Pénzbírság - részletfizetés


bibolyc # 2014.02.09. 15:34

Üdvözletem!
Sajnos külföldön szabálysértést követtem el. Lényegében csak annyi történt, hogy a saját magam által készített karácsonyi díszeket árultam. Az ottani hatóság elvette a nálam lévő díszeket amiket készítettem és másnap haza jöttünk. Mivel munka nélküli voltam és sajnos vagyok is, ezért az általuk előírt büntetést amit kérnek nem tudom ki fizetni, még a legjobb szándékom szerint sem.Más jellegű törvénybe ütköző dolgot nem csináltam sem ott sem idehaza. Akkor is csak azért mentem mert elvoltam keseredve és egy házas pár ment Olaszországba számítógépes munkával kapcsolatban, felajánlották hogy tegyek egy próbát mert szépek amiket csinálok és addig míg ők oda vannak tudok valami kis pénzt csinálni. Én nem tudtam, hogy nem lehet ilyet ott és sajnos be vittek. Nem derült ki az amikor elengedtek, hogy nekem büntetést fognak küldeni. Mivel oda adtam minden iratomat, a lakcím kártyámat is persze. Én soha nem kerültem ilyen helyzetbe. Most már büntetőparanccsal/büntető ítélettel végrehajtóvá vált. Van esélyem kérvényezni akár azt hogy méltányosság címen engedjék el figyelembe véve azt, hogy más jellegű törvény illetve szabály ellenes dolgot nem követtem el? Vagy már ilyen helyzetben amikor már itt tart egy ügy akkor már késő. Azt írták a német levélben ha nem fizetem ki akkor 3 napos elzárást von maga után. Utolsó figyelmeztetés az magyarul jött, és átadják a magyar hatóságnak az ügyet akik kényszerútján hajtják be. Mit jelent ez?
Sajnos nem voltam elég körül tekintő, mert nem fordíttattam le a levelet ami kintről jött. Most az utolsó pillanatban mikor megkaptam magyarul is a felszólítást kértem meg egy illetékest fordítsa le nekem mert úgy látszik komoly bajban vagyok. Elismerem, hogy szabályt sértettem, de szeretném, ha van rá mód úgymond, elengedjék vagy könnyebb fizetési lehetőségekkel élhessek.

Ez az én történetem.
Köszönöm szépen válaszukat és segítségüket előre is! P. bolya

ObudaFan # 2014.01.17. 22:23

A szabálysértési hatóság a pénzbírság és a szabálysértési költség megfizetésére a megfizetésre nyitva álló határidőben előterjesztett kérelemre egy alkalommal legfeljebb hat havi halasztást adhat vagy engedélyezheti a pénzbírság, a szabálysértési költség legfeljebb hat hónapon keresztül, részletekben történő megfizetését. A halasztás, illetve a részletfizetés tárgyában hozott határozat ellen nincsen helye jogorvoslatnak.

valaki1 # 2014.01.17. 21:01

Szabálysértési ügyben pénzbírságot szabtak ki azt lehet részletben fizetni?

ObudaFan # 2013.12.17. 11:15

Ha egyetemleges fizetési kötelezettséget írt elő a bíróság, akkor ez vélhetően bűnügyi költség. Azt nem változtatják szabadságvesztésre, hanem behajtják.

béélászló # 2013.12.16. 14:50

Tiszteletem!
4 fő (ebből kettő a rokonom) rablást követtek el. Nem szép dolog, vállalják is a felelősséget! A bíróság egyetemleges fizetési kötelezettséget állapított meg 35ezer forint értékben, így mind a 4 fő megkapta a teljes összeges csekket, de jelenleg egyik fél sem tud kifzetni, leginkább anyagi okokból. Én ki tudnám fizetni helyettük a pénzt, viszont a gond az, hogy a két "nemrokon"-tól semmiféle formátumban nem tudnám visszakövetelni az ő részüket. Abban az esetben, ha végül senki se fizeti be határidőre a bírságot, akkor milyen következmények jöhetnek szóba? Elzárás? Magasabb bírság (esetleg részletfizetéssel)? Közmunka? Levonják a bérükből?
Előre is köszönöm a válaszokat!
BééLászló

ObudaFan # 2013.11.06. 14:47

Lehet, hogy butaság, de lehet kérni közmunkát helyette?

Nem.

Egyáltalán mit kell írnom,

Hát írd le, miért fontos neked.

tunderlala # 2013.11.05. 22:30

Lehet, hogy butaság, de lehet kérni közmunkát helyette?

Egyáltalán mit kell írnom, vagy van ennek valamilyen formanyomtatványa?

Előre is köszönöm!

monalisa1 # 2013.11.05. 21:51

tunderlala

Azon ne lepődj meg ha a részletfizetést nem "aprózzák" majd el, valószínűleg 12 hó lesz és slusz., a témában több dobásod nem lesz sem pedig új.

ObudaFan # 2013.11.05. 21:11

Az elsőfokon eljárt bíróságtól, írásban, 2000 Ft illetékkel.

tunderlala # 2013.11.05. 18:20

Sziasztok!

Első fokon a bíróság 200.000,-Ft pénzbírsággal sújtott, amely napi 1.000,-Ft-tal megváltható, amely ellen fellebbezéssel éltem. A törvényszék a 200.000,-Ft pénzbírságot helyben hagyta.

Mivel munkanélküli vagyok van-e lehetőség arra, hogy ezt az összeget részletekben fizessem? Ha igen hogyan kell kérnem, melyik bíróságnál, milyen módon?

Kérlek, segítsetek!

Előre is köszönöm!