leírva egyébként csoportos rablásnak minősül, tehát elég nagy erőkkel fogják keresni az elkövetőket.

Üdv:
Dr. Jégember

Liqvorx89 # 2014.11.27. 02:36

Egy olyan kérdésesem lenne, hogy bántottak ketten + két kísérő megfenyegettek és oda kellett adnom a pénzemet hogy békén hadjaknak. Feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen + egy kocsma felvette az elkövetőket, de 4 óra telt el a feljelentés között. Megtudják találni őket fénykép vagy videó alapján?

Agent Cooper # 2013.10.11. 23:04

Hát elég furcsán hatna: Feljelentés teszek ismeretlen tettes ellen, akinek tudom a nevét, címét, és egy lépcsőházban lakunk...

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Angelicasol # 2013.10.11. 09:56

A feljelentésben nem kell nevet írni, csak hogy mikor, hol történt az inzultus (nem kell név szerint ismerni a perverz mutogatós bácsit se, ha fel akarja jelenteni az ember, illetve ha teszem azt az alsó szomszéd zaklat, akkor sem kell tudnom a nevét a feljelentéshez)
A nyomozás ilyen esetben a sértetti vallomás alapján elindul és az előadottak alapján lesz majd egy gyanúsítottja.

Ahhoz, hogy a hamis vád tényállási elemei megvalósuljanak az kell, hogy

  1. határozzon meg egyértelműen egy elkövetőt, aki legyen kifejezett és konkrétan megjelölt.
  2. a vád alkalmas legyen büntetőeljárás megindítására
  3. a vádolásnak olyan időpontban kell történnie, amikor a cselekmény büntethetősége még fennáll, de még nem indult meg az eljárás.
  4. A vádolásnak hatóság előtt kell történnie,
  5. a vádnak valótlannak kell lennie, és ezt az elkövető tudatának át is kell fognia. (ehhez hozzátartozik, hogy van gondatlan alakzat is, ami vétség)

Ha pl. a hamis vád elkövetőjének a tudata nem fog át minden elemet, akkor attól még lehet becsületsértés, rágalmazás, vagy hatóság félrevezetése.

Agent Cooper # 2013.10.11. 05:48

Kedves Edke78!

Ha megnevezi az illetőt, akkor nem ismeretlen tettes ellen tesz feljelentés még abban az esetben sem, ha a feljelentésébe mégis ezt írja! Ahhoz, hogy Önt hamis vád miatt feljelenthessék, szükséges annak a bizonyítása, hogy az Ön által tett feljelentés valótlan alapokon nyugszik. Tehát nem elég önmagában az eljárás megszüntetése a hamis vádhoz, azt is bizonyítani kell, hogy a feljelentés teljesen alaptalan volt. (Tehát ha az eljárást bizonyítottság hiánya miatt szüntetik meg, akkor hamis vád sem lehet, bűncselekmény hiánya miatti megszüntetés esetén inkább lehet aggódni.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Edke78 # 2013.10.10. 17:45

Szeretnék feljelenteni valakit,mert leköpött,trágár,szexualitásra vonatkozó szavakkal inzultált.Tudom a nevét,címét,egy lépcsőházban lakunk.Kérdésem az,hogy ismeretlen tettes ellen hogyan tehetek feljelentést ha megnevezem,nehogy hamis vád miatt a végén visszajelentsen,valamint,ha ismeretlen a tettes akkor ki ellen folyik a nyomozás?