Rendőrség adatkezelés


Agent Cooper # 2014.02.14. 22:15

Kedves hubman!

A rendőrség valószínűleg a Be. 71. § alapján intézett megkeresést a céghez. Teljesen elfogadott, jogszerű és bevett gyakorlat, hogy amennyiben a megkeresés miatt a megkeresett kiegészítést kér a nyomozóhatóságtól, akkor azt megkapja. A nyomozóhatóság célja a bűncselekmény felderítése és az elkövető kilétének kiderítése. Bizony, ez sok esetben kellemetlenséggel jár nem csak az elkövetőnek... De ettől még nem lesz jogszerűtlen.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Véleményem # 2014.02.14. 07:53

Számomra nem derül ki, hogy mi az az információ ami miatt probléma lehetne. A tájékoztatás jellegű információ ami nem konkrét adatokat tartalmaz abban semmi rossz nincs. "Cselekmény" mint egy bűncselekmény megnevezése...az se titok talán.

De talán más hozzászóló jobbat tud írni neked válaszul.

hubman # 2014.02.13. 20:00

Tisztelt büntetőjogban jártas fórumozók!

Az alábbi problémára keresem a választ:

Jelenleg közalkalmazott vagyok. Lehetőségünk van céges mobil szám igénylésre közeli hozzátartozó részére is. Ebből az egyik telefonszám kapcsán érkezett az egyik rendőrkapitányságtól hivatalos levél, melyben kíváncsiak a telefonszám használójának adataira egy eljárás miatt. A cégnél a jogi osztályon az egyik kolléga telefonon felhívta a kapitányságot, ahol meglepetésemre részben felvilágosítást adtak arról, hogy a nyomozat milyen cselekménnyel kapcsolatban folyik.

Kérdésem: Tudomásom szerint rendőrség ilyen információt nem adhat ki harmadik félnek, pláne nem telefonos megkeresésen keresztül. Milyen lépéseket lehetne tenni a rendőrség felé, ill. milyen hatályos törvény van erre vonatkozólag? Kérem aki tud, segítsen válaszával.

Köszönöm!