munkahelyi lopás kollégák közt


Dr.Attika # 2017.11.25. 14:05

Akkor viszonylag egyszerűen lezárult a dolog szabálysértési vagy büntetőeljárás lefolytatása nélkül. Így megvalósult a megelőzés. Sem a tolvaj sem más nem fog több lopást elkövetni a munkahelyi közösségben.
Javaslom, hogy helyezzenek el néha egy csali, jelölt 20 ezrest a konyha padlóján. Szereljenek fel egy rejtett kamerát. A felvételekből és hogy a megtaláló mit tesz lemérhető, hogy mérgezett-e még lopásilag a munkahelyi környezet.

Vadsuhanc # 2017.11.20. 18:19

Kedves Molinari!

Dr. Attikának igaza van. Az általad feltett kérdésre akkor lenne értelme válaszolni, ha pontosan lehetne azt tudni, hogy hány esetet tud(tok) a nyomozó hatóság bizonyítani.

Egyébként a külön-külön bizonyított lopások kárösszege nem adható össze. Minden cselekményt ( lopást) az arra vonatkozó kár összege minősíti. Az nem kizárt, hogy egyébként több szabálysértési értékre elkövetett lopást vétségé nyilvánítsanak, de ebbe ne menjünk bele.

alfateam # 2017.11.20. 18:15

Te-vagy a szarka?

Dr.Attika # 2017.11.20. 17:19

Nem mindegy? Fogják meg a "szarkát". Tegyenek feljelentést. A többi a hatóság dolga.

Capricorno # 2014.03.07. 18:31

Köszönöm. Annyi történt az ügyben,hogy a főnökünk nyomtatott egy papírt és kitette a jelenléti ívek fölé. Azt írta rá,hogy sajnos ez történt és szégyellje magát aki tette,és odatett egy dobozt hogy ha van benne némi szégyenérzet,még beleteheti a pénzt,és csak 12. én este fogjuk kinyitni.De közben kiderült hogy közülünk másnak is tűnt el pénze már,és egy illető volt,aki akkor is műszakban volt,és most az én esetemnél is. Tehát vagy ő az,vagy nem egy tolvaj van. :(( Köszönöm a válaszokat. Ha jól értelmezem,akkor ez tanulópénz volt,legközelebb nem viszek be 200 ft-nál többet.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.07. 10:42

Az nem kifejezetten a törvényszöveg értelmezése volt. :)

efi99 # 2014.03.07. 10:38

Kommentár nem kell, azt én már leírtam.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.07. 09:55

166. § (1) A munkáltató köteles megtéríteni a munkavállalónak a munkaviszonnyal összefüggésben okozott kárt.
(2) Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy

  1. a kárt az ellenőrzési körén kívül eső olyan körülmény okozta, amellyel nem kellett számolnia és nem volt elvárható, hogy a károkozó körülmény bekövetkezését elkerülje vagya kárt elhárítsa, vagy
  2. a kárt kizárólag a károsult elháríthatatlan magatartása okozta.

[...]
167. § (1) A munkáltató a munkavállaló teljes kárát köteles megtéríteni. Nem kell megtéríteni azt a kárt, amellyel kapcsolatban bizonyítja, hogy bekövetkezése a károkozás idején nem volt előre látható.
(2) Nem kell megtéríteni a kárnak azt a részét, amelyet a munkavállaló vétkes magatartása okozott, vagy amely abból származott, hogy a munkavállaló kárenyhítési kötelezettségének nem tett eleget.
[...]
168. § (1) A munkáltatót a 166-167. §-ban foglaltak szerint terheli a felelősség a munkavállaló munkahelyre bevitt tárgyaiban, dolgaiban bekövetkezett károkért.
(2) A munkáltató előírhatja a munkahelyre bevitt dolgok megőrzőben való elhelyezését vagy a bevitel bejelentését. A munkába járáshoz vagy a munkavégzéshez nem szükséges dolgok csak a munkáltató engedélyével vihetők be. E szabályok megsértése esetén a munkáltató a bekövetkezett kárért csak szándékos károkozása esetén felel.

Kommentár is kell?

efi99 # 2014.03.07. 09:50

Ezért nincs pénztárcám, így sem azt, sem belőle nem lehet ellopni. Jobb helye van a tízezresnek a farzsebben, gondolom munkaruhán is van, kivéve ha úszómester vagy.

Agent Cooper # 2014.03.07. 09:45

Kedves Capricorno!

Mit lehet tenni?
Feljelentést.
Nincsen zárható szekrény...
Felvetődhet a munkáltató felelőssége.
Hogy lehet egy ilyen helyzetben kideríteni,ki volt az?
Ezt kérdezze a rendőrségtől. (Szerintem reálisan nézve sajnos sehogy.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Capricorno # 2014.03.06. 19:10

Sziasztok. Ma eltűnt a munkahelyen az öltözőszekrényemből a pénztárcámból 10 ezer forint. Mit lehet tenni? Nincsen zárható szekrény,11 -en dolgozunk ott,ebből 5-en voltak ott ma rajtam kívül.Nem szokott nálam lenni ennyi pénz,ma kivételesen kellett. Hogy lehet egy ilyen helyzetben kideríteni,ki volt az? Megvádolni senkit nem akarok,mert sértő lenne . Köszi.