Vadbaleset - mi a teendő?


Tomacsaba # 2014.04.24. 11:26

Üdv.
Sokan mondtak sok mindent ezzel kapcsolatban,köszönöm a tájékoztatást,véleményeket.Egy rendőr ismerősömet is megkérdeztem ez ügyben,Ő azt mondta hogy akár mi is történt én leszek a hibás,mert mindig a motoros a hibás.Ezzel a helyszínelő rendőr viselkedését látva teljesen egyet is értek.Azok az emberek védtek meg akiknek a kocsijukba beletérdeltem(a motor nem ért hozzá,csak a lábam).Azt még külön hozzátenném hogy csak az egyik oldala volt sérült a motornak(csak az idom),a kedves rendőr fényképezzük le minden oldalról hozzáállása miatt(meg mert nem bírta megtartani a 250kilós motort)átborult a gép a másik oldalára is,ami szintén repedt-karcos lett.Külön köszönet érte ezúton is!(oldalidom darabja 100e ft).Szóval sok jóra nem számítok,de azért köszönöm a hozzászólásokat,felkészülök a legrosszabbra.
Szép napot mindenkinek.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.04.23. 19:35

nem kötözködni szeretnék, de úgy kezdted, hogy „egy hosszú egyenes bekötőúton haladtam, vaksötétben”, illetve amiket korábban is kiemeltem. így korábban ezt a lassításos kanyar előtti dolgot nem igazán lehetett kiolvasni az írásodból.
meg némileg az emberek elhelyezkedése az úton is módosult a későbbi hozzászólásodban.

nekem úgy tűnik, hogy gyorsabban mentél, lehet persze ezen szépíteni. szal szerintem lesz egy szabálysértési ügyed, némi pénzbírsággal, jogsi elvétellel.

pohicop # 2014.04.23. 19:18

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet
96. § (1) Az ellenőrző hatósági személy az eljárása során a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen elveszi, ha

  1. a közlekedési balesettel érintett jármű kormányműve vagy futóműve, illetve karosszériája (alváza) nyilvánvalóan úgy károsodott, hogy a forgalomban történő részvétele balesetveszéllyel jár.

A helyszínelő nem 100%-osan dönt a helyszínen. az eljárás során bármi változhat, a meghallgatások alapján, a bizonyítékok elemzése alapján, stb...

Véleményem # 2014.04.23. 18:37

Tomacsaba

Kérdésre válasz: Igen

Nehéz innét megállapítani bármi mást. Még lehet idézni fognak a későbbiekben,a motor műszaki állapota sok mindent magában foglal, lehet nem vagytok egy állás ponton a hatósággal, de ha elvette a forgalmit akkor nyilván feljelent és megindokolja azt, akkor egyértelművé válik majd a helyzet.
A leírásban némi rejtett utalás van, hogy nem tartottad be a sebesség határt. De a leírtak alapján feltételezhető volt, hogy valamit észlelsz az úton, pontosan nem tudni mit de mivel az bármilyen veszély lehet, már jóval előbb meg kellett volna állni vagy lassítani a biztonságos tovább haladás érdekében. ( főleg ha még éles szögű kanyar is volt mint utólag írtad )Hiba.
Az intézkedő rendőr nem szab ki bírságot, majd egy szabálysértési előadó ha úgy ítéli meg. Amíg nincs határozat vagy bármilyen hivatalos papír addig nem sokat lehet tenni. Utána már esetleg meg lehet támadni, az ügyvéd ilyen szinten túlzás, de mindenki eldöntheti mire mennyit áldoz időben, pénzben.
A leírtakból nem derül ki, hogy az ügy szabálysértési vagy bűncselekmény. A tipp az első, valaki felvetette a bcs-t is az már más tészta.
Konkrét dolog egyenlőre nincs.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.22. 18:21

A közúti veszélyeztetés bűntett,ezért érdemes ügyvédet felkeresni.

Tomacsaba # 2014.04.22. 17:19

Nos egyáltalán nem mentem gyorsan,mivel ez egy derékszögű kanyar előtt történt nem sokkal.Ha 90el közelítesz egy álló valamihez,azt elég gyorsan eléred.
Igaz hogy nem ütköztem vaddal,viszont nem jellemző hogy kivilágítatlan,láthatósági mellény nélküli ember kóricál az úton.akit nem mellesleg elgázoltam volna ha a kijelölt utamat folytatom,ezt elkerülendő ütköztem.mivel a sofőr nem volt az autóban nem volt se féklámpa,se vészvillogó.
Nem érzem magam hibásnak,nem is szeretnék fizetni sem.

monalisa1 # 2014.04.22. 15:26

Szerencsés eset ha van a motorra casco...

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.04.22. 15:24

mivel jóval gyorsabban közeledtem a kocsihoz,mint ahogy indokolt lett volna egy gyorsforgalmú úton,ezért fékeztem

majd mivel még mindig nagyon gyorsan közeledtem felé,felkapcsoltam a reflektort

szóval leginkább az lenne a lényeg, hogy mennyivel is mentél?! ha betartottad volna a kreszt, akkor valószínű elkerülhető lett volna a baleset. többi meg felesleges rizsa....
amit az ügyvédre költenél, azt inkább tedd félre a bírságra

Agent Cooper # 2014.04.22. 15:02

Kedves Tomacsaba!

Az Ön esetében szó sincs vadbalesetről, hiszen a szarvassal egy másik autós ütközött már korábban. Az Ön balesete azért következett be, mert Ön nem az út és látási viszonyoknak megfelelő sebességet választott a közlekedéshez. Sajnos emiatt mindenképpen felelősségre fogják vonni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Tomacsaba # 2014.04.22. 10:06

Üdvözletem!
Röviden elmondanám a balesetet:
Késő este mentem haza motorral a munkahelyemről,egy hosszú egyenes bekötőúton haladtam,vaksötétben.4 éve ezen az úton járok,2 éve újították fel teljesen,tökéletes a felülete,nyugodtan mentem hát rajta.Láttam hogy jóval előttem egy autónak égnek a féklámpái,én is visszavettem a gázt,mert nem tudtam mivan.a szemközti sávban folyamatosan jöttek,kicsit vakítottak a fényszóróik a sötétben.mivel jóval gyorsabban közeledtem a kocsihoz,mint ahogy indokolt lett volna egy gyorsforgalmú úton,ezért fékeztem,majd mivel még mindig nagyon gyorsan közeledtem felé,felkapcsoltam a reflektort.Ekkor láttam hogy a kocsi ajtaja nyitva van és emberek állnak az út közepén - a vaksötétben.Bepánikoltam hogy beléjük csapódok(mivel eddig a pillanatig úgy voltam vele hogy megelőzöm az autót)satufékeztem,az ABS nem engedett elesni viszont az úton álló ember becsapta a kocsiajtót,ekkor megpróbáltam elnavigálni a motort a kocsi és a srác között,viszont a térdem így is eltalálta a hátsó lámpáját,ezért elestem.nem estem nagyot,viszont a motorom a csúszás miatt rendesen tönkrement(teljes idomcsere,kipufogócsere) lett kb 5-700ezer ftos károm.Akkor láttam hogy a szemközti sávból elgázoltak egy szarvast és a kocsi a mi sávunkba sodródott és azért állt meg az a kocsi amivel ütköztem.A rendőr mentőt hívott hozzám,de előtte szondáztatott(0.0 mivel nem iszom).Amíg én a kórházban voltam,szépen engem hoztak ki hibásnak a helyszínelők,elvették a motor forgalmiját,lekaparták a műszaki matricát róla.Azután vették fel a vallomásomat majd közölték hogy várjam a határozatot,de én leszek a hibás mivel féknyomot nem találtak és a motor nem volt megfelelő műszaki állapotban.
A motorom a világ egyik legtökéletesebb motorja,minden papírja rendben van,érvényes műszakival rendelkezett,biztosítással,nekem érvényes jogosítványom van a kategóriára és soha nem okoztam sem motorral sem autóval balesetet.Van e joga a rendőrnek a motor műszaki állapotára vonatkozóan ilyet tenni?(még csúszottan is tökéletes állapotú,csupán esztétikai hibája lett)
Mi a helyzet ilyenkor,vadveszély tábla nincs kint(4 év alatt egyszer láttam egy nyulat azon az úton) - viszont nekem a rendőr viselkedéséből úgy tűnik,hogy bírságra számíthatok talán még a jogosítványomat is bevonják,újra kellene műszakiztatnom a motor,mert a forgalmi náluk van és persze a rettentő drága burkolatot cserélnem kell,a térdem is nagyon fáj.
Egy barátom javaslata az volt hogy keressek egy ügyvédet,mert különben a hatóság megszivat.