Mit követtem el? Mire számíthatok


Véleményem # 2014.01.13. 07:16

Fallenangel

Lehetsz...
De akár "kizáró" ok is lehet ha valami alapján szűrni kell és a "jobbakat" akarják felvenni. Attól függ milyen az a felvételi rosta...
De ha bővebben érdekel akkor mind a két szervnél egy egy illetékest felkeresel és tájékoztatnak.

Fallenangel # 2014.01.13. 02:18

Üdv

Lassan fél éve ittasan megrongáltam egy büfés kocsi ablakát. A rendőrök tetten értek, szabálysértési őrizetbe vettek, majd másnap reggel kihallgattak és mehettem is.

A rendőrség vádemelési javaslatot tett a bíróságon dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre (esetemben 5000 ft) elkövetett lopás vétsége elkövetése miatt, mivel az ablak megrongálása után a bent lévő számológépet kivettem és eldobtam (rendőrök szerint elrejtettem:)).

A bíróság megállapította a bűnösségem és 1 évre próbára bocsájtott.

Nagyon bánom már a tettem, azóta nem iszom és nem is a lopás volt a célom de ezt teljesen érthető módon senki nem hitte el nekem.

Azzal tisztában vagyok, hogy ez az erkölcsi bizonyítványomba nem kerül bele.

A kérdésem az lenne, hogy lehetek-e még rendőr vagy katona?

Köszönöm a választ

Ádám911 # 2013.11.05. 15:06

Köszönöm a gyors válaszokat!

"Véleményem"-nek
Igen ezzel én is tisztában vagyok, hogy dolgozhattam volna tovább, de amikor leszereltem, akkor behívatott a humán szolgálatnak a vezetője, és közölte velem, hogy amennyiben nem írom alá a közös megegyezéssel való leszerelésemet abban az esetben felfüggesztenek, és 1 héten belül fegyelmivel, etikai eljárást indítanak ellenem amivel biztosan le szerelnek úgy, hogy soha többet nem lehetek rendőr.
Ekkor én úgy véltem, hogy biztosabb, ha aláírom, mert szerettem volna még fegyveres szervnél szolgálni. Eme jognyilatkozatom megtámadásának lehetőségét meg azért nem láttam értelmét, mert ők 3 an voltak bent én meg az akkori járőrtársammal ketten, és az ügyvéd azt mondta, hogy nincs esélye hogy ezt megnyerjük. Az meg hogy ők mit mondtak nekem odabent, az nem szerepelt sehol.
Ja igen az Osztályvezetőm a végsőkig kiált értem és a társamért, ennek köszönhetően őt pedig felmentették a vezetői beosztásából és ügyeletvezetőt csináltak belőle.
Valamint nekünk is, meg neki is a Humán szolgálat vezető az Izsáki gyilkossággal takarózott, hogy ez ugyan az, csak ez vétség.
Amúgy 2 év 6 hónapot szolgáltam a Készenléti Rendőrségnél ("Rendőrség Elit alakulata") és ennek köszönhető, hogy ide kerültem, mert míg egy vidéki kapitányságon az ember hiánynak, meg a kis létszámnak köszönhetően szinte mindenki mindenkit ismer, küzdenek az emberekért, és mind végig mögöttük állnak, addig a rendőrség "Elit alakulatánál" kb 2700 fő dolgozik mint végrehajtó és ott nem tűnik fel, ha elvesztenek 1-2 embert, mert ők úgyis csak számok a rendszerben.

Véleményem # 2013.11.04. 22:17

Ádám911

Érdekes a sztori, mert nem egészen így működnek a dolgok.
Biztos, hogy nincs más a háttérben a leszereléssel kapcsolatban?
Attól még dolgozhattál volna tovább, hogy büntető eljárást indítanak ellened gyanúsítottként. Amíg ítélet nincs addig akadálya nem lett volna, hogy dolgozz. A parancsnokaid nem tudom miért tették ezt, lehet okuk volt, vagy mint írtam más van a háttérben...
Furcsa, hogy nem állt ki melletted senki és egy fórumhoz fordultál. Ilyen esetben már rég ügyvéddel vagy szakszervezettel kéne tanácskoznod.

A vissza szerelés lehetőségét én nem látom már...
Mennyit szolgáltál?

ObudaFan # 2013.11.01. 08:27

Igen, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
A kihallgatásod előtt részletesen elmondják majd, mivel gyanúsítanak, abból ki fog derülni, mik azok az egyéb bűncselekmények.

Ádám911 # 2013.10.31. 18:43

Üdvözletem!
Rendőrként dolgoztam, és arról szeretnék érdeklődni, hogy 2013.06.26.-án intézkedtem egy vendéglátó egységben ahol állítólag garázdaság volt, persze mire kiértem semmi nyoma nem volt garázdaságnak, és a megkérdezett emberek sem mondtak semmi érdemlegeset! Ezt követően 2013.06.28.-án leszereltek, mert állítólag én és járőrtársam bántalmaztunk egy személyt valamint a kidobó aki nem mellesleg civil ruhás rendőr volt nem hivatalosan dolgozott ott leírt egy jelentést, hogy mi ott voltunk, megvertünk 1 személyt, valamit hogy ő megmutatta kik garázdálkodtak és mi állítólag ismerve őket meg engedtük nekik, hogy elhagyják a helyszínt és nem intézkedtünk velük szemben.
Ezt követően 2 napra rá leszereltek, és az ügyből nem volt semmi, még állítólag az is kiderült, hogy az állítólagos megvert személy pár nappal később bement a helyi Rendőrőrsre és elmondta, hogy nem is rendőrök verték meg. Ennek ellenére 2013.10.31.-én 4 hónappal később kaptam egy levelet a nyomozó ügyészségről, hogy jelenjek meg mint gyanúsítót, mert hogy én elkövettem az 1978.évi IV. tv. 225§-ba ütköző Hivatali visszaélés bűntettét, valamint más egyéb bűncselekményeket.
Ezek mellet érkezett egy másik levél ugyan úgy a nyomozó ügyészségről, hogy védőt rendelnek ki a BE. 46§ a. pontja alapján valamint a 48§ 1.) bekezdése alapján.
Én arra szeretnék választ kapni, hogy tudtommal 3 évig büntetik a Hivatali visszaélést mind a 1978 évi IV. tv alapján, mind a 2012. évi C. tv alapján valamint, mit jelent az egyéb bűncselekmények, mert semmi konkrétat nem írnak sőt a hivatali visszaélésnél sem indokolják azt. Továbbá érdekelne, hogy egy ilyen ügynek mik lehetnek a végkimenetelei, mert vissza szeretnék szerelni, de amíg büntető eljárás hatálya alatt állok, addig még a felvételimet sem tudom elindítani.

Anonymus17 # 2013.10.24. 22:14

Sziasztok!

Egyik vendéglátóipari egységben ki akartam kérni a vendégkönyvet, de nem adták oda, mire az egyik pincér megfogott kilökdösött az utcára majd fojtogatott, hogy menjek el. Ezért kihívtam a rendőröket. A járőr kocsi nem érkezett meg viszont két rendőr pont arra sétált, így őket kértem, meg hogy segítsenek. A pincér nyilvánvalóan tagadta, hogy megtörtént az eset és senki sem voltan az utcán aki tanusíthatta volna. A rendőrök ezért azt hitték, hogy én akartam direkt balhézni részegen. Amikor megkérdezték, hogy fogyasztottam e alkoholt, bevallottam, hogy ittam 3 sört. Majd a személyim átadására kértek, amit meg is tettem. Ekkora felírták az adataim egy valamiféle nyomtatvány könyvbe ami náluk volt és továbbmentek, én pedig haza. Azt, hogy mit írtak föl nem láttam teljesen, de az adataim biztosan, illetve még néhány sort alá. Megkérdezték, hogy van e valami ellenvetésem az intézkedés rendjével kapcsolatban, mondtam, hogy nincs így visszaadták a személyim és továbbmentek, én meg haza. Semmit sem mondtak mit írtak föl, illetve semmilyen aláírást nem kértek. Mire számíthatok? Illetve, ma az is eszembe jutott mi van ha utána a rendőrautó is odaért, mikor én már nem voltam ott, azért is büntetést kaphatok? Milyen jogcímen milyen büntetésekre számíthatok? A segítséget előre is köszönöm!