csoportos garázdaság??


Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.09. 10:13

Kicsit korai még a felháborodás. Tulajdonképpen a kérdés is.
Az nem ártana, ha az úr látleletet vetetne csináltatna és feljelentést tenne.

Nyulambulam # 2013.12.08. 11:27

Tisztelt Fórumozók!

Hajnalban telefonhívást kaptam, hogy azonnal menjek el a szórakozóhelyre, ahová párom és még 2 barátja elmentek, mert páromat megverték.
Sajnos nem voltam jelen az eseménynél, csak a rendőrök kiérkezése előtt 5 perccel értem oda.
A jelen lévők, akikkel beszéltem és a hely kidobója szerint párom nem viselkedett olyan módon, amellyel bárkit is megsértett volna vagy okot adott volna erre a szörnyűségre. Nem kötekedő típus, még nem volt része verekedésben, büntetlen előéletű.
Éjjel hazafelé indulva a kijáratnál meglökték és leköpték. Majd a kérdésére, hogy ez mire volt jó, egy hatalmasat kapott, széttörtek a fején egy üveget, majd az udvaron a földön fekve egy körülbelül 5-6 fős társaság ütlegelni kezdte.
Párom az első támadónak visszaütött, próbálta védeni magát. Egy barátunk a segítségére sietett illetve a kidobó saját elmondása szerint 'leszedte' páromról az embereket.
Már a kórházba érve (2 öltés a fejtetőn, kisebb duzzanatok. Törés, egyéb sérülés nincs, anyagi kár a ruhákban, de ez a legkevesebb) azt mondta az intézkedő rendőr, hogy garázdaság vétsége miatt eljárás indul a párom ellen, mert jogos önvédelem Magyarországon nincs, és mivel visszaütött, ugyan úgy hibás.
Aki belekötött a páromba, nem mellesleg egy civilben mulató rendőrvolt. A helyszínen felismerték többen, de nevet nem tudtunk meg, csak annyit hogy nem az első ilyen esete volt.
A kinn lévő rendőrök nem keresték, be sem léptek a szórakozó helyre, csak kinn felvették a vallomásokat. (páromét, a barátjáét , illetve a kinn lévőktől kérdezősködtek)
Kérdem én, viselje el valaki a földön fekve, hogy egy 5-6 fős társaság rugdalja és ütlegelni? Nem védekezhet, mert ha megvédi magát, ő is bűnös lesz? És ő miért vétkes? Az intézkedő rendőr azt mondta, kap majd idézést csoportos garázdaság vétsége miatt.
A szórakozó helyen fogyasztott alkoholt, bár nem tudom, ez mennyire fontos. Tudott tisztán, érthetően beszélni, teljesen ura volt magának, elmondta a rendőröknek, mi történt (gondolom ezért)még csak meg sem szondáztatták. Mentő vitte el, de a kórházat már saját lábán hagyta el.
Mire számítsunk? Párom is tényleg vétkes lenne?
Előre is köszönöm a választ!