Előfizetéses telefon.


Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.10. 11:27

Te most nyilvánosan tanácsot adsz egy bűnelkövetőnek, mit hazudjon, hogyan hamisítson okiratot ahhoz, hogy esetleg megússza a felelősségre vonást?

pappcs # 2014.02.10. 11:24

Ha van egy kis esze és írt adásvételi szerződést a telefonra a hajléktalannal, tehát megvette tőle, akkor jó eséllyel ki tudja magyarázni. Persze a hajléktalan elkövet egy szerződésszegést, azonban a saját telefonját adja el, ugyanis - a közvélekedéssel ellentétben- a telefon a vásárláskor, még ha az 0 forint volt is a vevő tulajdonába kerül.

Persze azt még elővehetik, hogy a hajléktelannak már szándékában se volt fizetni a számlákat.. ez csalás. Ez esetben a vevőnek le kell tagadni hogy tudott róla és elővenni az adásvételi szerződést.
Esetleg érdemes lenne egy két számlát befizetni, hogy a "fizetési szándék" meglegyen...

egyvalaki1 # 2014.02.09. 22:55

Tisztelt fórumozók! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy egyik jóbarátom hajléktalanokkal vásároltatott 0 forintért csúcskategóriás okostelefonokat, amelyeket később tovább értékesített. Szóval kérdésem az lenne, hogy a rendőrség őt valamilyen úton módon megtalálhatja? Valamint ha megtalálják, és rá tudják bizonyítani, milyen következményekre számíthat?