Ügyészségi vád bíróság általi megváltoztatása?


MnéK # 2014.04.10. 14:37

Köszönöm szépen a választ. Az illetéket nehéz lesz behajtani a vádlotton, mivel nem rendelkezik jövedelemmel.

ObudaFan # 2014.04.10. 14:28

Tárgyalják, csak behajtják rajta az illetéket.

MnéK # 2014.04.09. 19:04

Tisztelt Agent Cooper!
Köszönöm válaszát. A férjem volt a bíróságon, belenézett az aktába. Kiderült, hogy a bíróságon elrontották az idézést, mert továbbra is testi sértés az ügy.
Még egy kérdésem lenne. Ha a vádlott viszontvádat kért, de a bíróság felhívására 15 napon belül nem nyújtott be keresetet és nem fizette meg az illetéket, attól még tárgyalják a viszontvádat is? Vagy csak a férjem vádja lesz tárgyalva?

Agent Cooper # 2014.04.08. 21:40

Kedves MnéK!

A kérdésem az, hogy ha a férjem magánvádlóként testi sértés ügyében kérte a tárgyalást, mert az ügyészség csak ebben a pontban tette át a bíróságra az ügyet, az a bíróságon hogyan változhatott vissza fenti bűncselekményekre?
A bíróság nincs kötve a cselekmény minősítéséhez.
Ha csak egy embert vádolt meg fenti cselekményekkel, akkor hogyan lehet "vádlott és társa"?
Mégsem egy embert vádoltak meg.
Hozzáteszem a cselekménykor tényleg volt a vádlottal még valaki.
Na ugye.
Vádlottként azért idézték a férjem, mert a vádlott viszont-vádat kért?
Azért idézhették, mert jelen lehetett a cselekménynél.
Úgy vélem, hogy szükség lenne a tárgyalásra ügyvédre, tud valaki büntetőügyre szakosodott ügyvédet ajánlani Székesfehérváron?
http://www.kbs-ugyved.hu/

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

MnéK # 2014.04.07. 15:04

Tisztelt Fórum!
2012. őszén feljelentést tett a férjem garázdaság, magánlaksértés, személyi szabadság megsértése, valamint könnyű testi sértés miatt. A rendőrség nyomozott, majd az ügyészség a könnyű testi sértés vádat áttette a bíróságra, a többi pontban megszüntette az eljárást. A férjem magánvádlóként volt a bíróságon, befizette az illetéket. 2013. májusában volt egy békéltető tárgyalás, ahol a férjem fenntartotta a vádat, a vádlott viszont-vádat kért.
Mai napon idézés jött a bíróságtól, garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt vádlott és társa ellen indított büntetőügyben idézik a férjemet tárgyalásra. Vádlottként és magánvádlóként is. Az ügyben engem tanúként idéztek be.
A kérdésem az, hogy ha a férjem magánvádlóként testi sértés ügyében kérte a tárgyalást, mert az ügyészség csak ebben a pontban tette át a bíróságra az ügyet, az a bíróságon hogyan változhatott vissza fenti bűncselekményekre? Ha csak egy embert vádolt meg fenti cselekményekkel, akkor hogyan lehet "vádlott és társa"? Hozzáteszem a cselekménykor tényleg volt a vádlottal még valaki.
Vádlottként azért idézték a férjem, mert a vádlott viszont-vádat kért?
Úgy vélem, hogy szükség lenne a tárgyalásra ügyvédre, tud valaki büntetőügyre szakosodott ügyvédet ajánlani Székesfehérváron?
Köszönöm a válaszokat.