Vádlotti idézés


vadász1971 # 2013.11.28. 13:17

köszönöm!!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.28. 12:19

Minek lenne jelentősége, ha ennek nem?

vadász1971 # 2013.11.28. 09:33

Tisztelt Ügyvéd urak!

A bíróságról kapott vádiratban a következő mondat szerepel"....jelölje meg bizonyítási eszközeit...." ez gondolom tanuk vagy egyéb tárgyi stb. dolgokra utal .A kérdésem az lenne ,hogy ilyenkor írásban érdemes benyújtani az ügyész által megírt vádirattal kapcsolatos észrevételeket és hibákat???Vagy ennek ilyenkor már nincs jelentősége a tárgyalás kimenetelével kapcsolatba??

bezo2001 # 2013.11.23. 06:05

Köszi "Lajcsó" a véleményed,gondolom hogy nem veszik a fejem érte,csak mégis elvekkel van problémám,szerintem 10 emberből 9 biztosan felvette volna,a másik az a probléma hogy semmit nem tudok az ügymenetről és mikor lesz ebből valamiféle határozat,és hol lehet érdeklődni,erről nem mondtak semmit.Tényleg idióta voltan az őrt oda hívtam segíteni,vagy egyszerűen ott kellett volna hagynom azután azt csináltak volna amit amit akarnak,persze utólag mindig okos az ember.

lajcsó # 2013.11.22. 20:32

Nem biztos hogy ebből bírósági ügy lesz. Szerintem ügyészi hatáskörben marad az ügy. Valószínű a vádemelés elhalasztása.

Manota # 2013.11.22. 18:01

találtam egy vonal jegyet,
Azért dobták el, mert nem bírta átverni az automatát, te meg rákaptál, mint a pulyka a .....ra.
Most meg jegyhamisítással vádolnak.

bezo2001 # 2013.11.22. 14:30

2013-augusztus 20. napon utazni akartam BKV. zrt metró vonalán,amikor mentem a metróhoz találtam egy vonal jegyet,oda értem a metró bejárathoz /Kőbánya Kispest/ próbáltam érvényesíteni de nem tudtam több készüléken,hívtam a biztonsági őrt hogy segítsen,de neki sem sikerült,megnézte a menetjegyet megállapította hogy valószínűleg hamis ezért átvételi elismervény ellenében elkobozta. Három nap múlva hívtam a BKV zrt. 06-1-3831320 telefon számát és közölték továbbítják a rendőrség felé. Tegnap 2013-11-20 napon kézhez vettem a 10. kerületi rendőrség levelét ,melyben "GYANÚSÍTOTT" jelzővel illetett idézést kaptam.A mai napon megtörtént a kihallgatás,de még elszeretném mondani az idézőben 2013-12-29 nap volt megjelölve a kihallgatás időpontjára ez vasárnapi napra esett,ezért telefonon felhívtam az illetékes nyomozót aki az ügyemmel foglakozik probléma van az időponttal,ezét a mai napon megtörtént a kihallgatás. A kihallgatáson elmondtam találtam a menetjegyet,én nem tudom felülbírálni az eredetiségét,jóhiszeműen jártam el hogy segítséget kértem a biztonsági őrtől a jegykezelésben.A kihallgatáson mindenféle kérdést tettek fel hogy milyen gyakran utazom,utazás előtt vettem jegyet,mikor járok gépjárművel amit felesleges kérdések voltak részükről bár nem láttam bele a konkrét vádakba csak röviden ismertették.A kihallgatás után közölte a nyomozó továbbítja az ügyészség felé a nyomozati anyagot.

Amit viszont nagyon sérelmezek bűnözőnek beállítva fényképet és ujjlenyomatot vettek tőlem amit nagyon felháborítónak tartok! Az idézőben feltüntetett paragrafusok szerint egy év szabadságvesztés adható?
Akik lopnak csalnak gyilkolnak,vernek szabadlábon röhögnek a markukban?
Hol van a jogállamiság?
Ha nincs pénzem ügyvédre mehetek a sóhivatalba?

Ezek után ha az ügyészség vádat emel nekem kell bizonyítani a jóhiszeműségemet?
Megbélyegeznek hogy bűnügyi nyilvántartásba helyeztek?
Mások akik tele vannak pénzel röhögnek a markukba mert ők megtudják fizetni a sztár ügyvédeket?

Kérem önöket ha tudnak valamiféle jogorvoslati lehetőséget tudnak, kérem segítsenek.Milyen következményekre számíthatok?Meddig tarthat a procedúra?
Ha valaki tud válaszolni akkor a bezo2001@freemail.hu címre is jöhet.

Véleményem # 2013.11.18. 23:20

Lehet próbálkozni, de a te érdeked, hogy megjelenj...
Ha nem tudsz és olyan indokkal ami elfogadható, akkor azt tudasd a bíróval...
Meg vedd figyelembe az előző kommentárt is!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.15. 09:59

Ha magadra akarod húzni a bíróság neheztelését, akkor feltétlenül kekeckedj vele. Ez a legbiztosabb módja.
Felhívnám rá a figyelmedet, hogy a bíróság fog dönteni a bűnösségeden túl a büntetés neméről és mértékéről. Utóbbi körben igen csak tág méltánylási lehetősége van.
Ugye, egyedül is le tudod vonni a következtetést?

kovacs_dora # 2013.11.15. 08:46

Tisztelt Fórumozók!
Tegnap idézést kaptam a bíróságtól (tértivevénnyel) amelyben engem 2013. november 18. napjának 8 óra 30 percére idéz vádlottként. A büntetőeljárási tv.-ben azt olvastam, hogy a vádlottat 8 nappal a tárgyalás előtt kell értesíteni. Itt ez nem történt meg. Nekem ezen a napon elfoglaltságom van. Kérhetem a bíróságot, hogy a tárgyalást napolja el, és felhívhatom arra, hogy a továbbiakban tartsa be a hatályos eljárási szabályokat?

Előre is köszönöm!

Kovács Dóra