Nem együttműködő vádlott, rendbírság?


lajcsó # 2014.01.25. 15:04

Szerintem a rendbírságot azért szabta ki a bíróság mert a terhelt nem adta át a szakértőnek az informatikai rendszert. A jelszó eltitkolása miatt nincs helye rendbírság kiszabásának. A jelszó feltörése legfeljebb megnöveli a szakértői díjat.

Stage # 2014.01.24. 17:43

Akkor jó. Köszönöm.

Agent Cooper # 2014.01.24. 17:37

Kedves Stage!

A vádlottra emiatt nem szabható ki rendbírság, viszont ezzel lemondott a védekezésnek erről a módjáról. A bíróság ezt majd minden bizonnyal valamilyen módon értékeli, nem nehéz megtippelni, hogy hogyan. Viszont forensic programmal a szakértők képesek lehetnek számítógépek védelmi rendszerét feltörni.
Egyébiránt ha számítástechnikai bűncselekményről van szó, akkor valószínűleg az információs rendszer vagy adat megsértése (korábbi nevén: számítástechnikai rendszer és adatok ellenű bűncselekmény) történt.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Stage # 2014.01.24. 16:59

A bíróság szakértőt rendelt ki egy valamilyen informatikai eszközzel elkövetett bűncselekmény gyanújának kapcsán. A vádlott a szakértői megkeresésre jelszavakat nem adott ki, és az informatikai rendszert nem adta át lemásolás céljából. Szabható-e ki rendbírság a vádlottal szemben azért, mert megvédte személyes adatait, magánéleti titkait a 3. féltől?