külföldi munka csalás az interneten


Véleményem # 2013.12.07. 01:22

A rendőrség a rendelkezésre álló információk alapján meg tesz mindent, ha bejelenti ezt vagy feljelentést tesz. Amit csak tud közölni kell, könnyen lehet, hogy nem Ön az első ebben a helyzetben. Több sértett, több információ könnyebben megtalálják az illetőt.
El kell dönteni, hogy foglalkozik vele, vállalja ha későbbiek során idézik emiatt vagy hagyja az egészet...
Érdemes feljelentést tenni, a felesleges járkálást Ön dönti el hogyan érzi, és a saját idejéről is Ön dönt áldoz erre vagy sem.

kokusz2000 # 2013.12.06. 19:59

Tisztelettel szeretném kérdezni, hogy mit lehet olyankor tenni, ha elutaltam egy összeget (45 ezer forintot) egy illetőnek, aki külföldi munkát ígért és kauciót kért a szállásra. A telefonszáma persze azóta is ki van kapcsolva és a munkából semmi nem lett! Csak a bankszámla-szám van meg, ahová küldtem a pénzt, nevet sem adott meg hozzá, a hirdetésben szereplő név és a többi adat nyilván fiktív volt, szinte biztosra veszem, hogy a telefonszám sincs az nevén. Csak bankszámla szám alapján tehet valamit a Rendőrség? Azóta a TV-ben volt szó ilyesmikről egy műsorban ahol azt mondták, hogy a bankok nem adják ki a számlatulajdonos adatait még a Rendőrségnek sem! Egyáltalán érdemes feljelentést tennem, vagy csak feleslegesen járkálnék és menne el ezzel az időm? Köszönöm: Lovag Gyula