meghatalmazás hamisítása?


hitelkarosult10 # 2013.11.29. 08:21

Iróniát és gúnyt éreztem a legutolsó válaszban! Vagy rosszul éreztem?

Én nem csak úgy tudom, hogy én vagyok az adós, hanem tudom, hogy én vagyok az adós! Mint írtam a szerződést velem kötötték meg. Tulajdoni lapon én szerepelek egyedül. Az már más kérdés, hogy mivel házasság alatt felvett hitelről van szó, így a vagyonmegosztáskor közös hitelnek minősül! És igen a bank rajtam fogja először követelni a pénzt, én meg majd hosszú évek után követelhetem vissza volt feleségemtől a felét.

Semmi baj nincs az egyezséggel, de a bank engem keressen fel, nekem vázolja fel az ajánlatát, ne engem kihagyva. Úgy, hogy még plusz költség is engem terhel majd!

Azért köszönöm szépen a válaszokat!

guba" # 2013.11.29. 07:04

A bank felmondta a kölcsönt, amiben - úgy tudod - te vagy az egyedüli adós. Ezek után nem az érdekel hogyan egyezzetek meg a bankkal, hanem az, hogy a volt feleségeddel hogyan tudnál kiszúrni.
Jelentsd fel, és semmi többet nem kell tenned azért, hogy te is megkapd ami jár neked.

hitelkarosult10 # 2013.11.28. 12:35

Persze, hogy az én érdekem is! DE! Az miért lenne az én érdekem, hogy a tudtom és belegyezésem nélkül folyik egy egyezkedés, úgy, hogy a bank meg is írta, hogy amennyiben létrejön az egyezség, úgy engem mint szerződő felet valami adó is terhel majd! Hát nem, így nem érdekem az egyezség!

Köszönöm a válaszokat, a kérdésem arra irányult, hogy egy esetleges hamisítás mivel jár?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.28. 12:11

Mert neked nem érdeked, hogy engedjenek a tartozásból?
(Ja, tudom, jön a Kúriától a jogegységi, és akkor az ilyen tartozásokat úgyis mind törlik.)

hitelkarosult10 # 2013.11.28. 10:23

Már kértem a bankot, hogy küldje meg nekem azt a volt feleségem által beadott meghatalmazást.

Természetesen ezt tettem, de mivel maga a bank sem tagadta, hogy érkezett hozzájuk egy meghatalmazás volt feleségem által, így gondoltam segítséget kérek az itt lévőktől!

Gabicsek # 2013.11.28. 10:05

Először is, mi lenne, ha bemennél a bankba, és megnéznéd? Akkor tisztábban látnál.

hitelkarosult10 # 2013.11.28. 09:48

Volt feleségemmel elváltunk. Van egy közös autónk. Az autó az én nevemen van, mivel a hitelt én vettem fel a házasság alatt a banktól.

Az autó hitel felmondásra került, nem fizetés miatt. Az autó volt feleségemnél van, jelenleg ő használja azt. A bank minden felszólítást, minden hivatalos levelet nekem küldött meg.

(Ezeket én továbbítottam volt feleségemnek, hogy ő is tudjon arról, hogy hol tart a banki folyamat)

Megdöbbenésemre, az elmúlt napban kaptam egy levelet a banktól, hogy volt feleségem (mint meghatalmazott) (Én pedig a meghatalmazó voltam a bank szerint) egyezkedni próbál a bankkal, hogy engedjenek el ilyen olyan tartozást. Sőt írta is a bank, hogy amennyiben sikerül megállapodniuk volt feleségemmel úgy az engedmények miatt, engem valami adó is fog terhelni!

Semmilyen meghatalmazást nem adtam volt feleségemnek!! Így azonnal kértem a bankot, hogy semmilyen egyezséget ne fogadjon el volt feleségem részéről!
A szerződő fél én vagyok, az autó az én nevemen van, a hitelszerződést velem kötötték meg.

A kérdésem az lenne, hogy mégis mit tett volt feleségem? A tudtom nélkül írt egy meghatalmazást a nevemben? Aláírta az én nevemet? Sőt 2 tanúval is aláíratta?