Nyomozás alatt


Fandum # 2014.07.03. 17:58

Kedves sanya078!

Ha az ügyész a meghatározott 15 napon belül meghozta a határozatot, de azt neked az ezt követő 30 napon belül postázták, az akkor is érvényes. Akkor is érvényes lenne, ha elkeveredett volna és meg sem kapod.


Én lojális vagyok, tehát minden szép és jó!

Agent Cooper # 2014.07.03. 15:19

Kedves sanya078!

Illik vagy nem illik, úgysem fognak semmit küldeni. Egyébként meg tesznek róla, hogy a kézbesítés hosszabb időt vegyen igénybe.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

sanya078 # 2014.07.03. 14:25

Értem én hogy kitolódik, de erről, egy iratot , levelet nem illik megküldeni a részemre, hogy ennyivel, és ezért kitolódik? Meg azért a 47 nap, nem kevés.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.07.03. 05:18

ha mondjuk volt közben egy megkeresés az ügyben (pl.: az ügyészség vmi miatt megkereste a rendőrséget), akkor megint kitolódik a határidő

sanya078 # 2014.07.03. 04:06

Tisztelt Agnet Cooper
Matekozzunk picit 3 nap + 15 nap + (mondjuk legrosszabb esetben legyen kézbesítés 3x4nap) = 30 nap
Május 15-től, július 2.-ig eltelt 47 nap.
ez azért kicsit több mint ami....
És úgy gondolom ha hoztak egy 30 napos ügyintézési határidőt, és kitolódtak belőle, akkor az nem az én hiábm, ha ide születtem Magyarországra akkor a jó, és a rossz törvény is vonatkozzon rám. Jelen esetben szerintem az ügy ha túllépték a 30 napot, akkor jogvesztetté vált nem? DE ha rosszat mondok, akkor kérem mondja el mi a jogos ebben a dologban. Egyébként a válasz levelet, a rendőrségtől kaptam meg, nem ügyésztől, nem ügyészi hivataltól, hanem a határozatot hozótól.Vagy érezzem magam bűnösnek egy olyan dologban amihez nincs közöm?
Mindennemű válaszát előre is köszönöm.
Üdv
Sándor

Agent Cooper # 2014.07.02. 20:55

Kedves sanya078!

Szerintem csont nélkül benne vannak a határidőkben. Ugyanis ha a határozatot hozó a panasznak három napon belül nem ad helyt, akkor azt köteles haladéktalanul felterjeszteni az elbírálásra jogosulthoz, jelen esetben az ügyészhez. Az ügyész a panaszt a hozzá érkezésétől számított tizenöt napon belül határozattal bírálja el. Ha hozzá számolja a kézbesítési időket, abban az esetben kiderül, hogy határidőn belül született meg a határozat. Egyébként meg mit szándékozna tenni, amennyiben határidőn túl történt volna meg a határozat meghozatala? Személyiségi jogi pert indít jogi képviselő nélkül? Ugyan...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

sanya078 # 2014.07.02. 19:47

Szóval nem fellebbezés, hanem panasz volt amit írtam, az eljárás után, de a kérdés még adott, mivel és hogyan élhetek, ha átlépik a válaszadási időt, már ha átlépik, ennyi idő tekintetében....
üdv
Sándor

sanya078 # 2014.07.02. 17:23

Történetesen az iratban szereplő szövegre tettem meg panaszomat. Ami így szól : "A határozat ellen a Be. 195. § (1) bekezdése alapján panasznak van helye, amelyet a közléstől számított nyolc napon belül a határozatot hozó nyomozó hatósághoz lehet benyújtani"
Ezt vettem alapul a panasznak, amit fellebezésnek mondtam, de panasz az igazi neve :)

sanya078 # 2014.07.02. 17:18

Tisztelt Agent Cooper
Ez nem nyomozati szakasz volt, hanem történt valakinél rongálás, és a lépcsőházban mindenkit megkérdeztek, engem tanunak is behívtak, aztán, a tanu kihallgatásom után, rögtön átment egy házkutatásba, vagy is aláírattak egy papírt, hogy beleegyezek stb, és már jöttek is....
Aztán csak felszínesen átnézve a dolgokat, az egyik pár cipőm vitték el. A Házkutatásos papírban az volt, hogy az egész eljárás ellen 8 napon belül fellebezhetek, nos ezt én megtettem Május 15.-én, akkor adtam postára a kifogásaimat. Erre most válaszoltak a mai napon. Ebből kifolyólag kérdezem azt mennyi időn belül köteles a fellebbezésre, a rendőrség válaszolni, és ha ebből az időből kifut, érdemben kell e foglalkozni a válaszlevelükkel, vagy is mik azok a jogok amik kötelezik, hogy egy adott időn belül válaszoljanak, és ha nem teszik meg, akkor én mivel élhetek?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel : Sándor

Agent Cooper # 2014.07.02. 16:04

Kedves sanya078!

Nyomozati szakaszban fel sem merülhet a fellebbezés, a panasz elbírálásáról szóló határozatot pedig pontosan kellene ismerni ahhoz, hogy bármilyen véleményt lehessen formálni róla.
Őszintén szólva nekem a történeti tényállást (azaz, hogy mi is történt valójában) sem sikerült megértenem az Ön leírása alapján.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

sanya078 # 2014.07.02. 15:14

Tisztelt fórumozók, ügyvédek.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy korábban egy nyomozás során lefoglalták a cipőmet mint egy lehetséges bizonyítékot, egy rongálásban, amit nem mondtak hogy én voltam, de feltételezésből elvitték, mindezt egy gyors tanúkihallgatás előzte meg. Most május nyolcadikán volt mindez. Életem a 8 napon belüli panasszal az eljárással kapcsolatban, és hogy folytassák tovább a nyomozást, mert nem én voltam stb....
El is ment a fellebbezésem Május 15.-én, akkor adtam postára. A mai napon kaptam meg a rendőrségtől a választ, Július 2.-án. Kérdésem az az lenne, mennyi időn belül köteles a fellebbezésre, a rendőrség válaszolni, és ha ebből az időből kifut, érdemben kell e foglalkozni a válaszlevelükkel, vagy is mik azok a jogok amik kötelezik, hogy egy adott időn belül válaszoljanak, és ha nem teszik meg, akkor én mivel élhetek?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel : Sándor

Agent Cooper # 2014.06.05. 08:56

Kedves Investigator979!

Miért nem élt eddig panasszal a nyomozóhatóság intézkedésével szemben? Közigazgatási jogkörben okozott kár miatt lehet igénye, de tényleg érthetetlen, hogy miért nem jelezte korábban a problémát.
Az állagromlást elvileg nem kérhetik számon, de sajnos sok érdekességgel találkoztam már.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Investigator979 # 2014.06.04. 19:06

2013 szeptemberében egy ismerősöm javításra hozott hozzám egy autót. A kocsit leparkolta az udvaron, majd elment. Másnap megjavítottam a kocsit, 3-ik nap jött volna érte. 3-ik nap reggel TEK kopogtatott fel hajnalban és más rendőrökkel közösen a járművet helyben lefoglalták. Azzal a kikötéssel, hogyha hozzányúlok zártörést követek el.A forgalmiját elvitték, a kulcs nálam maradt. Felhívtam a rendőrséget 3 hónap után, hogy mikor viszik el tőlem, mert a nyomozók a helyszínen azt mondták. Erre közölték, hogy nem viszik el, mert az ügyben már a NAV nyomoz. Az illetékes NAV-ot felkerestem, finoman szólva elküldtek a fenébe, hogy örüljek annak, hogy engem nem vontak eljárás alá. (Miért is kellene azt nem tudom)

A kocsi kerekei már leeresztettek. Tegnap volt 9-ik hónapja hogy mozdulatlanul áll. A fű már kirohadt alatta. A fékei rozsdásodnak, a madarak ürüléke marja a fényezést, szerintem szétfagyott benne valami, mert nem volt fagyállózva és elszineződött alatta a föld. Az állagát én nem tudom megóvni megfelelően.Ami a legrosszabb, hogy a napi ki-be állás a garázsba a saját autómmal nehézkes, mert olyan helyen van, hogy többször kell tolatgatni hogy ne menjek neki.

A hatóság kérheti-e rajtam számon a rongálódásokat, illetve én élhetek-e valamilyen jogi lehetőséggel, értem ezen sérelem díj, vagy kártérítés a tárolásért.

majomlány # 2014.05.30. 09:48

köszönöm a választ.

Agent Cooper # 2014.05.28. 09:09

Kedves majomlány!

A lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés a közbiztonság elleni bűncselekmények közé tartozik, tehát nem életellenes bűncselekmény. Viszont ha a terhelt előzetes letartóztatásban van egy ilyen tárgyi súlyú bűncselekmény esetén, akkor várhatóan legalább fél évig hosszabbítani fogják az előzetest, de akár 1-2 év is lehet belőle.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

majomlány # 2014.05.28. 07:02
egy utolsó kérdés: lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt indult eljárás---
  • ez életellenes bűncselekménynek számít?
majomlány # 2014.05.28. 06:52

Teljesen igaza van. Kicsit félreolvastam azt a dolgok.
Kérdésemet megfogalmazom újra:
most jun 8.án jár le a 90 napos hosszabítás, viszont az elmult 4 hónap alatt egy szakértői véleményen kívül nem került semmi előtárásra. A szabadlábra helyezési kérelem be van advan,ez multhéten megtörtént. Ha jól informálódtam akkor 10 nap alatt bírálják el. Jól tudom?
Viszont emelett gondoltam egy fellebbezést beadni,hogy a nyomozás meghosszabítása alatt is eredménytelennek bizonyult bármilyen terhelő bizonyítékot előterjeszteniük,avagy éppen ellenkezőleg, azaz semmi nem történt a nyomozási idő alatt....
Tehát ezt be lehet e panaszolni és kérni hogy ......?
(nem tudom milyen lehetőségek vannak arra hogy meggyorsítsák vagy lezárják végre a nyomozást)
Lehet így sem sikerül kibogoznom a gondolatomat,de akkor kérem irja le, hogy milyen lehetőségek vannak.
Törvényeket ezerszer elolvastam,azzal tisztában vagyok nagyjábol,és nem a nyomozati idő hosszabbítását akarom bepanaszolni,hanem hogy miért nem történik semmi? Mert se ellene,se mellette nincs bizonyíték,és egyre türelmetlenebb mindenki.
Köszönöm

Agent Cooper # 2014.05.28. 06:20

Kedves majomlány!

Ha még tart a nyomozás, akkor ne a vádemelés felől érdeklődjön. Másrészt előzetes letartóztatás esetén kötelező védő részvétele az eljárásban, így leginkább vele tud egyeztetni, hiszen ő ismeri legjobban az ügyüket. Egyébként indítványozni lehet az előzetes letartóztatás megszüntetését. (Ennek ellenére elképzelhető, hogy párja még jövőre is előzetesben lesz.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

majomlány # 2014.05.27. 22:18

Előző kérdésemhez fűzném:
4 hónap előzetes letartóztatás alatt egy szakértői vélemény lett elénk tárva, az is kb 1-2 hete. Lehet hülye kérdés,de ezzel kapcsolatban nem lehet valami beadványt készíteni? mert ha van esély rá hogy ezzel bármiféle történésre kerül sor,akkor azonnal megemlítem az ügyvédünknek. Csak felesleges kérdésekkel nem akarom zaklatni.

majomlány # 2014.05.27. 20:40

"A nyomozóhatóság (ami általában a rendőrség) küldi át az ügyészségnek a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal, ami alapján az ügyész vádat emel (vagy megszünteti az eljárást, illetve nyomozati cselekményeket ír elő, stb.). A vádemelésre maximum 90 napja van az ügyészségnek. A vádemelésre a vádirat bíróságra történő benyújtásával kerül sor, majd ezt követően 30 napon belül a bíróság a vádiratot megküldi a terheltnek."

Ezt itt olvastam a fórumban. Ezt kitudná fejteni bővebben?
A nyomozási eredmények feltárására nincs maximum idő kijelölve? Jun.8 án telik le párom előzetesének 4.hónapja, azaz a 30+90 napos hosszabítás,de eddig csak 1 szakértői vélemény érkezett meg. Állítólag a következő lesz majd az ujjlenyomat.... de mikor?
Ha nincs ellene semmi bizonyítékuk akkor mit fognak tenni?hisz vádat nem emelhet gondolom... vagy? köszönöm előre a választ

Véleményem # 2014.02.17. 12:49

Ildikó201302

Megint topic nyitási kényszere lett ebben a témában tovább... az őrizetbe vételi kérdéseit egy helyen is megtehette volna már...

ObudaFan # 2014.02.17. 08:45

A bűnismétlés az abból a szempontból nem jó, hogy az előzetes egyik alternatív feltétele az, hogy újabb bűncselekmény elkövetésétől lehet tartani. Ezzel együtt ennyi adatból aligha jelenthető ki sem az, hogy el fogják rendelni, sem az, hogy nem.

Ildikó201302 # 2014.02.17. 07:04

Jelen esetben bűnismétlésről van szó,a kár megtérült,ilyen esetben mik a tapasztalatok el szokták rendelni az előzetest,nem vonatkozik ide az h.nem büntethető aki a kárt megtérítette.

ObudaFan # 2014.02.17. 06:20

Lehetséges, ha az előzetes letartóztatás feltételei fennállnak.

Ildikó201302 # 2014.02.16. 11:19

Értem,köszönöm!Ebben az esetben őrízetbe vétel lehetséges?