telefon lehallgatás - kábítószer függőség


Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.20. 16:31

Kell-e olyan papírnak lennie az iratanyagban amiből kiderül, hogy az írásba foglalt hanganyag megegyezik a DVD szereplő hanganyaggal ?
Nincs jelentősége, a bíróságnak a tárgyaláson úgyis a hanganyagot kell meghallgatnia.
A DVD lemezt is hitelesíteni kell?
Kivel kellene hitelesíttetni?

Próbálkozni persze lehet. De megbánást tanúsítani és a büntetésbe belenyugodni szebb lenne.

ObudaFan # 2013.11.20. 14:53

Felülvizsgálatra elég felesleges, mert abban az eljárásban ezeket nem lehet vizsgálni. Ha lehet valamit kezdeni, azt perújítási eljárásban lehet.

kkeekkii # 2013.11.19. 19:33

Üdvözlet!

Egy Barátom miatt írom ide ezt a pár kérdést akinek szüksége lenne jogi tanácsokra és segítségre mert ártatlanul ítélték el.. Rengeteg ügyvédet keresett már fel ezekkel a kérdésekkel de kimondottan egy sem értett hozzájuk pontosan. Elsősorban olyan ügyvédre lenne szükség aki kimondottan a lehallgatási engedélyek és a titkos információ gyűjtés specialistája. .Másodsorban pedig egy olyanra aki a kábítószer függőségi vizsgálatokban jártas.

A két problémát leírom nagyvonalakban:

1). Lehallgatási anyaggal kapcsolatos:

Bírói engedély volt a telefonlehallgatásról és a titkos információgyűjtésről. Viszont a DVD nincs elektronikai úton hitelesítéssel ellátva.

  • Kell-e olyan papírnak lennie az iratanyagban amiből kiderül, hogy az írásba foglalt hanganyag megegyezik a DVD szereplő hanganyaggal ?
  • A DVD lemezt is hitelesíteni kell?
  • A DVD Lemez elvan látva egy titkos kóddal a hatóságok által, a leírt papírok nincsenek kóddal ellátva.

Mivel jelenleg barátom jogerősen tölti szabadságvesztését a bíróság nem adja ki a hanganyaggal kapcsolatos iratokat, hogyan lehetne ezt megvizsgáltatni, mert ha ezeknek a papíroknak a hiánya alkalmas lenne egy felülvizsgálatra élni szeretnénk a lehetőséggel.
Illetve Van-e olyan szervezet aki a lehallgatási anyagokkal foglalkozik esetleg ezekről szakvéleményt készít?

2). Kábítószer függőségi vizsgálat:

Tudomásom szerint a kábítószer függőségi vizsgálatot egy nemzetközileg előirt 21 pontú módszertani levél alapján vizsgálják meg, amit BNO 10 vizsgálatnak neveznek. Ebből döntik el a szakvéleményt kiállítok , hogy a vizsgált személy kábítószer függő-e vagy sem.

  • Mi az a 21 pont ami alapján eldöntik , hogy ki függő és ki nem?

Az ügyben szerepel több szakértői vélemény is, volt amelyik a Fővárosban, volt amelyik Veszprémben vagy Győrben. Ebből egy szakértő függőnek állapította meg (Főváros) de a másik kettő viszont Nem (Győr, Veszprém)
A Győri vizsgálat mindössze 20 percig tartott, alig volt pár kérdés és a vizsgálat véget is ért.
A Győri szakvélemény nem felel meg a BNO 10 féle kötelező vizsgálatnak.

  • Van e olyan szervezet aki bírói kirendelés alapján az összes függőségi papírból felülvizsgálja a szakvéleményeket, esetleg új szakértői vizsgálatot rendeltet el?
  • Illetve megvizsgálja a régi szakvélemények hitelességét!

Ami fontos, az ügyben már jogerősen ítélet van de mindenféleképp elszeretnénk vinni felülvizsgálatra, és ebben kellene a segítség. Cél a perújrafelvétel a rengeteg eljárási hiba miatt.

Előre is Köszönöm segítségüket.