Tulajdon elleni szabálysértés. Mit kaphatok?


ObudaFan # 2013.11.19. 10:15

Peren kívül a jelenlegi szabályok szerint még nem igazán lehet, de ha fellebbeztek, akkor talán január 1. utánra tűzik ki a másodfokú eljárást, és akkor esetleg lehet szó közvetítői eljárásról, ha beismertétek a szabálysértést.
Pénzbírság várható, ha azt állapítja meg a bíróság, hogy elkövettétek.

valaki19 # 2013.11.19. 06:21

T. Fórumozók!
Folyamatban van egy tulajdon elleni szabálysértési ügyem, amire most csütörtökre írtak ki tárgyalást. A rendőrségen amikor fölvették a vallomást mondták hogy a kár 30.000 ft volt.
Az lenne a kérdésem hogy mit kaphatok/kaphatunk ezért. Nekem más ügyem nincs, csak ez. Az eset amúgy egy itallopás, amit nem követtünk el, csak kaptunk belőle 1 üveggel, amit mi hülyék el is fogadtunk. Az igazi tetteseket sem köptük be (tudom, ez is hülyeség volt..) de most az egyik vádlott azt mondta, hogy ha kapunk valamit is akkor be fogja köpni őket. Vajon így 4 hónappal az eset után a rendőrség el fogja hinni, hogy tényleg nem mi voltunk? Állítólag kamerafelvételek is vannak, amiket persze nem láthattunk. Vagy mivel nem olyan nagy az össze lehetséges lenne hogy akik "benne voltunk" összedobjuk a 30.000 ftot és megegyezünk peren kívül vagy ez már késő?
A válaszokat előre is köszönöm.