Mi a feljegyzés egy ügyiratban?


gerbera317 # 2013.12.30. 20:33

feljegyzés, hogy a delikvens megjelent egy meghallgatáson, és ezt részletezed, hogy ott mi történt.

  • Ezt hívják jegyzőkönyvnek.

Tehát a delikvens telefonált, és az erről szóló feljegyzésben az áll, hogy "ma az emberünk megjelent személyesen, bejelenti, hogy..."?
Már ez is baj? Az ilyen szövegek szövegtárban vannak benne, egyetlen gombnyomással hívhatók elő, és itt tévesen ez maradt a feljegyzésben. Ha szóvá teszi valaki, a feljegyzés szerzője egy másik feljegyzéssel vagy jegyzőkönyvvel egyszerűen kijavítja, hogy "nem így volt, hanem telefonon jelentkezett", aztán csá. Miért fontos ez? Gondolod, hogy ez akár egy kicsit is gyengíteni fogja a vádat? Nem, ez nem közokirat-hamisítás. Egyszerű elírás.

drlaa # 2013.12.30. 19:06

feljegyzés, hogy a delikvens megjelent egy meghallgatáson, és ezt részletezed, hogy ott mi történt.
Például, hogy véletlenül egy régi feljegyzésből bent maradt az, hogy megjelent személyesen, de most csak telefonon jelentkezett, és ez nem egyértelmű, mert az előző megjelenésé lett átírva. Akkor ez közokirat-hamisítás vagy sima adminisztrációs hiba???

gerbera317 # 2013.12.29. 11:26

Mit értesz feljegyzésen? Például egy ilyen: "A mai napon egy magát a gyanúsított hozzátartozójának nevező személy telefon útján közölte, hogy a gyanúsított ártatlan." Függetlenül attól, hogy a telefonhívás valóban megtörtént-e vagy sem, szerinted számít ez akármit is?

drlaa # 2013.12.28. 22:39

Tisztelt Hölgyek/Urak!

Érdeklődnék, hogy egy ügyiratban szereplő feljegyzés minek minősül? Ha ez hibásan lett rögzítve, vagy tévedésből nem a megfelelő tartam lett belefoglalva, az bűncselekménynek számít e? Előre is köszönöm a választ.