Eltünt kaució, eltünt felelős cég


ObudaFan # 2014.03.01. 07:33

Ismerni kellene ehhez a bérleti szerződést is és a megszüntetési szerződést is.

Barbara84 # 2014.03.01. 07:19

Igen van bizonylatunk a kaucióról. A cégvezető azt mondja hoyg a kauciót átutalták a tulajdonosnak, ezért nem tud elszámolni velünk.

Barbara84 # 2014.03.01. 07:08

A cégnév akivel kötöttük RD Hotel kft, a megkötés után egy hónappal egy ügyintéző hölgy felhívott hogy mostantól a Gozsdu Court apartments kezeli a lakást,de ha felhívjuk őket mindkét cégnél ugyanaz az ügyintéző.
A lakást nem tudjuk kinek vissza adni! Azt állítják hogy nincs jogosultságuk eljárni a lakás ügyeiben ezért nem vesznek át kulcsot, és nem adnak vissza pénzt. A lakás állapotát sem nézik meg, és a mérőórákat sem , kértük őket hogy számoljunk el de nem hajlandóak.A kaució 170 ezer forint ebből nagyjából 100 ezer Ft járna vissza mert az utolsó havi rezsit nem tudtuk befizetni mivel mi nem kapunk csekkeket és az ügyintéző 3 emailre és több telefonhívásra sem válaszolt hogy megmondja mennyit kell fizetnünk. Az ügyvezető múlt héten azt mondta minden rendben, közös megegyezéssel megszüntetjük a szerződést, és elszámolunk, mi kiköltöztünk és hirtelen nem kompetens többé ebben az ügyben.
Most itt állunk két lakás kulcsaival, egy felmondási szerződéssel amit nem tudunk kinek elküldeni, a lakás mérőóráit lefényképeztük de valakivel el kellene számolnunk.A tulajdonos egy angol tulajdonú "cég" akivel nem tudtuk felvenni a kapcsolatot.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.28. 17:50

Nem bűncselekmény lesz ez.

Agent Cooper # 2014.02.28. 14:21

Kedves Barbara84!

Gozsdu court apartments kft. nem létezik. Kivel kötöttek szerződést? Van bizonylatuk a kaucióról?
Csalás vagy sikkasztás valósulhatott meg. Az Önök szempontjából teljesen mindegy, hogy melyik bűncselekmény, a lényeg az, hogy feljelentést kell tenni. Mekkora a kárérték?
(Csak nehogy az legyen a vége, hogy azért nem kapták vissza a kauciót, mert nem megfelelő állapotban adták át a lakást!)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Barbara84 # 2014.02.27. 17:21

Tisztelt fórumozók!
A következő a problémám:
egy lakáskezelő cégtől béreltünk lakást, egy héttel ezelött szóban megegyeztünk hogy közös megegyezéssel felmondjuk a szerződést márc. 1-vel. Átköltöztünk egy másik lakásba, és amikor felhívtuk őket időpontegyeztetésre, a cég közölte velünk, hogy ők a továbbiakban nem kezelik a lakásunkat, a kauciót nem adják vissza, és a tulajdonos vagy más kompetens elérhetőségét sem adják meg. Az említett cég a Gozsdu court apartments kft.
Ilyen esetben mit tehetünk? Esetleg valaki járatos ilyen ügyekben?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!