C listán sem szereplő anyag elkobzása?


Sz. Ág. # 2014.02.10. 16:22

Ha megvárom a határozatot, akkor már tárgytalan a kérdés.

Egyébként a határozatot hozót is jogszabályok kötik, azaz vagy van jogalapja az elkobzásnak ilyen esetben vagy nincs. Vagy van rá törvényhely vagy BH vagy nincs. Ez nem olyan szubjektív dolog, hogy hasraütés-szerűen szülessen döntés. A határozatban meg kell indokolni, hogy ilyen törvény ilyen szakasza szerint kobozza el.

Ha Te hoznád a határozatot, akkor milyen szakaszokra vagy BH-ra hivatkozással koboznád el (már ha elkoboznád)?

Agent Cooper # 2014.02.10. 12:33

Kedves Sz. Ág.!

Meg kell várni, hogy milyen határozat születik, ugyanis csak a határozat ismeretében lehet egy ilyen kérdésben állást foglalni. (Előre nem ismerhetjük az illetékesek álláspontját.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Sz. Ág. # 2014.02.08. 19:19

Köszönöm, eddig eljutottam.

Akkor pontosítanám a kérdést: erre rá lehet húzni azt, hogy a közbiztonságot veszélyezteti? Mert jogszabályt nem találtam, amibe ütközne a herbál-füstölő birtoklása.

Agent Cooper # 2014.02.07. 10:17

Kedves Sz. Ág.!

Ha a lefoglalt dolog birtoklása a közbiztonságot veszélyezteti vagy jogszabályba ütközik, abban az esetben elkobozható.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Sz. Ág. # 2014.02.06. 19:50

Sziasztok!

Ha ismeretlen tettes ellen csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt folytatott nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették, mivel egy 17 éves srác (aki tanúkénti kihallgatásán elismerte, hogy szívott belőle) kollégiumi szobájában tartott házkutatás során lefoglalt növényi törmelék vizsgálata során megállapították, hogy olyan új vegyületet tartalmaz, amely még a C listán sem szerepel, de tavaly júliusban az EU-s korai jelzőrendszerben már megjelent, akkor mi lesz a lefoglalt növényi törmelék sorsa? El lehet kobozni valamilyen alapon, ha a nyomozó hatóság és az ügyész is az elkobzását indítványozza?

Előre is köszönöm a szakmai hozzászólásokat!